Konyalılar Ankara'da birliktelik mesajı verdi

Konyalılar Ankara'da birliktelik mesajı verdi

Konyalılar, Ankara'da geleneksel olarak düzenlenen iftarda buluştu. MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası ve Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nca bir otelde düzenlenen "11. Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması"na, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra AK Parti genel başkan yardımcıları Ahmet Sorgun, Yasin Aktay, iş adamları, bazı illerin valileri ile çok sayıda davetli katıldı.

KONYALILAR ANKARA'YA HIZLI TRENLE GİTTİ | FOTOGALERİ

MUHTEŞEM GECEDEN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR | FOTOGALERİ

TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ ASLA DURDURULAMAYACAKTIR

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, kardeşlik ve paylaşma duygularının arttığı Ramazan ayının sonuna yaklaşmaktayız. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısıyla sarsıldık. Acımız çok büyük. Yine bölücü terör örgütüyle çatışmada şehit olan Konyalı askerimizi toprağa verdik. Terör saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler masumları katletmektedir. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi asla ve asla durdurulamayacaktır. Terör eylemlerine karşı hiçbir zaman korkmayacağız ve yılmayacağız. Bu programımızda da dosta düşmana dimdik ayakta olduğumuzu gösteriyoruz. Konya olarak bir olduğumuzu, iri olduğumuzu, diri olduğumuzu herkese buradan gösteriyoruz. Sonucu ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle, paralel yapıyla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini söylemek istiyorum. Her köşesi aziz şehitlerimizin kanıyla bulanan aziz toprağımızın ne bölünmesine ne de parçalanmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

lutfi-simsek-001.jpg

İFTAR SADECE YEMEK DEĞİLDİR

Her sene ramazan ayında Konyalılar olarak başkentte buluştuklarını ve paylaşma duygusunu yeniden tattıklarını söyleyen Lütfi Şimşek, "İftar sofraları yalnızca yemek sofraları değildir. Oruç nasıl yalnızca aç kalmak değilse iftarda sadece yemek değildir. İftar sofraları aramızdaki kardeşlik bağını temsil ediyor. Ramazanda yaşlı, genç, zengin, fakir hepsi birarada bulunabiliyor. İftarın bir anlamı da sabrın sonundaki selamettir. Allah'tan bizi iftarda biraraya getirdiği gibi cennette de biraraya getirmesini niyaz ediyoruz" dedi.

KONYALILAR ANKARA'YA HIZLI TRENLE GİTTİ | FOTOGALERİ

MUHTEŞEM GECEDEN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR | FOTOGALERİ

GÖZLERİ DÖRT DEĞİL SEKİZ AÇMAK GEREKİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, yaptığı konuşmada, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ve terörle mücadelede şehit düşenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Sorgun, bu coğrafyada ayakta kalmak için gözleri dört değil sekiz açmak gerektiğini belirterek, bin yıl önce batıdan haçlıların, doğudan Moğolların buraya gelmeye çalıştığını söyledi. "Nasrettin Hoca herhalde boşuna söylemedi, 'burası dünyanın merkezi' diye. Bu coğrafya arzın merkezi" diyen Sorgun, teröre en iyi cevabın da Konya'nın bu iftar buluşmasında verdiğini belirtti. İftarda Türkiye'den bir kesit verildiğini ifade eden Sorgun, kim Türkiye ile uğraşırsa mutlaka karşılığını göreceğini dile getirdi.

ahmet-sorgun.jpg

TÜRKİYE TERÖRE BOYUN EĞMEYECEK

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik konuşmasında saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Türkiye'nin nereden gelirse gelsin teröre boyun eğmeyeceğini ve haklı davasından vazgeçmeyeceğini dile getiren Çevik, "Coşkuluyuz, mutluyuz çünkü "Birlikte Konya'yız". Ama bir yanımız da hüzünlü. İstanbul'daki hain terör saldırısında vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Ülkemiz bu saldırılar karşısında ferasetli duruşunu göstermeye devam edecektir. Türkiye bu olaylara karşı birdir beraberdir. Türkiye ulusal güvenliğini koruyacaktır. Nereden gelirse gelsin teröre boyun eğmeyecek ve haklı davasından vazgeçmeyecektir. Bu bir iktidar veya muhalefet meselesi değildir. Bu bir ülke meselesidir. Bu ülkenin üreten, ticaret yapan iş dünyası ve STK'lar olarak bizlerin en büyük hedefi terörün kalıcı biçimde yok olmasıdır. Devletimizin terörle mücadele konusunda attığı adımları destekliyor, bu mücadelenin kararlılıkla devam etmesini istiyoruz. Ayrıca bu süreçte başta siyasiler olmak üzere toplumun her kesimini sorumluluk almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KONYALILAR ANKARA'YA HIZLI TRENLE GİTTİ | FOTOGALERİ

MUHTEŞEM GECEDEN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR | FOTOGALERİ

huseyin-celik.jpg

SALDIRILAR BİZİ DAHA ÇOK KENETLENDİRİYOR

Son olarak açıklamalarda bulunan gecenin onur konuğu Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise, "Göklerin kapılarının açık olduğu bu mübarek Ramazan gününde Konyalı hemşehrilerimle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Biz Birlikte Konya'yız. Ramazan ayında gözü dönmüş caniler birlikteliğimizi ve huzurumuzu hedef almaktadır. İnsanlıktan nasibini almamış, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu hainler İstanbul'da vatandaşlarımızı katlettiler. Biz, bu aziz millet, bu büyük devlet böyle saldırılara boyun eğecek değildir. Bilakis bu saldırılar bizim daha çok kenetlenmemizi sağlıyor. Bizim terörle mücadele azmimizi daha da arttırıyor. Emin olun bu mücadeleden son teröristi de yok edinceye kadar vazgeçmeyeceğiz. Biz diğer ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz. Bu örgütlerin ne dili, ne dini, ne de ırkı var. Her an her yerde ortaya çıkabilirler. Bunlara karşı başarılı olmak için topyekün mücadele şart" şeklinde konuştu.

lutfi-elvan.jpg

KONYALILAR ANKARA HIZLI TRENLE GİTTİ | FOTOGALERİ

MUHTEŞEM GECEDEN ÇOK ÖZEL FOTOĞRAFLAR | FOTOGALERİ

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER