Konyalılar ilaç yerine bunu kullanıyor! Kilosu bin 500 lira

Doğru miktarda kullanıldığında faydaları saymakla bitmeyen ıhlamur son zamanların zam şampiyonu oldu. Ihlamur, Konyalıların kış aylarında pahalı olmasına rağmen tercih ettiği bitki çayları arasında. Baharatçı Yusuf Çatlıoğlu, altın bilgilerini gazetemizle paylaştı.
Konyalılar ilaç yerine bunu kullanıyor! Kilosu bin 500 lira

Çatlıoğlu, “Kış ıhlamuru dediğimiz çiçek ıhlamurun kilosu bin 500TL, yaz ıhlamuru dediğimiz yapraklı ıhlamurun kilosu ise 750TL. Yaprak ıhlamur çiçek ıhlamur kadar rağbet görmüyor. Fiyatlar pahalı olduğu için satışını gramla yapıyoruz. Ihlamurun kasları gevşetici özelliği var, ağrıların hafiflemesine de yardımcı olur. Konyalılar ilaç kullanmak yerine bitki çaylarıyla bağışıklığını güçlendirmeyi tercih ediyor. Son zamanlarda çıkan virüs varyantından dolayı Konyalı ada çayı ve ıhlamur gibi bitki çaylarına yöneldiği için fiyatlarda da artış yapılıyor. Rağbet gördükçe fiyatları arttırıyorlar.” İfadelerini kullanan Yusuf Çatlıoğlu, bitkisel çözümler her zaman daha faydalı olur diye belirtti.

6b978ed0-e757-4099-bc52-6bba75a54e1d.jpg

‘İlaç yerine bitkisel çaylar için’

Çatlıoğlu, “Ihlamur boğaz ağrısına, gribe, soğuk algınlığına iyi gelir. Ateşi düşürmede de etkili olan ıhlamurun faydaları saymakta bitmiyor. Konya halkına sürekli ilaç kullanmaktansa bitkisel çözümlerde hastalıklara karşı önlem almalarını öneriyorum.” Dedi.

9064cd77-8642-47b6-ba99-1cc0cb5c12f6.jpg

ARTIK TOPLAYAN YOK

Çatlıoğlu, ıhlamurun faydalarından bahsederek Konyalılara önerilerde bulundu. “Ihlamurun pahalı olmasının bir diğer nedeni ise Ihlamuru artık toplayan yok. Faydalarını eski nesil daha iyi bildiği için yeni nesil şu anda bilmiyor ve toplamıyor. Ihlamurun günde bir defa tüketilmesi yeterli. Kahvaltılarda bir fincan ada çayı ya da ıhlamur tüketilmesi bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı kalkan oluşturur, vücut kolay kolay hastalanmaz. Kışın ıhlamur bulmak çok zor oluyor, yazın toplandığı için her zaman satın almak mümkün olmuyor.” diyen Çatlıoğlu fiyatlara da değindi.

6dcd08e7-fa3e-40c2-aa44-6928d6e1b4ed.jpg

GRAMLA SATIYORUZ

“Pahalılıktan dolayı Konyalılara gramla ıhlamur satmaya başladık. Çiçek ıhlamurun 100 gramı 150tl’den satılırken, yaprak ıhlamurun 100 gramı 75TL. Kiloyla ıhlamur almak Lüks oldu artık.” dedi ve Konyalıların hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Etiketler :