"Konyalı sanayici yerli otomobili koparmalı"

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu: "Yerli otomobilin yerini hükümet belirlemeyecek. Konya sanayicisi, projeler ve taleplerle kopartıp Konya'ya yaptıracak"
"Konyalı sanayici yerli otomobili koparmalı"

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Yerli otomobilin yerini hükümet belirlemeyecek. Konyasanayicisi, projeler ve taleplerle kopartıp Konya'ya yaptıracak" dedi.

Baloğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)Konya Şubesi'nin düzenlediği Pazartesi Sohbetlerine katıldı.

Türkiye'nin gündeminin terör olduğunu belirten Baloğlu, devletin terörle kararlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Baloğlu, terör örgütünün bölgedeki insanları organize etmeye çalışan elemanlarının etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, "Hiç girilemeyen yerler temizlendi. İşin uzmanlarından aldığımız bilgiler, bize güzel günlerin geleceğinin umudunu veriyor. Topyekun mücadele ile bu beladan da kurtulacağız" diye konuştu.

Konya'nın, en şanslı dönemini yaşadığına dikkati çeken Baloğlu, "Başbakanımız bizim evladımız. Bunun yanı sıra çok değerli vekillerimiz var. Sanayiyi, ticareti bilen, yenilikleri takip eden vekil arkadaşlarımız ile çok güzel işler yapılır" ifadelerini kullandı.

Yerli otomobil konusuna da değinen Baloğlu, şunları kaydetti:

"Başbakanımız bu konuda çok hassas. Bir an önce yerli otomobilin yapılması için mücadele veriyor. Nerede yapılacağı ise henüz belirlenmedi. Bunu hükümet belirlemeyecek. Şehirler belirleyecek. Bunun Konya'da yapılması sizin elinizde. Projelerle, özel çalışmalarla Başbakanımıza çok rahat ulaşabilirsiniz. Kendileri bu konulara çok önem veriyor. Konya sanayisi birlik olup, sesini duyurup, bu yatırımın en büyük talibi olabilir. Bu sizin elinizde. Yerli otomobilin yerini hükümet belirlemeyecek.Konya sanayicisi, projeler ve taleplerle kopartıp Konya'ya yaptıracak."