Konyalı iş adamı anlattı: FETÖ'cüler topladıkları kurban paralarını...

Konyalı iş adamı anlattı: FETÖ'cüler topladıkları kurban paralarını...

Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamları, örgütün "himmet" toplamak için ne tür tiyatro oynadıklarından, kurbanlıkların nasıl buhar olduğuna, fakir çocukların okullardan nasıl atıldığına kadar sistemin nasıl işlediğini bir bir anlattılar.

“KESİLECEKLERİ YERDE KURBANLIKLAR YOKTU” 

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamları, örgütün "himmet" toplamak için ne tür tiyatro oynadıklarından, kurbanlıkların nasıl buhar olduğuna, fakir çocukların okullardan nasıl atıldığına kadar sistemin nasıl işlediğini bir bir anlattılar.

İş adamı; N. K.

“AÇIK ARTIRMA İLE HİMMET TOPLANIYORDU”

“Sanki orada müzayede salonu gibi açık arttırma ile bir şey satılıyormuş gibi sürekli para miktarı arttırılıyor hatta bazı şahıslar ziynet eşyası ve gayri menkullerini veriyorlardı, bu himmet toplantısı benim gibi yeni katılanlar için hazırlanan bir tuzak mıydı tam olarak bilemiyorum fakat gelen insanları etkileyip galeyana getirerek çok para almak için yapılmış olabileceğini düşünüyorum.”

“KURBAN KESİLECEK YERE GİTTİM, KURBANLIKLAR YOKTU”

“45-50 kişiden kurban bağışı için söz aldım Kurban bayramı yaklaşırken E. Ç. ‘nin toplanan kurbanların toplandığı yeri öğrenerek kurbanların olacağı yere gittiğimde orada hiçbir kurbanlık hayvanın olmadığını öğrenince E. Ç. yi arayarak burada hiçbir kurban yok diye sorduğumda bana Konya’da kurbana ihtiyacı olan kimse yok kurbanları Somali ve Sudan da keseceğiz diye söyleyince bende kurban sözü aldığım kişileri tek tek arayarak herkesin kurbanını kendisinin kesmesini söyledim.”

“OKUTMAK İÇİN GÖTÜRDÜĞÜM FAKİR ÇOCUKLARI OKULDAN ATMIŞLAR”

1997-1998 yıllarında Fetullah GÜLEN cemaati üyeleri benden sürekli fakir çocukları okutmak için burs istiyorlardı bende Konya Çocuk Esirgeme Kurumundan 5-6 çocuğu Meram da ki Abdullah AYMAZ okuluna götürerek ücretlerini ödedim ve bu çocukları okulları bitene kadar okutacağımı okul yetkililerine söyledim. Ertesi yıl okula bu çocukların parasını ödemek için gittiğimde okul yetkilileri ve Fethullah GÜLEN cemaati üyeleri bana bu çocukları okuldan gönderdiklerini, bu çocukların bir daha okula gelmeyeceklerini yıllık 5 çocuk için Abdullah Aymaz okuluna ödediğim parayı kendilerine burs olarak vermemi istediler ancak ben vermedim.

“KIZIMI ELLERİNDEN KURTARDIM”

Kızım bizim aile yaşantımıza uygunsuz hareketler yaparak ailemizden uzaklaşmaya başlayınca kızımı Fetullah GÜLEN cemaatine ait yurttan aldım ve kızıma ev tutarak buraya yerleştirdim ve kızımı Fetullah GÜLEN cemaatinin elinden kurtardım. Fetullah GÜLEN cemaatinin üyeleri firmalardan sürekli himmet, burs ve kurban parası adı altında esnaflardan para isterlerdi vermeyen firmalara maliye denetimi yapılacağı söyleyerek duyduğum kadarıyla bazı firmalardan aylık 30.000 TL para aldıklarını 17-25 Aralık olaylarından sonra duydum.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ