Konya'dan kısa kısa...

Konya'da neler oluyor? Konya'dan günün gelişmeleri...
Konya'dan kısa kısa...

KTÜN öğrencileri “Kendi Enerjini Kendin Üret” proje yarışmasından ikincilik ödülüyle döndü

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, T.C. Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, Aspilsan Enerji ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansının düzenlemiş olduğu “Kendi Enerjini Kendin Üret” proje yarışmasında Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de dahil olduğu “Mobil Hibrit Yenilenebilir Enerji Sistemi" adlı proje, 56 takım arasından seçilerek ikinci oldu.

ktun-ogrencileri-2.jpg

ASPİLSAN Enerji ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen proje fikri yarışması ile bölgenin savunma sanayine ve enerji ekipmanları üretimine teknoloji düzeyi yüksek ürünlerin kazandırılması ve nitelikli istihdam hedeflendi. Bu kapsamda değerlendirilen projeler arasından KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri olan Ramazan Erdoğmuş ve İsmail Eren Ayhan’ın da proje içerisinde yer aldığı, “Mobil Hibrit Yenilenebilir Enerji Sistemi” adlı çalışma ikincilik ödülünün sahibi oldu. Teknoloji tabanlı proje fikirleri arasından seçilen ilk üç ekip projelerini geliştirmek için kendilerine sunulan maddi desteğin sahibi olmanın yanında ihtiyaç duyan proje gruplarına ASPİLSAN Enerji tesislerinde laboratuvar, test, atölye ve mentorlük hizmetleri kapsamında destek sağlandı.

Meram Karaciğan Camiinde Bed-i Besmele programı

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Meram Müftüsü Zekeriya Koçak, Cami Görevlileri ve Birol Polat 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımıyla Karaciğan Camiinde Bed-i Besmele programı düzenlendi.

meram-karacigan-camiinde-1.jpg

Programa katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, minik öğrencilere hediyeler vererek, öğrencilerin yetişmesinde emeği olan anne babalarına ve kurs öğreticilerine teşekkür etti.

Yapay zekada yeni işbirlikleri yapılıyor

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Avrupa’daki çalışmalara katılarak ülkemizi en iyi alanlarda temsil etmeye devam ediyor. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi olan Milletvekili Altunyaldız, Fransa’nın başkenti Paris’te İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) ev sahipliğinde düzenlenen Yapay Zekâ Parlamenter Ağı Toplantısı’nı değerlendirdi.

yapay-zekada-yeni-isbirlikleri-2.jpg

Dünyanın dört bir tarafından katılım sağlayan parlamenterler ile yapılan görüşmeleri tamamladığını açıklayan Altunyaldız, “Yapay zekâ yarının hikayesini bugünden yazıyor. Fırsatları ve riskleriyle birlikte gelen yapay zekâya ilişkin düzenlemelerin ve uygulamaların ne aşırı kontrolcü ne de insan haklarını ihlal edecek şekilde kontrolsüz olması gerekiyor. 'İnsanı' odağına ve merkezine alan yapay zekâ yaşadığımız gezegeni daha gelişmiş kılacak” dedi. •MACİT ULUÇAMLIBEL

Enderun Kış Okulu başlıyor

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Enderun Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülecek olan ve Enderun Eğitim Vakfının da paydaşı olduğu“ Enderun Kış Okulu Projesi” başlıyor.

enderun-kis-okulu-basliyor.jpg

Kayıtların başladığı Enderun Kış Okulu projesinin içeriğinde; akıl ve zeka oyunları, Doğa atölyesi, sıfır atık atölyesi, anne-baba semineri, halı saha, matrak, okçuluk eğitimi, çocuk yazar buluşmaları, çocuk şenliği, şehir gezileri, değerler eğitimi atölyesi gibi etkinlikler bulunuyor. •RAHİME KONGUR

Müftü Öge, öğrencilerle buluştu

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Kampüs Diyanet Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

muftu-oge-ogrencilerle-1.jpg

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Kampüsü içerisinde bulunan Konya İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Öge, Diyanet Akademi, Genç Akademi programları ile Diyanet Gençlik Merkezleri hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. Eğitim hayatlarında öğrencilere başarılar dileyen Öge, göstermiş oldukları gayret ve hizmetlerinden dolayı Konya İl Müftülüğü Kampüs Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatör ve Manevi Danışmanlarına teşekkür etti. •HATİCE DURSUN

KYK Öğrencilerinden annelere sürpriz

Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda kalan üniversite öğrencileri, Konya Şehir Hastanesini ziyaret ederek yeni doğum yapmış annelere hediyeler verdi.

kyk-ogrencilerinden-2.jpg

Öğrenciler yeni doğum yapan annelere “Hayırlı Olsun” dileklerini iletip, bebeklere kıyafet (zıbın, battaniye v.s) hediyelerini takdim ettiler. “Hastane Ziyaret Projesi” kapsamında, KYK’ya bağlı kız öğrenci yurdundan 5 üniversite öğrencisi ve 1 yurt sorumlusu hastanedeki diğer hastalara da geçmiş olsun dileklerinde bulundular. •SELÇUK ÖZKAN

Etiketler :