Konyalılar bu caddeye üst geçit yapılmasını istiyor

Çevresinde hastane, okul ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu, araç ve insan bakımından yoğun bölgelerden olan Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Halil Ürün Caddesi’ne vatandaşlar üst geçit istiyor.
Konyalılar bu caddeye üst geçit yapılmasını istiyor

Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Halil Ürün Caddesi’ne vatandaşlar süt geçit istiyor. Konya Büyükşehir Stadyumu, Otogar ve çevresinde iş merkezi ve alışveriş merkezleri bulunan caddede vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken zorluk yaşıyor.  Selçuklu’nun yoğun bölgelerinden olan caddede vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken yeri geliyor dakikalarca bekliyor. Vatandaşlar yolun karşı tarafına geçmek için yoğun çaba sarf ederken de kazalara da sebep oluyor. Bu durum hem vatandaşları hem de sürücüleri tedirgin ediyor.

10-6-2.jpg

EN YOĞUN CADDELERDEN BİRİ

Günün her saati yoğunluğun yaşandığı caddede karşıya geçmek isteyenler araçlardan dolayı risk alarak kendilerini yola atıyorlar. Bu durum araç sürücülerini de zor durumda bırakıyor. İş yerlerine, okullarına, hastaneye, alışveriş merkezine gitmek için bu caddeyi kullanmak zorunda olan vatandaşlar kaç kere kazalardan kıl payı kurtulduklarını ifade ediyorlar. Konya’nın çoğu yerinde yapılan üst geçitlerin ardından en yoğun bölgelerde biri olan bu caddede neden üst geçit yapılmadığını merak ediyor.

10-6-3.jpg

YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR NASIL GEÇECEK

Araç ve insan yoğunluğu bakımından Halil Ürün Caddesi’nin üst geçit yapılan caddelerden farklı olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, “Konya’nın araç ve insan yoğunluğu olan bölgelerine karşıdan karşıya geçmenin zor olmasından dolayı üst geçitler yapılıyor. Bu caddenin de diğerlerinden bir farkı yok. Buradan yaşlılar, çocuklar nasıl geçecek. Burada ciddi kazalar ve can kaybı yaşanmadan bir üst geçiş istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

10-6-4.jpg

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER