Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konyalı Bürokratlar Bugün İftarda Buluşuyor

Konyalı Bürokratlar Bugün İftarda Buluşuyor

Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası ve MÜSİAD Konya Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Ankara’daki Konyalı Bürokratlar İftar Yemeği’nin bugün 8.si yapılacak.

Nasip olursa biz de bu iftara katılacağız, aldığımız notları sizinle uzun uzun paylaşırız.

Bu iftarlarla ilgili şunu mutlaka ifade etmem gerekiyor, bu iftarlar öncelikle Konya’daki birlik ve beraberliği göstermesi bakımından çok önemlidir. KTO, KSO, KTB ve MÜSİAD Konya Şubesinin birlik ve beraberlik içinde adım atmaları ile oluşan bu enerjiden görüldüğü gibi hayır çıkmaktadır.

Ayrıca KTO, KSO, KTB ve MÜSİAD Konya Şubesinde yeni seçimler oldu. Bu iftar, üyeleri tarafından başında bulundukları kurumları yönetmekle görevlendirilen değerli başkanlarımızın seçimler sonrası Ankara’daki ilk iftarları da olacak. Seçim gailesini atmış değerli başkanlarımızın önümüzdeki yılları planlama sürecinde bu tür birlikteliklerin de önemli işlevler üstlendiğini çok iyi biliyoruz.

Konya’nın önde gelen kurumlarının değerli başkanları Ankara’da oluşacak Konya Lobisinin önemini çok iyi bilmektedirler.  Konya Lobisi, sıradan bir lobi değildir. Konya Lobisi Konya’nın yaşadığı sıkıntıları direk birinci elden muhatabına sunmak için olmazsa olmaz konulardandır.  

Bu iftarlarla sağlanan diyalogların bu açılardan da çok verimli neticeler doğurduğuna kaç defa şahit olduk. Bütün bunlarla birlikte ayrıca Konya’dan yeni bürokratların Ankara’ya taşınması işlevini de üstlenmesi bakımından bu iftarları önemli buluyorum.

Diğer taraftan da Ankara’da çok önemli görevlerde bulunan Konyalıların şehirlerine faydalı olabilmelerine olanak sağlanmış oluyor.

Daha onlarca 1. derecede önemini sayabileceğimiz Ankara’daki Konyalı Bürokratların Davet edildiği bu iftar programının bize de Ankara’da yeni ufuk açmasını tabiî ki temenni ediyoruz.

İnşa Allah ayrıntıları Konya’ya gelince yazarız ve sizinle paylaşmış oluruz…   

 

Çin Parkı Üzerinden Kol Bükme Siyaseti

Meram Belediye Başkanımız Serdar Kalaycı’ya biliyorsunuz, Çin Parkı konusunda mevzuya mal bulmuş mağripliler gibi atlayan zevat tarafından el ense çekilmek istendi.  

Dün bu konuları Meram Belediye Başkanımız Serdar Kalaycı Beyle konuştuk, aldığım notları ve görüşlerimizi size aktarmaya çalışacağım.  

Öncelikle şunu belirtelim, haksız yere eleştirildiği için gerçekten Serdar Bey üzülmüş.

Haksız bir eleştiri zira Çin Parkı’nı yapması da, Çin’deki bir belediye ile kardeş belediye olmaları da Doğu Türkistan’da ki, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ki Çin zulmünü hiçbir şekilde sıradanlaştırmaz hoş görmez, hatta Çin ile iyi ilişkilerin geliştirilmesine vesile olur ve belki buradaki zulüm biraz esneyebilir. Hangi açıdan bakarsanız bakın bu park uzak görüşlülük, evrensel düşünme kabiliyeti demektir.  

Türkiye Doğu Türkistan’da Çin zulmü yapılıyor diye Çin ile bütün diplomasiyi yok mu etmeli? Daha birkaç yıl önce MHP’den de Çin’e ziyaret olmuştu, kötü mü oldu, hayır iyi oldu ve daha da olmalıdır zaten. Çin’e, Komünist partinin daveti üzerine gitmişti MHP heyeti…

Zaten Meram Belediyesinin bu girişimi Dışişleri Bakanlığının izni olmadan da olmaz.

Devletimiz eminim ki bütün bunları düşünüyordur. Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi çok yönlü önemlidir. İlişkilerin geliştirilmesi ile Çin’in Doğu Türkistan üzerindeki baskısı da hafifletilir. Meram Belediye Başkanımız Serdar Kalaycı’da ifade ediyor, bugün Türkiye’nin bu girişimleri sayesinde Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin’in başka şehirlerinde rahat iş yapabilir hale gelmiş.

Doğu Türkistanlı Kardeşlerimiz eskiye göre daha rahat ticaret yapıyorlarmış, çok rahat lokantalar işletiyorlarmış. Eskiden bunlara müsaade edilmiyormuş.

Serdar Bey yaptıkları görüşmelerin ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunu uzun uzun anlat bize. Bu olumlu adımlardan bir tanesi de Çin’in Yuexiu Belediyesinin de aynı şekilde kendi mücavir alanına bir Türkiye parkını yapıyor olmasıdır.

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Konuk ile bir konuşmamızda bize şu anda üzerinde en fazla çalıştıkları ülkenin Çin olduğunu söylemişti.

Ayrıca unutulmamalıdır, bugün Türkiye AB ya da ABD ile tıkandığı birçok askeri projede Çin ya da Güne Kore ile işbirliği yaparak sorunu çözüyor.

Netice itibariyle çok net ifade ediyorum, Küreselleşen Türkiye’nin başat şehirlerinden olan Konya’ya Çin Parkı vizyon vermektedir.

Çin Parkının üzerine yeni projeler geliştirilmelidir, Üniversitelerimize öğrenci lazım, sanayicimize Çin’de partner lazım, ikili ilişkileri geliştirip huzura ermiş Doğu Türkistan’ımıza mimar, mühendis, müteahhit lazım…

Ya da Çin malı bir beyinle yapılan büyük işleri boş boş eleştirir durursunuz…

Açık ifade edelim, Başkanım bu süreçler sadece sahte dostlukların yalan ilişkileri biter ve hayırlı bile olur…

Her sıkıntı bir yeni başlangıçtır, ne diyor Başbakanımız “Durmak yok, yola devam”…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR