Konya'dan kısa kısa haberler (3 Ocak 2023)

Konya'da neler oluyor? Konya'dan kısa kısa haberler...
Konya'dan kısa kısa haberler (3 Ocak 2023)

Kaymakam Tortop’a eğitimcilerden ziyaret

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop’a ziyaretler devam ediyor. Eğitim Bir Sen Selçuklu Şube Başkanı Erdinç Sarıca ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop’a nezaket ziyaretinde bulunarak iyi dileklerini ilettiler.

kaymakam-tortopa-egitimcilerden-ziyaret-1.jpg

Fikir alışverişinin bulunulduğu ziyarette, ilçedeki eğitim konuları da masaya yatırıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Tortop, Başkan Sarıca ve beraberindekiler çalışmalarında başar diledi. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Hüyük’e yatırımlar devam edecek

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Çiğdem, toplantıda 2022'de yapılan hizmetlerin kısa değerlendirmesinde bulundu.

huyuke-yatirimlar-devam-edecek-1.jpg

Vatandaşın isteklerine en kısa sürede cevap vermeye çalıştıklarını dile getiren Çiğdem, "Mahallelerimizde aşağı yukarı ne eksik biliyoruz, sizler için mahallelerde ivedilik arz eden konuları tekrar gözden geçirelim. Projelerimizi kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Hiçbir zaman bahanelerin ardına saklanmadık. Daha fazla eser bırakmak daha fazla iş yapmak istiyoruz." diye konuştu. Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman İlkay Ceylan da mahallelere yapılan hizmetler için teşekkür etti. •AA

Akören'de yolların kalitesi artıyor

Akören ilçesinde belediye ekipleri, yol bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

yollarin-kalitesi-artiyor-1.jpg

Hava şartları el verdiği ölçüde yollara bakım yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı İsmail Arslan, “İlçemiz Yenimahalle'de ekiplerimiz tarafından yol bakım ve onarım çalışmalarımız devam etmektedir. Yollarımızın kalitesi her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımızın konforlu bir ulaşım sağlaması için ekiplerimiz sahada. Hangi mahallemizde yol sorunu varsa ekiplerimiz hemen müdahale ediyor” dedi. Başkan Arslan, “Ayrıca sahada özveri ile çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İlçemizi birlik ve beraberlik içinde yönetmeye devam edeceğiz” diye konutu.

Sıtkı Aslanhan Akşehir’de konferans verecek

Akşehir’de kültürel etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

sitki-aslanhan-001.jpg

Akşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: 6 Ocak Cuma günü saat 20:00'da Akşehir Kültür Merkezinde Sıtkı Aslanhan’ın gerçekleştireceği 'Bilinçli Aile Duyarlı Genç' konulu konferansa tüm halkımız davetlidir. İlçede yatırımlar kadar kültürel etkinliklere de önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Salih Akkaya, “İlçemizde her yaştan insana dokunmaya çalışıyoruz. Toplumun temel taşı ailedir. Biz de aile kurumuna verdiğimiz değerden dolayı böyle bir organizasyon düzenledik. Tüm vatandaşlarımızı konferansımıza bekliyoruz. Etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Eski kaldırımlar yenileniyor

Seydişehir’de eskiyen kaldırımları yenileme çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sahada çalışan ekipleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

eski-kaldirimlar-yenileniyor-2.jpg

Başkan Tutal, “Yol medeniyettir anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hacıseyitali Mahallemizin kaldırımlarını yeniliyoruz. Kar yağma ihtimalini göz önünde bulundurarak eski kaldırımları parça parça sökerek yeniliyoruz. Hava şartları el verdiği ölçüde de çalışmalarımız devam edecek. Yapılan hizmetlerle ilçemizin çehresi değişecek” dedi.

Çeltik’te hizmetler istişare ediliyor

Çeltik ilçesinde hizmetler istişare edilerek hayata geçiyor. Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Ali Meşe’yi ziyaret ederek istek ve taleplerini dile getiriyor. Başkan Meşe’de kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti.

celtikte-hizmetler-istisare-ediliyor.jpg

“İlçemizde 7’den 70’e herkesin fikri bizim için önemli ve değerlidir” diyen Meşe, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluğu içindeyiz. Vatandaşlarımız talep ediyor. Bizde hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Vatandaşlarda Başkan Meşe’ye teşekkürlerini iletti.

Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Yatırımlar istişare edildi

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Derbent Belediye Başkanı Hüseyin Ayten'i makamında ziyaret etti.

yatirimlar-istisare-edildi.jpg

Ziyarette Başkan Ayten, ilçede yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında Başkan İşbitirici’ye bilgi verdi. İşbitirici’de Ayten’e çalışmalarında başarı diledi. Başkan Ayten’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Şahin, müdürlerle yatırımları değerlendirdi

2022 yılının değerlendirildiği, 2023 yılında spor ve gençlik alanlarında yapılacak çalışmaların planlamasının yapıldığı toplantıda Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, ilçe müdürleri ve gençlik merkezi müdürleri ile bir araya geldi.

sahin-mudurlerle-yatirimlari-degerlendirdi-2.jpg

Şahin, çalışmalarından dolayı yetkililere teşekkür ettiği konuşmasında; “Spor hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürmemiz için olmazsa olmazımızdır. Gençlerimizi spor bilincini aşılamalıyız. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz her zaman sporla iç iç yetişecek. Bizde ilimizde faaliyetlerimize tüm hızımızla devam edeceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte gece gündüz demeden çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Başarılı personele plaket verildi

Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığını kazanan Daire personellerine, yaptıkları hizmetlerden dolayı Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora tarafından, teşekkür edilerek teşekkür plaketi takdim edildi.

basarili-personele-plaket-verildi.jpg

Bora, “Görevini layıkıyla yapan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Tüm ekiple çalışmalarımız yeni yılda da uyumlu bir şekilde devam edecek. Konyalılara en iyi hizmeti sunmak için gayret edeceğiz” dedi. Plaket alan personellerde, Başkan Bora’ya teşekkür ettiler. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Açıkgöz, yeni otogarda incelemede bulundu

Hüyük MHP İlçe Başkanı Şerafettin Açıkgöz ve beraberindekiler, yeni yapılan otogarda esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

acikgoz-yeni-otogarda-incelemede-bulundu.jpg

Açıkgöz, esnaf ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada,"Hüyük'te yeni açılan otogar esnafıyla bir araya geldik. İlçemize yakışan son derece modern bir otogar olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Hüyük'e hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı. Otogardaki ziyaretinde Açıkgöz'e meclis üyeleri ve partililer eşlik etti. •AA

Etiketler :