Konyalı girişimci Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdi!

Konyalı girişimci Zeynep Kaya, Belçika'nın üçüncü büyük şehri olan Charleroi'da bir ilki gerçekleştirerek butik mağazası açtı. Burada Belçika vatandaşlarına pardesü sattığını söyleyen Zeynep Kaya, 8 yıl önce dönüş yaptığı Konya'da şimdi de Maddam's isminde kadın giyim üzerine butik mağazasını kurdu.
Konyalı girişimci Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdi!

Uzun yıllar yaşadığı Belçika'da kadın giyim sektöründe hizmet verdiğini ve 8 yıl önce döndüğü Konya'da 1 Kasım itibariyle yeni markası olan Maddam's Butik'i kurduğunu dile getiren girişimci Zeynep Kaya, "8 yıl önce Belçika'dan Türkiye'ye dönüş yaptım. Eşim orada doğmuş ve büyümüş. Ben de gelin olarak gitmiştim. Orada çok sevdiğim butik işine girdim. Eşimin de cesaretlendirmesiyle Charleroi'da mağazamızı açtık. Türkiye'ye döneceğimizde başka bir Türk arkadaşımıza devrettik. Şuanda da hala faaliyetlerini sürdürüyor. Geldikten sonra çocuklarımızı büyüttük. Sonra eşimle birlikte sağlık turizmi işine başladık. Yurt dışından insanları saç ekimi üzerine İstanbul'daki kliniğimize getiriyoruz. Bu işi çok sevdiğim için Konya'da da açmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-001.jpg

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Konya'da hizmete sundukları Maddam's Butik'in açılışına ilginin yoğun olduğunu belirten Zeynep Kaya, "1 Kasım Çarşamba günü Maddam's butiğimizi hizmete açtık. Bayan kıyafeti üzerine hizmet veriyoruz. Şu anda abiye, günlük kıyafetler bünyemizde bulunuyor. Yakında şal, eşarp gibi ürünlerin satışını da yapacağız. Açılışımıza ilgi, alaka güzeldi. Benim için duygulu bir gündü. Konya'da fiziki araştırma yaptık. Uluırmak Mahallesi, Abdürreşit Caddesi üzerinde böyle bir eksiklik olduğunu fark ettik ve burada açmaya karar verdik. Gayet yoğun ilgi görüyoruz. Mahalleliler de memnun kaldı. Konya'da geçmişten gelen çevremiz de destek oldu." dedi.

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi.jpg

'ÇOCUKLARIMIZI TÜRKİYE'DE YETİŞTİRMEK İÇİN DÖNDÜK'

Belçika'dan Türkiye'ye geliş sebeplerinin çocuklarını kendi kültürleriyle yetiştirmek olduğunu dile getiren Zeynep Kaya, "Çocuklarımızı ülkemizde yetiştirmek istediğimiz için Belçika'dan kesin dönüş yaptık. Fakat bağımızı koparmadık. Charleroi'da hala evimiz bulunuyor. Oradaki eşimizle, dostumuzla görüşmeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-002.jpg

ÜRÜNLER İSTANBUL'DAN GELİYOR

Hem yurt dışındaki mağazalarını işletirken hem de Konya'da yeni kurdukları butik için ürünleri İstanbul'dan temin ettiklerini vurgulayan Zeynep Kaya, "Ürünlerimizi İstanbul Osmanbey'den alıyoruz. Belçika'da da oradan alıyorduk. Yurt dışında 6 yıl bu işi yaptım. Aynı toptancılarımdan ürün tedarik etmeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-003.jpg

'BELÇİKALILARA BİLE PARDESÜ SATTIM'

Önceki işletmelerinde farklı milletlerden müşterilerinin olduğunu söyleyen Zeynep Kaya, "Belçika Charleroi'da bulunduğumuz bölgede gelinlikçi vardı fakat tesettür üzerine günlük giyim mağazası yoktu. Bu hizmeti ilk kez biz verdik. O zamanlar rakibimiz de yoktu. Daha sonra Türkiye'ye dönmeye karar verince Giresunlu bir arkadaşımıza devrettik. Müşterilerimiz sadece Türkler değildi. Belçikalılar da, Araplar da bizden alışveriş yapıyordu. Belçikalılara bile pardesü sattım. Kot pardesü çok tercih ediliyordu. Yabancı uyruklu müşterilerimiz yoğunluktaydı. Fas, Cezayir gibi birçok ülkeden müşterimiz oldu." dedi.

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-004.jpg

'ŞUBELEŞMEK İSTİYORUZ'

Maddam's Butik markasıyla şubeleşmeyi planladıklarını vurgulayan Zeynep Kaya, "İleride şubeleşmeyi hedefliyoruz. Bu mağazamızın tüm sistemini de şubeleşmek üzerine yaptık. Barkod sisteminden diğer tüm detaylara kadar kurumsal şekilde kurduk. Eşimle birlikte Belçika'ya Maddam's şubesini açma fikrimiz de oluştu. Bu kez Konya'daki markamızın ikincisini yurt dışına açmayı planlıyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-005.jpg

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-006.jpg

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-007.jpg

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-008.jpg

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-009.jpg

konyali-girisimci-belcikada-bir-ilki-gerceklestirdi-010.jpg

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

Etiketler :