Konyalı çiftçilere beklenen müjde geldi! Gübre atacaksanız…

Konya’daki çiftçiler gübre atımı için doğru zamanı bekliyor. Konya’nın Hava Tahmin Sunucusu Kuttusi Demir ise müjdeyi verdi.
Konyalı çiftçilere beklenen müjde geldi! Gübre atacaksanız…

Konya’da yağış beklentisi sürerken, Konyalı çiftçiler gübre atımı için doğru zamanı bekliyor. Kuttusi Demir ise hem çiftçiler hem de vatandaşlar için güncel olarak tahminlerini sürdürüyor.

thumbs-b-c-21139f440f6f4eab79bf1e756a92d811.jpg

‘YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK’

Konya’da yarın akşam itibarıyla yağışların başlayacağını ifade eden Demir, “Konya il genelinde beklenen yağışlar artmış. Sürekli takip ettiğimiz modeller yarın akşam ile 24 Mart arası yağışların aralıklar ile etkili olacağı yönünde mutabık. Sevgili çiftçilerimiz için yeterli yağışlar bu süre zarfında etkili olacak. Çiftçilerimiz bu duruma göre işlem yapabilirler.” şeklinde konuştu.

gjatv1axwaajwzh.jpeg

‘KAR DA YAĞACAK’

Kuvvetli olmasa da yağış beklentisinin sürdüğünü dile getiren Demir, “Yine bu yağış sürecinde kar yağışları da bizlerle olacak. Neredeyse il geneli beklenti var. Ama öyle kuvvetli bir beklenti değil. Yağış anında görsel güzellik hafif örtü oluşturacak potansiyel var. Beklenti daha çok Kuzey, Batı ve Güney kesimlerde. Merkez ve ovada ise beklenti en az durumda.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

gjay6bnwuaaj6yv.jpeg

 Muhabir
Etiketler :