Konya'dan kısa kısa haberler

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler

Meram’ın yatırımları istişare edildi

Vali Vahdettin Özkan, ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan son olarak Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti.

meramin-yatirimlari-istisare-edildi.jpg

Vali Özkan ziyarette Meram’daki mahalli müşterek ihtiyaçlar ve hizmetler ile koordinasyonu gerektiren konular hakkında bilgi alarak birlikte yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kavuş da, göreve geldikleri günden bu yana gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Vali Özkan, Başkan Kavuş’a çalışmalarında başarı diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Devamsız öğrenciler eğitime kazandırılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, temel eğitimi bitirmiş ortaöğretimde kaydı olmayan öğrencilerin kayıt altına alınması hususunda toplantı yapmak üzere ilçe milli eğitim müdürleri ile çevrim içi yöntemle bir araya geldi.

devamsiz-ogrenciler-egitime-kazandirilacak-2.jpeg

Yiğit, toplantıda ilçe millî eğitim müdürlerinden özellikle ortaöğretimde devamsızlık problemi yaşayan ya da hiç kayıt yaptırmamış öğrencilerin tespit edilmesini ve bu öğrencilerin eğitim öğretime kazandırılması hususunda çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti. Yiğit, bu konuda öğrencilerin açık lise veya mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilebileceğini belirtti. Yiğit’in konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Başarılı personele belge verildi

‘Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de Sen Okut’ projesi, 2022 yılı vekâletle kurban organizasyonu ve Ramazan ayında hatimle teravih namazı kıldıran personellere Başarı Belgeleri Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin tarafından takdim edildi.

basarili-personele-belge-verildi-2.jpg

Müftü Derin, “Özveri ile çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. 2023’te de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek” dedi. Program sonrası belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Müftü Yardımcısı Yalman ilçe ziyaretlerine devam ediyor

Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman, Çumra Müftülüğüne bağlı İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti.

muftu-yardimcisi-yalman-ilce-ziyaretlerine-devam-ediyor-2.jpg

Yalman daha sonra Çumra Merkez Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ve Yüzakı Kız Hafızlık Kur’an Kursunu ziyaret etti. Ziyaretlere Çumra Müftüsü Ali Abay’da eşlik etti. Kurs yetkililerinden bilgi alarak öğrencilerle sohbet eden İl Müftü Yardımcısı Yalman, öğreticilere başarılar diledi.

Başkan Tutal, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bostandere Mahallesinde kalaycılık mesleğini sürdüren 70 yaşındaki Ali Mıdık'ı ziyaret etti. Tutal, evinin alt katında mesleği azimle sürdürmeye devam eden kalaycı Ali Mıdık'tan mesleği hakkında bilgi alarak, kap kalayladı.

baskan-tutal-mahalle-ziyaretlerini-surduruyor-2.jpg

Mıdık, 11 yaşında Sığmanlı Kalaycı Osman Özkul'un yanında çırak olarak kalaycılığa başladığını anlatarak, "Yıllar sonra Bostandere'ye gelerek dükkan açtım. Askere gidene kadar burada ve çevre köylerde kalaycılık yaptım. Askerde de karavanaları kalayladım. 59 yıldır bu mesleği yapıyorum. Yaşlandım ama hatırından geçemeyeceğim insanların kaplarını kalaylıyorum." dedi. Tutal da "Unutulmaya yüz tutan mesleklerin yaşatılması için gereken desteği vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

Mesleki eğitimde uluslararası okul sayısı 2023’te artacak

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, bu yıl 3 uluslararası meslek lisesinin daha kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

mesleki-egitimde-uluslararasi.jpg

Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2023'te çırak ve kalfa sayısını 1 milyon 500 bine çıkarma hedefini gerçekleştireceklerini belirtti. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Konya ve Ordu'da 7 uluslararası meslek lisesi kurulduğunu, bu okullara ilk kez Balkan ülkelerinden öğrenci alındığını anlatan Karahocagil, "2023 yılında 3 uluslararası meslek lisesinin daha kurulması hedeflenmiştir. Böylece mesleki eğitimde uluslararası okul sayısı artırılacaktır." diye konuştu.

Salkım güvesinin zararları anlatıldı

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Koordinatörlüğünde, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile ortaklaşa yürütülen "Bağ Alanlarında Salkım Güvesine Karşı Biyoteknik Mücadele Yönteminin Benimsetilmesi ve Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında Bozkır ilçesi Kızılçakır Mahallesinde Bağlarda Salkım Güvesi zararlısı ile Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması konulu eğitim verildi.

salkim-guvesinin-zararlari-anlatildi-2.jpg

Yetkililer tarafından eğitimlerin devam edeceği ifade edildi.

Tarım arazileri modern sulamaya kavuşuyor

Tarım arazilerini susuz bırakmayacak projede çalışmalar devam ediyor. Konu ile ilgili DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “KOS 1,2,3 sulamaları ikmal inşaatının su kaynağı olan AHİ kanalından, alınacak su ile toplam 190 bin 850 dekar alan sulanacaktır. Projenin toplam uzunluğu 499 bin 173 metredir. Muhtelif çaplarda HDPE-CTPE boru tiplerinde çalışmalar hızla devam etmektedir” denildi.

tarim-arazileri-modern-sulamaya-kavusuyor-1.jpg

KONYA HABER

Etiketler :