Konya'nın 3500 yıllık ilçesinde son 5 yılda büyük değişim! Yıllardır görmeyenler inanamıyor

Konya'nın kaplıcasıyla ünlü şifa ilçesi Ilgın'da son 5 yıl içinde yapılan yatırımlar göz kamaştırdı. 2023 hedefiyle yapılan projelerden sonra şehrin çehresi ve sosyal donatıları tamamen değişti. Uzun zamandır ilçeye gelmeyenler, büyük fark konusunda şaşkınlığını gizleyemedi.
Konya'nın 3500 yıllık ilçesinde son 5 yılda büyük değişim! Yıllardır görmeyenler inanamıyor

Konya'nın kaplıcasıyla ünlü şifa ilçesi Ilgın'da son 5 yıl içinde yapılan yatırımlar göz kamaştırdı. 2023 hedefiyle yapılan projelerden sonra şehrin çehresi ve sosyal donatıları tamamen değişti. Uzun zamandır ilçeye gelmeyenler, büyük fark konusunda şaşkınlığını gizleyemedi.

'ILGIN'I MARKA ŞEHİR YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK'

Ilgın'ı her alanda kalkındırmak için planlamalar yaptıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, "Halka hizmet makamının en yücelerinden birisi olan belediye başkanlığını hakkıyla yapabilmek adına 5 yılı bütün paydaşlarımızla birlikte planladık. Bu planlamayı yaparken şehrimizin gelişmeye müsait bütün alanlarını göz önünde bulundurarak, Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın planlamalarını yaptık." ifadelerini kullandı.

ilgin-belediye-baskani-yalcin-ertas.jpg

'HER METREKARESİNDE SORUMLULUĞUMUZ VAR'

Vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek projeler oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Ertaş, "Yaklaşık 3500 yıllık bir mazisi olan ilçemizin geçmişten bugüne her metrekaresinde ki sorumluluğumuzun bilincinde, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının farkında olarak, belediye imkânlarımızı da göz önünde bulundurarak, en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmak gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki 2023 yılı sonunda stratejik planımızda da öngördüğümüz hedefl erimize ulaşmış, bugünümüzden çok daha faklı ve gelişmiş bütün hemşehrilerimizin içerisinde yaşamaktan daha da mutlu olduğu, her anlamda kalkınmış bir Ilgın inşa edeceğiz." dedi.

'HEMŞEHRİLERİMİZ BİZE GÜÇ VERDİ'

Ilgın için yaptıkları çalışmalarda vatandaşların kendilerine güç verdiğini kaydeden Başkan Ertaş, "Ilgın için yapmış olduğumuz çalışmalarda ve yatırım hamlelerinde bizlere desteklerini eksik etmeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Sayın AK Parti Konya Milletvekillerimize, Sayın Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın AK Parti Konya İl Başkanımıza ve göreve geldiğimiz günden bugüne kadar teveccühleri ve duaları ile bize güç veren değerli hemşehrilerime en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güne kadar yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

konya-ilgin-belediyesi.jpg

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, projeler hakkında şu bilgileri paylaştı:

Organize Sanayi Bölgesi

961 bin m­etrekare alanın kamulaştırması tamamlandı. 898 bin 896 metrekare­ alanda 45 parselden oluşan Ilgın OSB için imar planı tadilatı onaylandı. Alt yapı projeleri için ihaleye çıkılıyor.

•15 hissenin 9’u Ilgın Belediyesi

•15 hissenin 3’ü Konya Büyük‑ehir Belediyesi

•15 hissenin 2’si Konya YIKOB

•15 hissenin 1’i Ilgın Ticaret ve Sanayi Odası

tarafından alınmıştır.

Sanayi Sitesi

Şehrimizde oluşturacağımız Sanayi Sitesi için imar planı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Organize Sanayi Bölgemiz ile bir bütünlük oluşturacak olan sanayi sitesi D-300 karayolu üzerinde hayata geçirilecektir.

Kapalı Sebze Pazarı - GES

150 kW Kapalı Pazar Yeri GES Projemizin yapımı tamamlandı. Ilgın Belediyesi olarak tasarruf sağlayıp temiz enerji üretiyoruz.

Ilgın Belediyesi Bölge Kapalı Hayvan Pazarı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve Ilgın Belediyesi protokolü ile Ilgın Bölge Kapalı Hayvan Pazarı yapımı tamamlandı. Pazar alanı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş padoglar, hayvan otelleri, sosyal tesisler, dezenfektan noktaları ve karantina üniteleri bulunuyor.

Jeotermal Seracılık

990.700 m­ alanda jeofizik ölçümleri tamamlanmış olup ÇED raporları çıktı. Şehrimize kazandıracağımız jeotermal sera için 500 - 1000 metre arasında 45° derecelik su araması yapılacaktır.

Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi

Ilgın'ımız yıllardır beklediği bir yatırıma daha kavuşuyor. Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'ın destek ve iradeleri ile “Atıksu Arıtma Tesisimizi” ilçemize kazandırıyoruz. “Ilgın Atıksu Arıtma Tesisi” projesinin temeli atılmıştır.

Yalburt Alışveriş Merkezi

Ilgın Belediyesi Bölge Kapalı Hayvan Pazarımızın yapılması sonucunda, D-300 Karayolu üzerinde bulunan eski hayvan pazarı alanın aktif olarak kullanılması için hazırlamış olduğumuz Yalburt Alışveriş Merkezi için projemizi tamamladık. İmar değişikliği bittiğinde projemizi hayata geçireceğiz.

Ilgın Vagon Kafe Restoran

D-300 Karayolu Konya - Ilgın girişi üzerinde konumlandırılan Ilgın Vagon Kafe ve Restoran hem şehrimizin tanıtımı için hem de D-300 Karayolunu Ilgın adına daha aktif kullanabilmek için hizmete açılmıştır.

Ilgın İş Hanı

Mülkiyeti Ilgın Belediyesi’ne ait olan, toplam 1.192 metrekare alanda yapılan projelendirme kapsamında bodrum, zemin ve 2 kattan oluş‑an, ayrıca içerisinde; 3 adet dükkan, 2 adet os ve 1adet lokanta bulanan projemizin yapımı hızla devam ediyor.

Sondaj Sahası

Ilgın Belediyesi artık jeotermal kaynak ruhsat sahibi olan Ilgın'da tek kurum... Uzun yıllardır mahkemesi devam eden ve kaybedilen değerlerimizden biri olan jeotermal kaynak işletme ruhsatının ihalesini Ilgın Belediyesi olarak aldık. Belediyemize ait olan 2 adet jeotermal kaynak ruhsat işletmesine yıllar önce kaybedilen IR: 10 numaralı alanı da dahil ettik.

5 Yıldızlı Otel Projesi

Kaplıca bölgemizde bulunan ve maliye hazinesine ait olan alanı belediyemiz bünyesine kazandırarak şehrimizin yıllardır özlemle beklediğimiz 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyoruz. Minimum 120 maksimum 300 oda kapasitesine sahip olacak olan otelin yapımı, yer tesliminden itibaren 6 ay içerisinde inşaat ruhsatı alınıp temeli atılarak, 4 yıl içerisinde tamamlanması şartı ile şehrimize kazandırmak için ihale aşamalarını tamamladık. Yapılacak olan 5 yıldızlı otel hem Sağlık Bakanlığı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Termal Otel ve Termal Sağlık Merkezleri yönetmeliğine uygun mekânlar ve minimum TSE standartlarında olacak. Ayrıca 5 yıldızlı otel içerisinde; toplantı salonları, açık ve kapalı balo salonu, erkek-kadın termal havuzlar, yüzme havuzları, SPA ve Wellness merkezi, eğlence amaçlı oyun alanları, alacarte restoran, kafe ve termal sağlık merkezi gibi birçok alan bulunacak. İnşallah söz verdiğimiz üzere Ilgın’ımızı Konya’nın en güzel termal tatil şehri haline getiriyoruz. Ilgın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Apart Otel Projesi

Apart Otel projemiz ile kaplıca bölgesinde yeni bir turizm alanı oluşturuyoruz. Mimari projesi tamamlanan apart otelimizin hayata geçmesi için jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarımız tamamlanmış olup ihale süreci başlatılıyor. En kısa sürede şehrimize yakışır bir otel kazandıracağız.

Hamam Projesi

Ilgın Belediyesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yanında bulunan alana erkek ve kadınlara özel hamam projemizi hazırladık. içinde havuz, sauna, buhar odası, kafeterya, soyunma ve dinlenme odaları bulunmaktadır. Mimari projesi tamamlanan hamam ihaleye çıkıyor.

Millet Bahçesi

Ilgın Millet Bahçesi projemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. 111 bin 182 metrekare alanda yapımına başlanan Ilgın Millet Bahçesi vatandaşlarımızın yeşillikler içerisinde sevdikleriyle beraber hoşça vakit geçirip nefes alacakları bir alan olacak. İçerisinde: millet kıraathanesi, gezinti yolu, yöresel ürün satı‑ alanları, ye‑il oturma terasları, piknik alanı, çocuk oyun alanları, spor alanı, seyir terasları, amfi tiyatro, renkli bitkiler bahçesi, çağlayan ve su değirmeni gibi tüm vatandaşlarımıza hitap edecek alanlar bulunmaktadır.

Osmanlı Kent Meydanı

Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait iki eserin çevresinde oluşturulacak meydan ile hemşehrilerimiz yıllardır özlem duyduğu ve şehrimizin çehresini değiştirecek meydan projesinin yapımı devam ediyor. 26 bin 430 metrekare alanda hayat bulacak olan meydan projesi Ilgın için önemli bir yatırımdır. Osmanlı Kent Meydanı Projemiz 8 bin 863 metrekare inşaat alanı, 8 blok, 66 adet iş yeri, şehrin nefes almasını sağlayacak 2 adet meydan ve 2 katlı yatay mimarı özellikleri bakımından Ilgın Belediyesi tarihinde görülen en büyük dönüşüm projelerinden biridir.

Ilgın Kültür Merkezi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve Ilgın Belediyesi protokolü ile Ilgın Kültür Merkezi yapımı tamamlandı. Ilgın’ın kültürel ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayacak olan Ilgın Kültür Merkezi binamızın içerisinde; 450 kişilik sinema salonu, toplantı ve fuaye salonları, bebek ve çocuk kütüphanesi bulunmaktadır.

Ilgın Gençlik Merkezi

Gençlerimizin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlayacak ve sportif etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Gençlik Merkezi'nin yapımı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçemize kazandırılmış olup yapımı tamamlanmıştır.

Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe ve Okuma Salonu

Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisinde bulunan Büyükhan Toplantı Salonu’nu vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize hizmet verecek şekilde; konferans salonu, halk eğitim salonu, kütüphane ve kitap okuma salonu olarak düzenleyerek yapımını tamamladık. Gençlerimizle düzenli olarak yaptığımız buluşmaların yeni adresi Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe ve Okuma Salonu olacaktır.

Eski Cezaevi Kitap Kafe

Eski cezaevini kütüphane olarak yeniden dizayn edip okuma ve çalışma alanı, kitap kafe, sessiz kütüphane, çocuk sinema salonu, çocuk okuma salonu ve yeti‑kin kütüphane olmak üzere bu güzel ve anlamlı projeyi şehrimize kazandırıyoruz. 800 metrekarelik alanda projelendirilen çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Peyzaj düzenlemesinden sonra vatandaşlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine açılacaktır.

Ekoturizm Projesi

Toplam 283 bin 413 m­etrekare alan üzerinde projelendirilen Ekoturizm Projesi’nin yapımı devam ediyor. İçerisinde kütüphane, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, macera parkı, mini amfi, seyir terasları, mesire ve yürüyüş alanları bulunmaktadır. Proje tamamlandığında hemşehrilerimizin sosyal aktivitelerini yapabileceği geni‑ kapsamlı bir mesire ve ekoturizm alanı oluşacaktır.

Şehitler Parkı

Ilgın Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü ortaklığı ile 35 bin m­ alanı kapsayacak şekilde inşa edilen projemizin Şehitler Parkı kısmı tamamlandı. Piknik ve mesire alanı kısmının yapımı hız kesmeden devam etmektedir.

Bulcuk Mesire Alanı

Şehrimizin doğa harikalarından biri olan Bulcuk Mesire alanında sosyal tesis, spor alanı ve camlı

köşk yaparak hem hemşehrilerimize hem de şehrimizi ziyarete gelen vatandaşlarımıza sosyal alan kazandırıyoruz.

Ulu Camii (Pir Hüseyin Bey /Çukur Camii) Restorasyonu

Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk çalışmalardan biri Ulu Camii Restorasyonu ile ilgili Vakıflar Genel

Müdürlüğümüz ile ortak çalışma yaparak restorasyon çalışmalarını tamamladık. Uzun yıllardır restorasyonu devam eden camimizin tarihi değerlerini koruyarak şehrimize kazandırdık.

Müftü Evleri Restorasyonu

Lala Mustafa Paşa Külliyesi’nin yan kısmında bulunan 4 adet Müftü Evleri’nin tamamını kapsayan detaylı projeyi hazırladıktan sonra bir evin restorasyonunu tamamlayarak bir evinde yapımına başladık. Diğer tarihi evlerimiz için ihale hazırlıklarımız devam ediyor. Tamamlandığında Osmanlı Kent Meydanı projemiz ile bir bütünlük oluşturacak ve tarihi dokuyu ortaya çıkaracak bir projeye imza atmış olacağız.

Açık Hava Müzesi

Ilgın, İç Anadolu Bölgesi’nin tarih ve ticari yolları üzerinde kurulmuş, çok farklı medeniyetlerin beşiği olan, tarihi eserlerin, termal kaynakların, doğal zenginliklerin, sanat ve kültürün birleştiği bir şehrimizdir. Tarihi açıdan her dönemin izlerini taşımakta olan şehrimiz için Redif Taburu Merkez Konağı’nın arka kısmına Açık Hava Müzesi’ni kazandırıyoruz.

Sadettin İsa Türbesi (Şeyh Bedreddin Türbesi)

1286 yılında Seyfuddin Emir Balaban adına yaptırılan ve halk arasında "Kümbet", "Şeyh Bedreddin Türbesi", "Sâdettin Isa Türbesi" adları ile anılan türbenin restorasyonu için projemiz hazırlanmış olup kurul onayındadır.

Geçit Köy Konağı

Geçit Mahallemizde bulunan tarihi dokunun tekrar ortaya çıkması için bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan konağın projesini hazırladık. Proje kapsamında Geçit Köy Konağı’nın ihalesi yapılacaktır. şehrimizde bulunan tüm tarihi dokuları ortaya çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Yalburt Hitit Su Anıtı

Yalburt Hitit Su Anıtı’nın tarihi dokusunun bozulmaması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için hazırladığımız proje kapsamında restorasyon çalışmalarımızı tamamladık.

Drone ile Tarımsal İlaçlama

‘Üretmek Sizden Destek Bizden’ sloganı ile çiftçilerimizin yanında olup onlara destek vermek için drone ile ilaçlama projemizi ücretsiz olarak faaliyete geçirdik. Bu kapsamda toplam 4 bin dekar alanda şeker pancarı ve 5 bin dekar alanda mısır ilaçlaması gerçekleştirilmiştir.

Katı Gübre Dağıtma Makinası

Kamyon üzeri Katı Gübre Dağıtma Makinamız ile Ilgın’daki çiftçilerimizin hizmetindeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın Belediyesi ve Ilgın Ziraat Odası’nın ortak projesi ile, çiftçimizin gübre maliyetini düşürmek ve organik tarım teşvikini artırmak amacıyla şehrimize kazandırılan Katı Gübre Dağıtma Makinamız hayırlı olsun.

Yol Çalışmaları Araç Filosu

Ilgın Belediyesi araç filomuza 9 adet araç kazandırarak şehrimiz için yapmış olduğumuz yatırımların hızlanmasını sağladık. Yaklaşık olarak bu zamana kadar kazandırdığımız araçlarımızın bedeli 13 milyon TL'dir.

• HACI ELMAS CADDESI 2.2 km

• SELÇUKLU CADDESI 1.2 km

Hacı Elmas ve Selçuklu Caddesi’ni şehrimize yakışır bir prestij cadde olarak kazandırmak için sıcak asfalt çalışmamızı tamamladık.

D – 300 Karayolu Çalışmaları

D-300 Karayolu’nun genişletme ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde şehrimize yakışır bir peyzaj çalışması üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

D - 300 Karayolu Üst Geçit Yapımı

Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz neticesinde Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi önünde projelendirilen D-300 Karayolu Yaya Üst Geçidi projemizin yapımı tamamlandı. Ilgın'ımıza, hemşehrilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

Belediye Ekmek Fırını

Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı normlarına uygun şekilde belediye ekmek fırınımızın inşasını gerçekleştirerek ekmek üretimine başladık. En modern şekilde hazırlanan Belediye Ekmek Fırınımız saatte 800 ekmek üretimi gerçekleştirerek komple otomatik ve son teknoloji makinalarla vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şuan mevcutta ki ekmek fırınımız da dâhil olmak üzere 3 satış noktamız bulunuyor. Satış noktalarını artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Sentetik Çim Halı Saha Yapımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlıgı’nın desteğiyle; Harmanyazı, Mecidiye, Gökçeyurt ve Ağalar Mahallelerimize 4 adet sentetik çim halı saha kazandırdık. Ayrıca, Ilgın Şehir Stadyumu’nun revizyonu için çalışmalarımız devam ediyor.

YIK -YAP Okul Projeleri

İlçemizde bulunan ve kullanım ömrünü tamamlamış olan okullarımız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

yenilenerek 2023 – 2024 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başladı.

• 100.Yıl Ilkokulu (24 Derslik)

• Atatürk Ilkokulu (24 Derslik)

• Inönü Ilkokulu (24 Derslik)

• Cumhuriyet Ortaokulu (24 Derslik)

Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

1.357 metrekarelik modern bir binada hizmete başlayan Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün alanı Ilgın Belediyesi tarafından tahsis edilerek yapımı Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanmıştır. Ilgın’ımıza ve tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.

TKİ Arsasının Alımı

Ilgın Belediyesi tarafından 1986 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri'ne devredilen alanı, şehrimize Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden en az birini kazandırmak için; 12.400.000 TL karşılığında Ilgın Belediyesi adına tapu devrini gerçekleştirdik. Ayrıca bu alan içerisinde 12.500 metrekarelik kısma Ilgın Endüstri Meslek Lisesi yapılması için tüm işlemlerimizi tamamladık.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Merkezi

Ilgın’da sağlık yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Eski Ilgın Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılan Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 112 ASHI Binası’nın yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi

Şehrimize sağlık yatırımlarını kazandırmaya devam ediyoruz. Fatih Mahallemizde bulunan, Ilgın 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezimizi yenileyerek daha modern bir hale getiriyoruz. 1.960 metrekarelik alanda projelendirilen sağlık yatırımı Ilgın’ımıza hayırlı olsun.

2 Nolu Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu

Uçarı Mahallesi itfaiye binası yanında bulunan ve mülkiyeti belediyemize ait olan 718.18 metrekarelik alanda, 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHI) Binası yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

10 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Binası

İlçe Sağlık Müdürlüğü Aile Sağlığı Merkezi’nin arka tarafına yapım işlemleri belediyemiz tarafından karşılanacak olan 10 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hizmet Binası için meclis kararımızı aldık. Protokol imzalama işlemleri tamamlandığında sağlık alanında kullanılmak üzere Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslimini gerçekleştireceğiz. Ilgın'ımıza hayırlı olsun...

100 Yataklı Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi

Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanemizin yan tarafına 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması adına belediyemiz tarafından arsa ve termal su temini gerçekleştirilecek olup proje ihale aşamasındadır. Uzun zamandır üzerinde yoğun bir titizlikle çalıştığımız proje Ilgın'ımıza hayırlı olsun. Şehrimize yapılan tüm sağlık yatırımlarına desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, AK Parti Konya Milletvekillerimize, AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı’ya ve Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç’a teşekkür ediyorum.

Sıfır Atık Eylem Planı

Sıfır Atık Eylem Planı kapsamında hazırladığımız projenin faaliyete geçmesi için Mevlana Kalkınma Ajansıyla (MEVKA) birlikte Sıfır Atık Eylem Planı Teknik Destek protokolü imzalanmıştır. Proje kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan hibe olarak 8 adet beşli sıfır atık istasyonu ve 32 adet tek kapaklı atık üniteleri şehrimize kazandırılmıştır.

Ilgın Orman İşletme Müdürlüğü

Ilgın Şeker Fabrikası 2019-2020 Kampanya açılışında Tarım ve Orman Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz proje neticesinde, Ilgın Orman İşletme Müdürlügü’nü şehrimize kazandırdık.

Ilgın Sosyal Hizmet Merkezi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; Yoksullar, evsizler, yaşlı ve engelliler, göçmenler, şiddet mağduru kadın veya çocuklar, sokakta yaşayan veya çalışan çocuklar, aile danışmanlığı hizmetleri, parçalanmış aileler vs. birey veya grupların toplumsal yaşamdan kopmamasını, verilen eğitimler ile sağlıklı bir toplum için sağlıklı aile ve nesillerin yetişmesini hedefleyen Ilgın Sosyal Hizmet Merkezi’ni şehrimize kazandırdık.

Kentsel Dönüşüm Projesi

Şıhcarullah Mahallesi ve Şıhbedrettin Mahallesi'ni kapsayan Kentsel Dönüşüm Projemizin çalışmaları tamamlanmış olup; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla görüşmelerimiz kapsamında İstasyon, Uçarı, Ilıca ve Behlülbey Mahallelerimizde de proje çalışmaları devam etmektedir.

275 Konutlu TOKİ Projesi

Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesi kapsamında şehrimize 275 konut yapılacaktır. Toplu Konut Idaresi Başkanlığı (TOKI) tarafından kaplıca bölgemize yapılacak olan 275 konut için imar çalışmaları tamamlanmış olup mimari projesi hazırlanmaktadır.

Ilgın Konutları

Uçarı Mahallesi itfaiye binası yanında bulunan alanda zemin kat i‑ yeri, üst kat konut projesi olacak şekilde çalışmalarımız tamamlanmış olup, kooperatif olarak yapılacak olan proje ile hemşehrilerimize yeni iş yeri ve konut imkânı sunmuş olacağız. Bu kapsamda Ilgın Konutları'nın mimari projesi hazırlanmaktadır.

18 Uygulamaları

Ilgın'da yeni yapılaşmaya uygun parseller kazandırmaya yönelik;

• Şıhbedrettin Mahallesi 13 nolu sahada 57.000 m­etrekare

• Camiatik Mahallesi 14 nolu sahada 10.000 m­etrekare­

• Camiatik Mahallesi 15 nolu sahada 17.000 m­etrekare

• Camiatik Mahallesi 16 nolu sahada 14.500 m­etrekare

• Sahib Ata Mahallesi 17 nolu sahada 746.000 m­etrekare

• Fatih Mahallesi 18 nolu sahada 14.500 m­etrekare

alanda 3194 sayılı imar kanunun 18.maddesi uygulaması yapılmıştır.

Mecidiye Göleti Sulama Projesi

Tarıma destek projelerimiz kapsamında Mecidiye Mahallemiz için hazırlamış olduğumuz 130 milyon TL’lik Mecidiye Göleti Sulama Kanalı projemiz onaylanmış olup ihale aşamasındadır.

Barakmuslu Sulama Göleti

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan ve 48 milyon TL bedelle 2023 Yılı Yatırım Programına dâhil edilen Ilgın Barakmuslu Göleti ve Sulaması Projesi’nin ihalesi 14 Haziran 2023 tarihinde yapılmış olup yapımı devam etmektedir.

Argıthanı Mahallesi Meydan Dönüşümü

Argıthanı Mahallemizde bulunan ve kullanım ömrü tamamlanmış olan meydanı yeniden projelendirerek; Oyun ve oturma alanları gibi kısımlar oluşturup kısa bir sürede vatanda‑larımızın kullanımına sunulmuştur.

Çiğil Mahallesi Mezbahane Açılması

Çigil Mahallemizde bulunan mezbahanın aktif olarak kullanılması için eksik olan malzemelerinin teminini ve yapımını tamamlayarak şehrimize kazandırdık. Mezbahanın kiralama ihalesini yaparak atıl vaziyette bekleyen bina tekrar kullanılabilir hale getirildi.

Yukarıçiğil Gençlik Kampı

Yukarıçigil Mahallemizde bulunan ve atıl durumda olan binayı gençlerimizin kullanımı için projelendirerek; doğayla baş başa olacakları ve kamp etkinliklerinin düzenleneceği bir yerleşim yeri olarak kullanılması için çalışmalarımızı başlattık. Yapımı devam eden projemiz yakın zamanda gençlerimizin hizmetine açılmış olacaktır.

Yukarıçiğil Mahallesi Değirmen

Yapıldığı günden bugüne kadar atıl durumda olan ve tam kapasiteli olarak kullanılamayan değirmenin tüm eksiklerini tamamlayarak çalışabilir konuma getirdik. İhale işlemleri tamamlanan değirmenimiz şehrimiz için üretim yapmaya başladı.

Ilgın’da Turizme Kadın Eli Değiyor Projesi

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na (KOP) sunmuş olduğumuz "Ilgın'da Turizme Kadın Eli Değiyor" projemiz onaylanmıştır. Konya’mızın termal turizm şehri olan Ilgın’da hem kendi termal tesislerimizin hem de bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerin tek kullanımlık terlik, şampuan, sıvı sabun, duş jeli, kese, havlu ve peştamal üretimi gerçekleştirecek olan makinalarımız proje kapsamında alınmıştır. Kurulum aşamaları tamamlanan makinalarımızla çok yakın zamanda buklet malzemelerini üreterek kadınlarımıza iş‑ istihdamı sağlamış olacağız.

Park Çalışmaları

Şehrimize toplamda 14 adet park kazandırarak 121 parkımızın çim ve sulama sistemlerini yeniledik. Ilgın Belediyesi’ne ait olan fidanlığımızı baştan sona yeniden projelendirerek yetiştirdiğimiz süs bitkileri ve ağaçları şehrimizin her noktasına yerleştirdik. Ilgın’a 40.000 metrekare yeşil alan kazandırarak; 560 meyve ağacı ve mahalle giriş yollarımıza da 2300 ağaç dikimi gerçekleştirdik. Daha yeşil bir Ilgın için belediye tarihinde ki en büyük ağaçlandırma çalışmasını gerçekleştirdik.

Ilgın Belediyesi Sosyal Tesisleri

Ilgın Belediyesi Sosyal Tesisimizde bulunan halı sahanın yapımı tamamlanarak faaliyete başlamıştır. Eski düğün salonunun yeniden hayat bulması için gerekli proje çalışmalarımızı sonuçlandırarak, şehrimize yakışır bir düğün salonu hizmete girmiştir.

Ilgın Belediyesi Eğitim Merkezi (IBEM)

Gençlerimiz ve yetişkinlerimiz için her yıl düzenli olarak açtığımız kurslarımızda kursiyerlerimizin daha modern ortamda eğitim almaları için mülkiyeti belediyemize ait olan binayı kurs binası olarak yenileyerek şehrimize kazandırdık.

Arama Kurtarma Ekibi

Ülkemizde özellikle son zamanlarda yaşanan deprem, çığ, sel gibi doğal afetlere hazırlıklı olunması bakımından belediyemiz öncülük yaparak, bünyesinde bir arama kurtarma timi kurdu. 12 kişilik belediye personelinden oluşan ekibimiz şuan tüm eğitimlerini alarak profesyonel düzeyde 35 kişilik büyük bir ekip haline geldi.

Spor Turnuvaları

Ilgın Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz futbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvalarımızı her yıl düzenli olarak gerçekleştirerek toplamda 1600 sporcumuza etkinlik düzenledik. Turnuvalar hem vatandaşlarımız hem de sporcularımız tarafından yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir.

Festival ve Çocuk Şenliği

15. Kaplıca, Sağlık, Kültür ve Turizm Festivalimiz kapsamında;

- Konserler

- Çocuk Şenliği

- Konferanslar

- Turnuvalar

- Fotoğraf Sergileri

ve birçok etkinliği içinde barındıran, yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Ilgın tarihinin en kapsamlı festivali gerçekleştirildi.

Şehir Konferansları

Ilgın Şehir Konferansları kapsamında 3.000 vatandaşımızın katıldığı konferanslar düzenledik.

• Serdar Tuncer (Şiirli Muhabbet)

• Hayati İnanç (Can Veren Pervaneler)

• Sıtkı Aslanhan (Bilinçli Aile Duyarlı Genç)

• Sinan Yağmur (Gönül Almak Birbirimizi Anlamak)

• Tufan Gündüz (Lala Mustafa Paşa & Ilgın)

• Dr. Selim Erdoğan (Milli Mücadele’de Türk Süvarisi ve Ilgın)

Gençlik Çalışmaları

Belediyemiz tarafından kültür, sanat ve spor alanlarında her ya‑ gruba hitap edecek atölye ve kurslar açtık. Açtığımız kurs ve atölyelerde kendi branşlarında eğitim alan katılımcılara ulusal ve uluslararası alanlarda düzenlenecek yarışma, gösteri ve etkinliklere katılma imkanı sağladık. Bu kapsamda; 12 alandan oluşan Türk İslam Sanatları Kursu, 14 alandan oluşan Kültür ve Sanat Kursları ve 90 kişilik Ilgın Belediyesi Halk Oyunları ekibini oluşturduk. Eğitim alan kursiyerlerimiz Ilgın’ımızı Türkiye çapında katıldıkları yarışmalarda aldığı madalyalarla gururlandırdı.

Eğitime %100 Destek

'Destek Bizden Başarı Sizden' projemiz kapsamında 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize İlçe Milli Egitim Müdürlüğümüz ile birlikte;

-7 tane TYT, AYT ve LGS

-1 tane Türkiye Geneli Deneme Sınavı

- 2 tane online deneme sınavları yaptık.

Ayrıca ilkokul birinci sınıf öğrencilerimize Sıfır Atık Boyama Kitabı dağıtımı gerçekleştirerek sıfır atığın önemine vurgu yaptık. Destek Bizden Başarı Sizden projemiz 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında da hız kesmeden devam edecektir.

Tanıtım Fuarlarında Ilgın

Ülkemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan şehrimizin doğasını, tarihini, kültürünü ve şifa kaynağı termal kaplıcalarını tüm yönleriyle en güzel şekilde tanıtmak için; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya'da düzenlenen fuarlara katılım sağladık.

E - İmar Projesi

Ilgın Belediyesi olarak dijital belediyecilikte yepyeni bir uygulamaya imza attık. Proje kontrol, yapı ruhsatı, yapı kullanım izin belgelerini dijital platforma taşıdık. Ulaşım maliyeti ve zaman kaybını minimuma indirerek proje düzenlemelerinde tekrar çıktı alınmasıyla oluşan kağıt israfının da önüne geçtik. Dijital belediyecilik bir tık uzağınızda...

Otomasyon Sistemleri

Gelişen dünyamızda çağın gerekliliklerini yerine getirip; teknolojik alt yapısını her geçen gün yenileyen bir belediye olarak, uygulamaya aldığımız Dijital Dönüşüm projeleriyle belediyemiz bünyesine yeni yazılımlar dahil ederek vatandaşlarımızın işlemlerini daha teknolojik ve kolay bir şekilde almaya başladık.

Etiketler :