Konyalılar ürün boykotu yapıyor mu? Bakın neler söylediler!

Konyalı vatandaşlar, ürün boykotu yapıyor mu? İşte vatandaşların cevapları!
Konyalılar ürün boykotu yapıyor mu? Bakın neler söylediler!

İsrail’in Gazze’ye karşı yaptığı saldırılardan sonra vatandaşlar boykota yöneldi. Konyalı vatandaşların çoğunluğu da bu boykota katılım sağladı. Vatandaşlar, İsrail ve destekçi firmalarından alışveriş yapmadıklarını ve bundan sonra da yapmayacaklarını vurgulayarak gazetemize özel açıklamalarda bulundular.

boykot-3.jpg

‘LÜTFEN MERMİ PARASI VERMEYELİM’

Yerli ürünleri tercih ettiğini ve tercih etmeye de devam edeceğini vurgulayan Zühtü Beydili, “İsrail, Gazze’de bir saldırı yapıyor. Bu yüzden ben de tepki amaçlı İsrail ürünlerine boykot uyguluyorum. Bu ürünleri almıyorum. Çevremdekileri, arkadaşlarımı da almama konusunda uyarıyorum. Lütfen onlara mermi parası vermeyelim. Orada kardeşlerimizi, çocukları vuruyorlar. Boykot etmekten başka bir çare bulamıyoruz. Tepkimizi böyle göstererek bir ders vermeye çalışıyoruz. Başka yapabileceğimiz bir şey yok.” şeklinde konuştu.

zuhtu-beydili.jpg

‘ÖMRÜM YETTİĞİ KADAR SÜRDÜRECEĞİM’

İsrail ve destekçi ürünlerini almayacağını belirten Beydili, “Saldırılardan önce de daha çok yerli ürünleri tercih etmeye çalışıyordum. Ama çevremdekiler alıyorlardı. Şimdi onlar da almamaya başladı. Ben de daha çok dikkatli oluyorum. Bu süreçten sonra da boykota devam edeceğim. Ömrüm yettiği kadar sürdüreceğim. Etrafımdakileri de bu konuda uyaracağım. Bizim yerli ürünlerimiz, İsrail ürünlerinden kat kat daha kaliteli. Hem de güvenilir. İthal ürünlerin nasıl yapıldığını bile bilmiyoruz.” diye aktardı.

‘O ÜRÜNLERİ EVİME KOYMUYORUM’

İsrail ve destekçi firmalarından alışveriş yapmadığını dile getiren Rukiye Tartan, “Yapılan saldırılardan sonra hiçbir İsrail ve destekçi ürünlerini almıyoruz. Hiçbir ürünü evime koymuyorum. Boykotumu da her zaman devam ettirmeye çalışacağım. Çünkü elimizden bir şey gelmiyor.

rukiye-tartan.jpg

Gidemiyoruz. Yardım edemiyoruz. Tepkimizi bu şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunu sadece ben değil tüm Müslümanların, tüm vatandaşların yapmasını istiyorum. Onlar orada kan ağlarken biz de burada rahat değiliz.” ifadelerine yer verdi.

‘DAHA ÖNCE DE ALMIYORDUM’

Alışverişlerinde yerli ürünleri aldığını söyleyen Erol Kütükcü, “İsrail ve destekçi firmaların ürünlerini mümkün oldukça boykot ediyorum. Zaten daha önce de bu ürünleri almıyordum. Şimdi daha çok kendimize gelmemizi sağladı. Boykot etmeye de devam edeceğim. Yerli ürünleri tercih ediyorum.

erol-kutukcu.jpg

Tüm Konyalıları da bu boykota davet ediyorum. Kendi ürünlerimiz çok daha kaliteli. Birçok güzel, yerli markalarımız var. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Dua ediyoruz. Gönlümüz hep Gazze ile.” dedi.

 Muhabir
Etiketler :