Konyalı öğrenci 15 Temmuz’u böyle anlattı

Konya Mevlana Karacihan İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Abdurrahman Eren Dursun’un gözünden 15 Temmuz: Demokrasi, bayrak, vatan ve bu toprakları kimse bizim elimizden alamaz. Bunu herkes bilsin.
Konyalı öğrenci 15 Temmuz’u böyle anlattı

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılının ilk haftasında, tüm okullarda, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ temasıyla etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda öğrencilere 15 Temmuz’u anlatan mektup yazmaları istendi.  Mevlana Karacihan İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Abdurrahman Eren Dursun’un gözünden 15 Temmuz gecesi;

15 Temmuz gecesi

15 Temmuz’da onca asker İstanbul’da o kadar insanın yolunu kapattılar. Türk halkı bir şey oldu sandı. Sonra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın olduğu yerde silah sesleri çıktı. Ve haber alındı, darbe yapılacağı belliydi. Sonra Cumhurbaşkanı telefonla habere bağlandı. Türk milletine şöyle dedi. Dışarı çıkın vatana ve bayrağınıza sahip çıkın dedi. Bu haberi duyan millet Türkiye’nin nerde hangi meydanı varsa herkes oraya gitti. İstanbul’da olan darbe gecesinde herkes oradaydı. Herkes ölümü göze aldı. Herkes milletini savundu. Kimi tankların önüne çıktı. Kimi darbeci askerlerin ettiği ataşe aldırmadı. Herkes ölümü göze alarak darbeci askerleri engelledi ve istedikleri gibi darbe gerçekleşmedi. Demokrasi, bayrak, vatan ve bu toprakları kimse bizim elimizden alamaz. Bunu herkes bilsin.

Yazan: Abdurrahman Eren Dursun

abdurrahman-eren-dursun.jpg

1-187.jpg

2-068.jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ