Konyalılar indirim furyasına kapılmayın! Artık bunun da sonu geliyor

Gün geçtikçe büyüyen e-ticaret sektöründe dolandırıcılıklar da bitmiyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni kararla ise bu dolandırıcılıkların artık önüne geçilebilecek.
Konyalılar indirim furyasına kapılmayın! Artık bunun da sonu geliyor

Vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen internet alışverişleri, mutsuz sonla bitebiliyor. E-ticaret dolandırıcılıklarından çok fazla şikayet aldıklarını belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Mustafa Dinç, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan kararın olumlu yönde olacağını ifade etti. Dinç, yapılan yeni çalışmalarla bu dolandırıcılıkların önüne geçileceği vurgusunu yaparak şöyle konuştu; “Ticaret Bakanımız Ömer Bolat, kamu kuruluşları internetten müşteri gibi ürün sipariş edip denetleyerek, yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirketlere yaptırım uygulayacağını açıkladı. Bu kararın internet alışverişindeki şikayetlere karşı mutlaka bir olumlu etkisi olur.”

whatsapp-image-2020-04-01-at-11-57-22-001.jpeg

‘HUKUKİ SÜREÇLER HIZLANACAK’

Yapılan çalışmayla süreçlerin hızlanacağını dile getiren Dinç, “Vatandaşlarımızın bu konuda şikayetleri oluyordu. Ama satıcı, iletişim numarası veya adres bulunamaması sebebiyle hukuki takipler sonuçsuz kalıyordu. Bakanlığımızın doğrudan bu şekilde harekete geçmesi olumlu bir davranış. En azından hukuki süreçlerin hızlanmasına yardımcı olur.” şeklinde konuştu.

kasim-indirimleri-1.jpg

‘SAHTE İNDİRİMLER YAPILIYOR’

İndirimlerin doğruluğunun kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Dinç, “Kasım ayı boyunca yapılacak büyük indirimler ilan ediliyor. Vatandaşların bu indirimin doğruluğunu takip etmeleri gerekiyor. Ürünün bir ay önceki fiyatını bilmeden yüzde 50 indirim varmış diye düşünerek alınırsa, yanıltır. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olmayan hiçbir şeyi ucuz veya indirimli diye almaması gerekiyor.” dedi.

kasim-indirimleri-2.jpg

‘İNDİRİM FURYASINDA ARAŞTIRIYORLAR’

Vatandaşların indirim döneminde çok dikkatli olmasını gerektiğini belirten Dinç, “Bu sezonunda her türlü üründe indirim yapacaklarını vadediyorlar. Vatandaşlar bu indirim furyasında aynı ürünü farklı sitelerden bakarak en ucuzunu bulmaya çalışıyor. Çeşitli sitelere, çeşitli sosyal medyalardaki linklere tıklıyor. Güvenli firmanın 100 liraya sattığı ürünü, ismi duyulmamış firmadan 99 liraya almak için uğraşıyorlar. Bu tür firmalarda diğer firmaların fiyatına bakarak daha düşüğünü ilana veriyorlar. Vatandaşların güvensiz siten aldığı ürün gelmiyor veya farklı bir ürün gönderiliyor. İade edilmek istendiğinde de muhatap bulunmuyor.” diye aktardı.

kasim-indirimleri-3.jpg

‘SADECE BU DÖNEM İÇİN SİTE AÇIYORLAR’

İndirim döneminde dolandırıcılık için site açıldığını söyleyen Dinç, “Sadece bu dönem için bile açılan siteler var. Birkaç hafta duruyor, vatandaşları dolandırıp siteyi kapatıyorlar. Dolayısıyla daha önce alış veriş yapılmayan, duyulmayan, tavsiye alınmayan, yorumlar incelenmeyen siteler tercih edilmemeli. Bir ürünün olabilecek bir fiyatı vardır. Bundan çok aşağısında ürün almak, o ürünün gerçek olmadığını ele veriyor. Vatandaşlarımız bu konuda temkinli olmalı. Anormal indirime gitmiş ürünlerden sakınılmalı. Çünkü bunlar tamamen tuzak.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :