Konya'nın 5 ilçesine mevsimin ilk karı düştü

Konya'nın Kulu, Cihanbeyli, Karapınar Halkapınar ve Ereğli ilçelerine mevsimin ilk karı yağdı.
Konya'nın 5 ilçesine mevsimin ilk karı düştü

Cihanbeyli'de yüksek kesimlerinde bulunan Kandil Mahallesine mevsimin ilk karı düştü. Kar yağışı, bölgeyi beyaz bir örtüyle kapladı.

Karapınar ilçesinde 2 gündür etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar yerini mevsimin ilk kar yağışına bıraktı.

İlçenin farklı bölgelerinde gece başlayan kar araziyi bembeyaz örtüye bürüdü. Sabah uyandıklarında beyaz örtüyle karşılaşan çiftçiler büyük sevinç yaşadı. Tarımın önemli olduğu ilçede yağışlarla büyük ihtiyaç duyulduğunu ve mevsimin ilk karı ile birlikte sevinen çiftçiler, yağışın devam etmesi dileğinde bulundu.

karapinara-mevsimin-ilk-kari-dustu.jpg

Çiftçilerden Fatih Şık, "Karapınar’ın 1 damla suya ihtiyacı var. Eylül ve Ekim aylarında yağış alamadık. Buda çiftçileri zor durumda bıraktı. Bir kaç gündür yağan yağmur ve son olarak yağan kar bizleri mutlu etti. Allaha şükürler olsun. Bu kar yağışının devam etmesini diliyoruz. Çoğu hububat toprakla buluştu. İhtiyacımız vardı” dedi.

KULU 15 DAKİKA YAĞAN KAR İLÇEYİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Kulu ilçesinde dün etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur yağışı yerine kar yağışına bıraktı. İlçede mevsimin ilk kar yağışı saat 10.30 sıralarında başladı. Yaklaşık 15 dakika süren kar yağışı sonrası ilçe beyaza büründü.

kulu-15-dakika-yagan-kar-ilceyi-beyaza-burudu.jpg

Karın bu yıl erken yağmasına en çok sevinen çiftçiler oldu. Çiftçiler, tarımsal alanlarda ekili olan hububatlarda verimin artmasını beklediklerini ifade etti.

konyanin-5-ilcesine-mevsimin-ilk-kari-dustu.jpg

Etiketler :