Klasik Schulz: Ya ajanlarımızı verirsiniz ya da...

Erdoğan'a diz çökmeyeceğini söyleyen ikiyüzlü Schulz, Türkiye'de tutuklu ajanlarının verilmediği takdirde müzakerelerin sonlandırılacağı tehdidinde bulundu.
Klasik Schulz: Ya ajanlarımızı verirsiniz ya da...

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, Almanya'nın Freiburg kentinde DW'nin sorularını cevapladı.

"AJANLARIMIZI VERMEZSENİZ MÜZAKERELERİ SONLANDIRIRIZ"

Türkiye'de tutuklu bulunan Alman ajanlarına istinaden "Tüm diplomatik kanalları kullandık, bütün diplomatik yolları denedik" diyen Schulz "İki seçeneğimiz var, ya onları çıkaracağız ve Erdoğan politikalarına devam edecek ve AB ile müzakereleri sürdürecek veya onları çıkaramayacağız ama tam da bu nedenle müzakereleri sonlandıracağız" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN'A DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ"

Türkiye'ye kin kusan Schulz, Erdoğan'ın AB ile Türkiye arasındaki mülteci mutabakatını iptal etme ihtimaline ilişkin olarak ise "Erdoğan'ın önünde diz çökmeye niyetim yok. Bize şantaj yapılmasına izin veremeyiz" dedi. Schulz, "Mülteci sorunu nedeniyle Türkiye'de demokrasinin yok edilmesini sineye çekemem" şeklinde konuştu.

2005 YILINDA ALMANYA'DA VAKİT'İ YASAKLARKEN SESLERİ ÇIKMADI

2005 yılında gazetemiz Vakit'i yasaklayan Türkiye'nin yayın organlarından Sabah Avrupa'ya ise vergi baskısıyla kapanmaya zorlayan Almanya'nın yasakçı zihniyetine ses çıkarmayan Schulz, konuştuğu gazetecilere yönelik olarak, "Yarın gazeteci olarak Türkiye'ye gitseniz tutuklanmayacağınızın garantisi yok" sözleriyel ikiyüzlü tavrını sürdürdü. Schulz, Türk hükümetinin tutumunun AB değerleri ile bağdaşmadığını iddia etti. Neo Nazilerin saldırısına maruz kalan Türkleri umursamayan Schulz, "Erdoğan mültecilere değil, Türklere kötü muamele ediyor" şeklinde konuşarak ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi.

TÜRKİYE DÜŞMANI CEM ÖZDEMİR'E YALAKALIK YAPTI

Schulz, ıssız bir adaya düşse yanına hangi politikacıyı alacağı sorusuna ise "Cem Özdemir" şeklinde yanıt verdi. "Özdemir'i çok yakından tanıyorum, Avrupa Parlamentosu'ndaydı. Çok iyi bir insandır" dedi.