Konyalı çocuklar dönemi coşkuyla kapattı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi'nin ilçedeki çocuklara ve gençlere yönelik olarak 2019'dan bu yana sürdürdüğü Karatay Yaz Spor Okulları'nın 2023 dönemi, düzenlenen final programıyla tamamlandı.
Konyalı çocuklar dönemi coşkuyla kapattı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi'nin ilçedeki çocuklara ve gençlere yönelik olarak 2019'dan bu yana sürdürdüğü Karatay Yaz Spor Okulları'nın 2023 dönemi, düzenlenen final programıyla tamamlandı.

whatsapp-gorsel-2023-08-25-saat-20-17-09.jpg

Karatay'daki çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, onlarda spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sporu daha geniş tabana yaymak, çocukların fiziksel ve ruhsal yönden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 2019'dan bu yana Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Karatay Yaz Spor Okulları 2023 dönemi sona erdi. Futbol, voleybol, basketbol, güreş, yüzme, jimnastik, kick boks, karate, taekwondo, masa tenisi, okçuluk ve satranç gibi 12 branşa kayıt yaptıran 3 bin 859 sporcu, alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde 19 Haziran ile 25 Ağustos tarihleri arasında eğitimler aldı. Karatay Yaz Spor Okulları'nın 2023 döneminin kapanışı da düzenlenen programla gerçekleştirildi.

whatsapp-gorsel-2023-08-25-saat-20-17-50.jpg

Şehit Nihat Gün Spor Tesisi'nde düzenlenen kapanış programı, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Engelli Destek Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel Gençler Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada Karatay Belediyesi olarak ilçeyi eğitimde, sporda, kültürde, sosyal aktivitelerde ve birçok alanda çok daha başarılı kılmak için çaba sarf ettiklerinin altını çizdi. Başkan Hasan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak nesillerimizin eğitimine ve gelişimine büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın kendine güvenerek, ayaklarının yere sağlam basmasını ve yeri geldiğinde en iyi şekilde kendini ifade etmesini önemsiyoruz. Birleştirici bir güç olan sporun ne kadar önemli olduğunun da çok iyi farkındayız. 2019'dan bu yana düzenlediğimiz Karatay Yaz Spor Okulları'mızdan bugüne kadar on binlerce çocuk ve gencimiz faydalandı. Çocuk ve gençlerimizin kendilerini daha iyi ve daha kolay keşfetmelerine, yetenekleri olduğuna inandıkları alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkan sağladık. Yeni arkadaşlıklar kurarak, takım çalışmasının ve dayanışmanın ne olduğunu ne derece önem taşıdığını deneyimleme fırsatı buldular. Yaz tatillerinizi en güzel şekilde değerlendirmeniz ve geleceğinize katkıda bulunmak için Karatay Belediyesi olarak titizlikle çalışıyoruz. Çünkü sizler bizim en kıymetli hazinemizsiniz. Ben inanıyorum ki burada aldığınız eğitimler ve deneyimlerle önünüze çok daha güzel bakacak, geleceğinizi daha kolay şekillendirebileceksiniz. Haziran'da başlayıp bugün itibariyle tamamladığınız eğitimlerle sınırlarınızı zorladınız, kendinizi denediniz ve kendinize olan güveninizi artırdınız. İlgi duyduğunuz 12 farklı branştan birini tercih ederek gösterdiğiniz bu çaba ve hassasiyet ortaya koyduğunuz disiplin ve azim, sizlerin sadece sahada değil, hayatın her alanında daha başarılı olmanıza yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

whatsapp-gorsel-2023-08-25-saat-20-17-46.jpg

"Gençlerimize ve çocuklarımıza pek çok değer aktarıldı"

Karataylı gençlerin yaz boyunca basketboldan futbola, güreşten yüzmeye, taekwondo, karate, masa tenisi, okçuluk, satranç ve jimnastik gibi 12 branşta 11 farklı tesiste eğitim aldığını hatırlatan Hasan Kılca, verilen eğitimler sayesinde çocuklara aynı zamanda karakter gelişimi, liderlik ve özsaygı gibi pek çok değerin de aktarıldığına vurgu yaptı. Başkan Kılca, "Bu değerlerin, gelecekte elde edecekleri başarılar veya madalyalarla ölçülemeyecek kadar kıymetli olduğuna inanıyorum. Karatay Belediyesi Yaz Spor Okulları'nı düzenlerken de amacımız; çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak, sportif faaliyetlere katılımlarına destek olmak ve aslında en önemlisi de zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmekti. Bizler milli ve manevi değerleri kendine zırh edinmiş bir neslin yetişmesi, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemizin spor altyapısına nitelikli isimler dahil etmeyi önemsiyoruz. Karatay Yaz Spor Okulları'mızın bu yılki dönemini de 12 farklı branşta ve 11 farklı tesiste 34 eğitmenimizin kıymetli katkısıyla 3 bin 859 öğrencimizin katılımıyla tamamlamış olduk. Bizler sizi daha ileriye taşıyacak projeler üretmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

whatsapp-gorsel-2023-08-25-saat-20-17-17.jpg

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay da, "Buralardan yetişen çocuklarımız hem eğitimli, hem ahlaklı hem de başarılı birer sporcu olacak. Bu projeyi hayata geçiren Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, bu tür projelerin öneminden bahsederek, "Karatay Yaz Spor Okulları sayesinde geleceğimiz olan çocuklarımız yeteneklerini keşfederken, aynı zamanda dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte mücadele etmeyi öğrenmiş oldular. Her alanda olduğu gibi sporda da tesisleşen ve sporculara öncülük eden Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya, sporcularımıza, ailelerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise, Karatay'da binlerce çocuk ve gencin antrenörler eşliğinde yazın başarılı bir dönem geçirdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Karatay Yaz Spor Okulları'nda farklı spor branşlarında eğitim alan sporculara aldıkları eğitimler dolayısıyla katılım ve başarı belgeleri verildi. Törenin ardından ise kapanış programı için hazırlanan gösterilere geçildi. Özellikle karate, güreş, taekwondo, okçuluk ve jimnastik alanında eğitim alan sporcuların gösterileri büyük beğeni topladı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan ve katılanların eğlenceli vakitler geçirdiği etkinlikte sporcuların gösterilerinin yanı sıra daha birçok farklı etkinlikler de yer aldı.

Programa AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karatay Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, Karatay Yaz Spor Okulları'nda eğitim alan sporcular, hocaları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

‘SPORDA ÇOK FARKLI NOTKLARA GELİYORUZ’
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, ise şu şekilde konuştu; “Bir yaz boyunca antrenörlerimizin verdiği desteği Karatay belediyemizin oluşturduğu alanı çocuklarımız iyi değerlendirmiş. Anne eli değmeden olmaz. Çocukların spor yapması adına katkı sağlayan ailelere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Türkiye değişiyor, Türkiye gelişiyor. Her alanda olduğu gibi sporda da çok farklı noktalara geliyoruz. Sporda başarılı olan çocuklara devletimizin sağladığı pek çok teşvik ve destekler var. Buradaki çocuklarımızdan mutlaka ama mutlaka başarılar elde etmiş, verilen desteklerle İstiklal Marşımızı çaldırmış çocuklarımız olacak. Ve onların ailesi, antrenörleri, Karatay Belediyesi gururlar seyredecekler. Bunlar hayal değil. Kim derdi Konya’nın bu köşesinde böyle cıvıl cıvıl ortam olacak? Sporu bir heves halime getirmeyin, bunun devamını da getirin.”

 Muhabir
Etiketler :