Konya'nın 43 yıllık markası sektörde güvenin adresi oldu

Konya'da altın sektöründe 43 yılı geride bırakan Özboyacı Altın, güven konusunda yüksek hassasiyet taşıyor. Hem personellerinin hem de müşterilerinin markalarına aidiyet duygusu sağlamaları için çaba sarf ettiklerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, "Marka aidiyeti sağlamak için personellerimize eğitimler veriyoruz. Personellerimiz de müşterilerimize gereken ilgiyi göstererek markamıza güvenmelerini sağlıyor." dedi.
Konya'nın 43 yıllık markası sektörde güvenin adresi oldu

Özboyacı Altın müşterilerinin markalarına güvendiğini ve bu sebeple yıllardır tercih edildiklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, Güven bizim için önemli bir unsur. Yola çıktığımız ilk günden bu yana müşteri odaklı olma gayreti içerisindeyiz. Onun için de müşterilerimizle irtibatımızı hiç koparmadık. Ürün alsın, almasın Özboyacı’ya bir defa uğramışsa o müşterimizle alakamızı hiç kesmedik. Onların görüşlerini zaman zaman aldık ve o görüşler doğrultusunda hareket ettik. Kamuoyu araştırması yaptık. Yıl içerisinde bunu müşterilerimiz arasında bir iki defa yaptırıyoruz. Özboyacı’ya niçin geliyorsunuz, burayı neden tercih ediyorsunuz diye sorduğumuzda çok büyük bir çoğunluğu Özboyacı’ya güveniyoruz diyor. Bu çok önemli bir şey. Onun için de bizler bu güven unsurunu ayakta tutmak için gayret ettik." ifadelerini kullandı.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu.jpg

'BİZE OLAN GÜVENİ KORUMAK İÇİN HASSAS DAVRANIYORUZ'

Markalarına olan yüksek güveni korumak için hassas davrandıklarını dile getiren Ziya Özboyacı, "Güven unsurunu ayakta tutmak da kolay değil. Çok basit bir yanlış yaparsınız, bu dallanarak budaklanarak büyük bir şekilde karşınıza çıkar. Onun için de o güveni korumak için hassasiyet göstermek gerekiyor. O hassasiyet doğrultusunda Özboyacı ailesi çatısı altında bulunan takım arkadaşlarımızla bu ortamı hep check etmemiz gerekiyor. Onların da bu güven ortamının devamlılığına katkı sağlaması gerekiyor. Bu sebeple o arkadaşlarımıza zaman zaman eğitimler veriyoruz. Bu güveni sağlama noktasında gayret göstermelerini istiyoruz. Elimizde sihirli değnek yok. Çaba gösteriyoruz." dedi.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-001.jpg

ÖZBOYACI PERSONELİ MARKAYA AİDİYET DUYUYOR

Firmalarında istihdam ettikleri personellerin markalarına aidiyet duyduğunu ifade eden Ziya Özboyacı, "Personellerimize verdiğimiz eğitimlerin çok faydasını gördük. Özboyacı ailesiyle personelin iletişiminin sıcaklığını hissettik. Dolayısıyla çalışanlarınızın aidiyet duygularını geliştirmeniz, artırmanız gerekiyor. Bu sebeple de onlarla değişik platformlarda buluşmanız gerekiyor. Bunu da eğitim programlarımızla gerçekleştiriyoruz. Bütün takımımızın katıldığı personel eğitim toplantıları düzenliyoruz. Orada onlara ödüller veriyoruz. Evlilik yapanlara, evladı olanlara da farklı ödüller veriyoruz. 20 yılını dolduran personellerimizi Umre’ye gönderiyoruz. 15 yılını dolduran personellerimizi yurt içi seyahate gönderiyoruz. Bunun gibi faaliyetlerimiz de personellerimizle olan ilişkimizi ısıtıyor, onların aidiyet duygusunu perçinliyor." şeklinde konuştu.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-002.jpg

'EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ'

Personel eğitimine önem verdiklerini kaydeden Ziya Özboyacı, "Eğitim programlarımızı iki şekilde yapıyoruz. Her ay her mağazamız kendi arasında bir gün toplanıp mağazayla ilgili bir ayda yaşanmış olan olumsuzluklar ve memnuniyetler neler bunları kendi arasında tartışır. Hataların giderilmesi noktasında, müşteri aidiyetini artırmak noktasında daha iyi neler yapılabilir bunlarla ilgili insan kaynakları müdürümüzün de olduğu güzel bir toplantı gerçekleştirir. Onun haricinde Konya’nın dışında 5 yıldızlı bir otelde bütün personelimizi tatile götürerek orada bir haftanın dört günü bir grup dört günü de diğer grup olacak şekilde günün birkaç saatinde eğitimler veriyoruz kalan zamanlarda da denize girip tatillerini yapıyorlar. Müşteri ilişkileri, satış nasıl gerçekleştirilmeli, müşteri kapıdan girip çıkana kadar nasıl davranılmalı bunlarla ilgili eğitimler veriyoruz." dedi.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-003.jpg

DOĞRULUK, DÜRÜSTLÜK VE DÜZGÜNLÜK ANA İLKELER

Özboyacı Altın ailesi olarak belli ilkeleri olduğunu vurgulayan Ziya Özboyacı, "Dürüst, düzgün ve doğru olma ilklerimiz konusunda eğitimler veriyoruz. Bunlar neticesinde de sertifika veriyoruz. O şekilde bunu yenilediğimiz için aslında bir önceki eğitimde almış olduğu eğitimlerin üzerine biraz daha koyarak zenginleştirmiş oluyor. Bu da eğitilmiş personeller olarak karşınıza güzel insanlar çıkarıyor. Tabi personeli işe alırken direkt gel başla demiyoruz. Onu ciddi bir testten geçiriyoruz. Önce zeka ve beceri testinden sonra da algılama testinden geçiriyoruz. Onlardan bizim istediğimiz performansı alabiliyorlarsa o zaman formu veririz ve bizimle çalışmasını kabul ederiz." ifadelerini kullandı.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-004.jpg

ÖZEL GÜNLER İÇİN ÖZEL PROJELER

Yıl içinde farklı projeler gerçekleştirdiklerini belirten Ziya Özboyacı, "Bazı özel günler için özel projeler gerçekleştiriyoruz. Örneğin Sevgililer Günü olarak adlandırılan 14 Şubat’a bizler Özboyacı ailesi olarak Sevgi Günü diyoruz. Sevgililer Günü telaffuz olarak biraz daha farklı çağırışımlar yapabiliyor. Ama Sevgi Günü dediğimizde herkesin kendi arasında bulabileceği bir ifadedir. Onunla ilgili bütün sloganlarımızı 14 Şubat’ta Sevgi Günü olarak kullanıyoruz. Onun haricinde Anneler Günü'ne özel organizasyonlar yapıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır anne sevgisini ifade eden şiir, makale yarışmaları yapıyoruz. Pandemiden önce ‘Kalemini Annen İçin Aç’ başlığıyla bir yarışma yapmıştık. Burada yetiştirme yurdunda kalan bir kızımız anne sevgisiyle ilgili bir makale yazmış onu okurken hüngür hüngür ağladık. Bu kızımızı ödüllendirerek makalesini topluluğun önünde okuttuk, onu gururlandırdık. Yine bunların haricinde toplumumuzda kitap okuma kültürümüz maalesef çok az. Dolayısıyla gençlerimizden başlayarak kitap okuma kültürünü nasıl sağlayabiliriz diye faaliyetler düzenliyoruz. Bu yarışmalar sonucunda sınavlar yapıyoruz. Dereceye girenleri ödüllendiriyoruz." dedi.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-005.jpg

PIRLANTA VE ELMASTA DA ÖNCÜ MARKA

Sadece altında değil pırlanta ve elmas ürünlerinde de öncü olduklarını söyleyen Ziya Özboyacı, "Sektörde çok şükür 43 yılımızı doldurduk. Bugün gelmiş olduğumuz noktada vatandaşın ihtiyacı olan altınla ilgili bütün ürünleri mağazalarımızda bulundurmaya gayret gösteriyoruz. Onun haricinde kıymetli taşlar dediğimiz pırlanta ve elmas taşlı ürünlerimize de mağazalarımızda yer veriyoruz. Altınla mücevherat dediğimiz bu kıymetli taşlar kombine olarak mağazalarımızda yer alıyor. Bunları en iyi şekilde müşterilerimize sunmak için gayret gösteriyoruz. Satış danışmanı arkadaşlarımızın davranışı çok önemli. Burada üst düzey sunum yapmak ve hizmet vermemiz gerekiyor. Bunu da başarıyoruz. Yine mağazalarınız da temiz ve ferah olması gerekiyor. Ürünlerimiz kıymetli, personelimiz kıymetli ve mağazalarımız da kıymetli olduğu için üç noktada da üst düzey hizmet veriyoruz." şeklinde konuştu.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-006.jpg

KONYA'DA 5 MAĞAZAYLA HİZMET VERİYORLAR

Özboyacı Altın markasının Konya'da 5 mağazayla hizmet verdiğini kaydeden Ziya Özboyacı, "5 mağazamızla vatandaşımızın hizmetineyiz. Onların en rahat şekilde ulaşabilecekleri noktalarda mağazalarımız yer alıyor. Onun haricinde Özboyacı Grup olarak farklı şirketlerimiz de bulunuyor. İnşaat, enerji, tarım gibi sektörde de Özboyacı ailesi olarak hizmet veriyoruz. İnşallah doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bütün firmalarımızla ana ilke olarak hukuki de olsa ahlaki ya da helal olmayan hiçbir işi yapmayız. Başlıca ilkelerimizden bir tanesi budur. Elimizden geldiği kadar dikkatli olmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-007.jpg

'SAĞLAM ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ'

2024 yılında yeni projeler gerçekleştirebileceklerini fakat sağlam adımlarla ilerlemek istediklerini vurgulayan Ziya Özboyacı, "Özboyacı ailesi olarak doğruluktan, dürüstlükten ayrılmadan ticaretimize devam etmek istiyoruz. En öncelikli hedefimiz budur. Ayrıca bu süreçte yeni projeler de karşımıza çıkarsa bunları inceleyebiliriz. Eğer gücümüz yeterse de bunları gerçekleştirebiliriz. Farklı sektörlerde şirketlerimiz var ama hiçbiri bir anda olmadı. O alanda ihtiyaç görüyorsak çeşitli araştırmalar neticesinde zamanla bu işe giriyoruz. Gelecekte de yeni fırsatlar doğarsa değerlendirebiliriz. Özboyacı altın olarak da şube sayımızı artırmaya devam edebiliriz. Bunların dışında sadece pırlanta ve elmas satışının yapılacağı müstakil pırlanta ve elmas mağazası açmayı hedefliyoruz. 2024 yılında iyi bir konumda mağaza bulabilirsek bunu da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-008.jpg

konyanin-43-yillik-markasi-sektorde-guvenin-adresi-oldu-009.jpg

Etiketler :