Konya’nın 9 ilçesi yarın karla buluşacak! Hava tahmincisi müjdeyi verdi

Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, yarın Konya’da başlayan yağışların akşam saatlerinde kara dönüşeceği müjdesini verdi. Peki, Konya’nın hangi ilçelerinde kar yağacak? Konya şehir merkezine kar yağacak mı? İşte detaylar!
Konya’nın 9 ilçesi yarın karla buluşacak! Hava tahmincisi müjdeyi verdi

Konya’da 18 Kasım Cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, ilçe ismi vererek beklentilerini gazetemize özel anlattı.

‘AKŞAM VE GECE SAATLERİ KARA DÖNÜŞECEK’

Konya genelinde yağışların başlayacağını dile getiren Kuttusi Demir, “Yarın öğle saatlerinden itibaren Konya genelinde yağışlar başlayacak. Kuvvetli bir yağış beklentisi var. Özellikle kuzey, batı ve güney ilçelerimizde ilk önce yağmur olarak başlayacak yağışlar, yarın akşam ve gece saatlerinde kara dönüşeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

33291.jpg

KAR YAĞACAK İLÇELER

Konya’da kar yağacak ilçe isimlerini veren Demir, “Kara dönüşecek ilçeleri şu şekilde ön görüyorum; Doğanhisar, Hüyük, Derbent, Hadim, Taşkent, Bozkır, Seydişehir, Beyşehir, ılgın ve bir de ovada bulunan Bozdağ. Bu ilçeler yağışların kara dönüşme potansiyeline sahip. İlçe merkezlerinde veya mahallelerinde görüleceğini tahmin ediyorum. Veriler şu an bu yönde.” diye aktardı.

‘BU TARİHLERDE ŞEHİR MERKEZİNE KAR GELİYOR’

Kasım ayı için beklentileri söyleyen Demir, “19 Kasım Pazar günü ciddi bir soğuma var. Geceleri sıcaklıklar eksilere düşecek. Yüksek rakımlı noktalarda hafif kar yağışları da olacak. Ayın 23’üne kadar ciddi bir atak yok. 24’ünde Orta Akdeniz’den gelen bir yağışlı hava var. 25 Kasım ile 1 Aralık arasında kar yağışını Konya şehir merkezinde görüleceğini düşünüyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :