Konyalı şehit üsteğmene son görev

Konyalı şehit üsteğmene son görev

Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı teröristlerin üs bölgesine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli, gözyaşları arasında memleketi Konya’da toprağa verildi. 

yeni-haber-fotogaleri-002-017.jpg

Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli (31), Şırnak'ın Uludere ilçesi Kanimasi Üs Bölgesinde arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü mensuplarının saldırısında göğsünden vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu. Mehmet Düzenli için memleketi Konya’da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi öğle saatlerinde askeri uçakla önce ailesinin yaşadığı Antalya’ya oradan da ailesiyle birlikte memleketi Konya’ya getirildi. Bedenli'nin cenazesi, Konya havaalanındaki karşılama töreninin ardından konvoyla merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu mahallesinde dedesi Mehmet Düzenli'nin evine götürüldü. Şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze, burada helallik alınmasının ardından vatandaşların da katılımıyla törenin yapılacağı şehitlik yanındaki namazgaha getirildi. Namaz öncesi şehit için helallik alındı, dua edildi. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi Konya Garnizon Şehitliğine götürülerek gözyaşları arasında defnedildi. 
Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli için düzenlenen törene Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.
Üç kardeş olan Düzenli'nin evli olmadığı, görevini tamamladıktan sonra kız arkadaşıyla nişanlanmayı planladığı kaydedildi. Düzenli'nin en son 1 ay önce baba ocağına iki günlüğüne ziyarete geldiği öğrenildi.

11-2-3-002.jpg