Konyalı şehidin amcası: "Asker olmak çocukluk hayaliydi"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nebi Arslan'ın Konya'daki babaevinde yas var.
Konyalı şehidin amcası: "Asker olmak çocukluk hayaliydi"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'da müdahaleye rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nebi Arslan'ın babaevinde ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Şehit Arslan'ın, Akşehir ilçesine bağlı Değirmenköy Mahallesi'ndeki babaevine gelenler taziyelerini iletiyor. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa Türk Bayrakları asıldı. Evin yakınında, 112 Acil Servis ekipleri hazır bulunuyor.

Şehidin dayısı İsmail Tepe (44), yeğeninin asker olmayı çok istediğini söyledi.

Nihayetinde hayallerine kavuştuğunu belirten Tepe, "Her ocakta bir askerin olması ne mutlu. Babası 'Askerliğini yap gel, istediğin işe girmeni sağlayayım' dedi. Yeğenim 'Asker olacağım, kazanırsam kimse önüme geçmesin. Seve seve gideceğim' demişti" ifadelerini kullandı.

konyali-sehit-askerin-babaevinde-yas-tutuluyor-2.jpg

- "Asker olmak çocukluk hayaliydi"

Amca Ramazan Arslan ise iki yıllık üniversite mezunu yeğeninin melek gibi biri olduğunu, çevresince çok sevildiğini anlattı.

En son bir hafta önce görüştüğü yeğenine dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunduğunu aktaran Arslan, "Asker olmak çocukluk hayaliydi. Daha önce girdiği astsubaylık sınavında elenince çok üzülmüş, ağlamıştı. Vatan, millet, dostlar sağolsun" diye konuştu.

Şehidin cenazesi, bugün ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Değirmenköy mezarlığına defnedilecek.