Konyalının yeni gözdesi: Hamsimek

Yeni Haber - İsmail Poçan
Konyalının yeni gözdesi: Hamsimek

Sofraların vazgeçilmezlerinden, vitamin deposu, 30’a yakın yemeği yapılan hamsi, bu sefer pideyle birlikte sunuluyor. Memiş Usta Balık Evi sahibi Memiş Işık “Hamsimek adını verdiği hamsili pidenin Konya’nın meşhur lezzeti Etliekmek’ten daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ve ızgarasından kızartmasına, güvecinden mücverine, pilavından köftesine kadar bilinen 30'a yakın yemeği yapılan hamsi, bu sefer pideyle birlikte sunuluyor. Konyalı vatandaşlara balığı yedirtmek istediklerini belirten Memiş Usta Balık Evi sahibi Memiş Işık, Hamsimek adını verdiği hamsili pidenin Konya’nın meşhur lezzeti Etliekmek’ten daha çok ilgi gördüğünü söyledi.

ETLİEKMEK’TEN DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Hamsimek’in “Etliekmek’in hamsi ile yapılmışı” olarak tarif eden Memiş Usta, “Hamuru normal Etlikemek hamuru. Üzerinde yapımı tamamen bana ait özel peynir sosu ve hamsi var. Konyalıya balığı yedirmek istiyoruz” dedi. Konyalıların beğenisine sunulan Hamsimek’in ciddi talep gördüğünü belirten Memiş Usta,  her geçen gün ilginin arttığını belirtti.  Konyalıların yanı sıra şehir dışından da Hamsimek’i duyanların bu lezzeti tatmak için Konya'ya geldiğini ifade eden Işık, Özellikle Hamsimek için Konya’ya gelen müşterilerinin olduğunu söyledi. 

BALIĞIN YANINDA SÜT ÜRÜNLERİ YEMEYİN

Uzmanlar balığın yanında süt ürünlerini tavsiye etmediğini belirten Memiş Usta, “Bunun nedeni herhangi bir zehirlenmeden dolayı değil. Balığın süt ürünleriyle birlikte tüketildiğinde balığın proteini öldürüyor. Bu durumda balığın hiçbir değeri kalmıyor. Onun için balığın yanında süt ürünlerinde uzak kalınmalı. Balık içindeki vitaminler açısından çok değerli besin kaynağı. Balık daha çok C vitaminli ürünlerle yenilmesi daha faydalı olur” diye konuştu.Türk Mutfağının yanı sıra Alman Mutfağı, İtalyan Mutfağı ve Tayland Mutfağı eğitim alan Işık, Bu lezzeti tatmak isteyenleri, Bosna Oval Çarşı'da açtığı Memiş Usta Balık Evi’ne bekliyor.