Konyalı muhtar müjdeyi verdi! Türkiye’nin en büyüğü bu mahallede açılacak

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bağlı bu mahallede Türkiye’nin en büyüğü açılacak! İşte tüm detaylarıyla o mahalle…
Konyalı muhtar müjdeyi verdi! Türkiye’nin en büyüğü bu mahallede açılacak

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Selahattin Eyyubi Mahallesi, en kalabalık ve tarihi mahallelerden biri olarak ön plana çıkıyor. Konu hakkında detaylı bilgilere yer veren Selahattin Eyyubi Mahalle Muhtarı Mehmet Elma, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

detay1646304777.jpg

’30 BİN NÜFUSUMUZ VAR’

Mahallenin bölgesel özelliklerinden bahseden Elma, “Mahallemiz Konya merkeze 11 kilometre uzaklığında yer alıyor. Belediye otobüsleriyle, tramvayla aktarmalı şekilde ve Fatih Işıklar dolmuşları ile ulaşım sağlanıyor. 30 bin kişilik nüfusumuz var. Beyhekim ve Ahmet Yesevi Caddesi arasında kalan kısımlardan oluşan, Beyhekim Hastanesine paralel bir konumda.” diye aktardı.

whatsapp-gorsel-2023-12-02-saat-13-49-56-d115eb28.jpg

‘HAVADAR VE YAPILARI SAĞLAM’

Mahallenin havasından ve yapılarından dolayı tercih edildiğini belirten Elma, “Çok eski ve köklü bir mahalledir. 1992 yılında kurulmuştur. 230 tane sokağımız bulunuyor. Mahallemiz biraz yüksekte bulunduğu için oldukça havadar. Yapıları ve zemini oldukça sağlam. Depreme dayanıklı.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2023-12-02-saat-13-49-55-88fe6119.jpg

‘KUDÜS FATİHİ’NİN İSMİNİ TAŞIYOR’

Mahallenin ismi hakkında bilgi veren Elma, “Kudüs’ün fatihi olan Selahattin Eyyubi’nin ismini taşıyor. Ahmet Yesevi Caddesi ve Kahramanlar Caddesi gibi isimler burada çok fazla. Böyle anlamlı isimleri taşıması elbette güzel bir durum.” şeklinde konuştu.

‘BURASI TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ’

Mahallede Türkiye’nin en büyük ve en uzun yürüyüş-bisiklet yolu olduğunu belirten Elma, “Mahallemizin sınırlarında Kelebekler Bahçesi bulunuyor. Çok fazla ziyaretçi alıyor. Türkiye’nin en uzun ve en büyük yürüyüş-bisiklet yolu parkı yapıldı. Açılışı henüz yapılmadı. Yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

Kaynak:YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :