Konya’dan Suriye’ye 10 Bin Gıda Kolisi

En az 450 bin insanın hayatını kaybettiği Suriye’deki büyük savaş 7.yılına girdi. 2011’de rejimin katliamlarıyla başlayan çatışmaların yayılması ve yoğunlaşması bu süre içinde vahim bir insani krizin doğmasına sebep oldu.
Konya’dan Suriye’ye 10 Bin Gıda Kolisi

Suriye’de savaşın başladığı dönemden bu yana mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Konya İHH İnsani Yardım Derneği aracılığıyla gönderilen 10 bin gıda kolisi İdlib kırsalındaki kamplarda ve El Bab ilçesinde mağdur halka dağıtıldı.

“10 bin gıda kolisi dağıtıldı”

Suriye İdlib’te güvenli bölgelere yapılan ziyarette açıklama yapan Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal: "Konya İHH olarak hazırladığımız 10 bin adet gıda kolisinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Kamplarda kalan ihtiyaç sahibi ailelere, yetim yavrularımıza Konyalı hayırseverler aracılığıyla gönderilen yardımları ulaştırıyoruz. Allah yardımseverlerin bağışlarını kabul etsin.” dedi.

“Hayırda bulunmak yaşam biçimi olmalı”

Suriye’de kamplarda yaşamın zor olduğunu vurgulayan Uysal “Suriye’de savaştan ötürü göç etmek zorunda kalan insanların gıda, sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçları var. Savaşta annesini babasını kaybeden çocuklara sahip çıkmaz isek bir neslin yok oluşunu seyredeceğiz. Bu yüzden yetime, muhtaca sahip çıkmada yarışmalıyız. Allah bizi hayır istikametinden ayırmasın. Böylece hayırda bulunmak bir yaşam biçimi olarak hayatımıza işlesin.”

Suriye’de savaşın 6. Yılı

BM verilerine göre Suriye içinde 6.1 milyon insan yerinden oldu, Suriye dışında ise 4.8 milyon insan başka ülkelere sığınma talebinde bulundu. 2016 yılı ortalarında tahminen 1 milyon kişi, kuşatma altındaki bölgelerde yaşıyor ve temel hayat kurtarıcı yardımlardan ve insani destekten mahrum bırakılıyordu.