Konyalılardan TL’ye destek

Erdoğan'ın "Ülkenin geleceği için dolarları bozdurup Türk Lirası'na geçelim" çağrısına kulak veren Konyalı vatandaşlar dolarlarını bozdururken, esnaflar da makbuzunu getiren vatandaşlara çeşitli hediyeler veriyor, ikramlarda bulunuyor.
Konyalılardan TL’ye destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ülkenin geleceği için dolarları bozdurup Türk Lirası'na geçelim" çağrısına kulak veren Konyalı vatandaşlar dolarlarını bozdururken, esnaflar da makbuzunu getiren vatandaşlara halıdan etliekmeğe kadar çeşitli hediyeler veriyor, ikramlarda bulunuyor.

Konyalı birçok esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ülkenin geleceği için dolarları bozdurup Türk Lirasına geçelim" çağrısından hareketle, bireysel olarak destek vermeye başladı. Dükkanların vitrinlerine yapıştırdıkları afişlerle vatandaşları TL'ye destek vermeye davet eden esnaflar, dolarlarını bozdurup makbuz getirenlere ise çeşitli hediyelerle karşılık veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından fazlasıyla talep olduğunu belirten Kuyumcu Ahmet Biber, "Vatandaş Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali bir bilinçle geliyor bize. Biz de bu konuda herkese olduğu gibi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yani bozduracak fiyat kaç paraysa biz daha yükseğini verip almaya çalışıyoruz. Bizim de bir desteğimiz olsun, bu çorbada bir tuzumuz olsun amacımız o. Ama talep fazlasıyla var" dedi.

Halıcılık yapan Ahmet Uçar ise "Cumhurbaşkanımızın tüm vatandaşlarımıza yastık altındaki dolarları ve dövizleri bozdurun altına çevirin, Türk Lirası değer kazansın konuşmasından esinlenerek ertesi gün mağazaya geldim ve dedim ki 2 bin dolar bozdurana 6 metrekare halı hediye edeyim, bin 500 dolar bozdurana ise perde hediye edelim diye bir kampanya yaptık. İlk gün dört beş tane halı hediye ettik. On tane falan perde hediye ettik. İkinci gün ise bu adet 70 halıya yükseldi. Perde ise 110'a yükseldi. Bugün dördüncü günündeyiz, yaklaşık 400 tane halı, 650 tane de perde dağıttık" ifadelerini kullandı.

Dövizini bozdurarak halı dükkanına gelen vatandaş Cengiz Ağır ise "Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine elimizde bulunan dolarları Türk Lirası'na çevirerek bir katkıda bulunmak istedik. Hem Cumhurbaşkanımızı desteklemek, hem de ülkemize destek vermek amacıyla, halı firmasının da böyle bir kampanyası olduğunu duyarak geldik. Makbuzumuzu göstererek buradan da 6 metrekare halımızı hediye olarak verdiler kendilerini de çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Restoran işletmecisi Hikmet Çetiner ise "Memleketimizdeki son dönen olaylardan dolayı Cumhurbaşkanımızın da çağrısına uyarak vatandaşların 500 dolar bozdurana "gelin misafirimiz olun etliekmeğiniz bizden" dedik ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına göre vatandaşlar dolarını bozdurdu ve geliyorlar" dedi.

Mısırcı Yasir Ceyhan ise "Halkımızın bu yönde tepkileri olumlu bu yönde kampanyaya katılan arkadaşlarımız çok. Günde üç beş kişi geliyor yani. Makbuz önemli değil bizim için. Artık vatandaşımızın sözü önemlidir. Bu kampanyaya herkesin en iyi şekilde katılmasını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Tatlıcılık yapan bir esnaf da "Ülkemiz zor duruma sokulmak isteniyor. Cumhurbaşkanımızın da çağrısı bu yönde zaten. Yani biz de elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konyalılardan TL’ye destekKonyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek

Konyalılardan TL’ye destek