Konyalı firma Danone karşısında marka davasını kazandı

Konya’nın köklü ve tanınmış tostçusu Hayat, Danone A.Ş. (Sırmagrup) tarafından açılan Hayat markasının kullanımı engellemeye yönelik davayı kazandı ve böylece de Hayat Tostçusu markasıyla müdavimlerine hizmet vermeye devam edecek.
Konyalı firma Danone karşısında marka davasını kazandı

Konya’nın köklü ve tanınmış tostçusu Hayat, Danone A.Ş. (Sırmagrup) tarafından kendisine yönelik açılan Hayat markasının kullanımını engellemeye yönelik davayı kazandı ve böylece de Hayat Tostçusu markasıyla müdavimlerine hizmet vermeye devam etme olanağını resmi olarak elde etmiş oldu.

hayat-tostcusu-konya.jpg

Konya’nın tanınan simalarından Hasan Basri Sayı’nın yönetiminde 66 yıldır Konyalıya lezzetli tost, orijinal ayran ve meyve suları ikramı yapan Hayat Tostçusu, özgün tatları ile de Konya’nın en eski ve sevilen aile işletmelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

113.jpg

Konuya ilişkin, Hayat Tostçusu işletmesinin sosyal medya hesabından da bir açıklama yapıldı.

Mutluluktan uçma emojisi ile birlikte yayınlanan açıklamada, “Konya markası olabilmek sevdâmızın bir aşaması daha olumlu sonuçlandı. Danone A.Ş.(Sırmagrup) tarafından tescilli HAYAT markalarımızın iptali için açılan T.C.İstanbul Anadolu I.FSHHM 2018/477 Esas nolu dava lehimize sonuçlanmış, temyiz süreçleri tamamlanmış ve Hayat markasını 1957 yılından itibaren kesintisiz ve usûlüne uygun kullandığımız tespit edilmiş olup dava Danone aleyhine ret edilmiş, kesinleşmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Haber: Hamdi Bağcı

Etiketler :