Konya'nın altın çağı Zermeram'la başladı

Konya'nın altın çağı Zermeram'la başladı

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki markası Seha Yapı, Konya’nın en değerli ve en büyük imarlı arazisi üzerinde hayata geçirdiği 800 milyon TL yatırım değeri olan Zermeram karma konut projesinin temel atma törenini Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

ic-galeri-042.jpg

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Zermeram temel atma töreninde yaptığı konuşmada Fransa’da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan teröre karşı hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğer terörle mücadelede başarılı olacaksak tüm ülkeler terörle ortak bir şekilde mücadele etmeliler. Söylemlerle bir yere gidemeyeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Terörizmi kınayabilirsiniz, teröristleri kınayabilirsiniz ama terörizmle mücadelede eylemde de birlikte hareket etmeliyiz.  Buradan hem Fransız hükümetine hem de Fransız halkına üzüntülerimizi ve vefat edenlerin acısını paylaştığımızı ifade etmek istiyorum.  Terör örgütünü maşa olarak kullananların bir gün mutlaka kendi elleri de yanacaktır. Sadece terör örgütleri değil onları maşa olarak, kukla olarak kullananların eli de bir gün yanacak ve o kanlı maşa bir gün onlara da zarar verecektir.  İster DEAŞ olsun ister terör örgütü PKK olsun, ister DHKP-C olsun, terör örgütü terör örgütüdür.  Terörün ırkı olmaz. Birlikte topyekün mücadele gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

zermeram--(7).jpg

ŞEHİRLEŞMEDE ÇIĞIR AÇILDI

Zermeram temel atma töreninde yaptığı konuşmada AK Parti Hükümetleri döneminde şehirlerin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade ederek son 14-15 yıllık dönemde şehirleşme alanında Türkiye’de bir çığır açıldığını söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde mekânsal planlama alanında, kentleşme alanında büyük değişimler yaşandığını söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan  “Geçmişe şöyle bir baktığımızda bu çalışmaların ilk adımlarını Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde yaptığını görüyoruz. Bu nedenle de buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunmak istiyorum. Gerçekten kentleşme alanında, şehirleşme alanında Türkiye’de bir çığır açmıştır. 14-15 yıllık AK Parti dönemlerine baktığımızda da kentleşmenin özellikle de konut yapımındaki yaklaşımın değiştiğini görüyoruz. Artık sadece konut projelerini görmüyoruz. Sosyal donatılarıyla, peyzajıyla, sağlıklı yaşam alanlarıyla, alışveriş merkezleriyle, dinlenme alanlarıyla, otoparklarıyla adeta yeni kentler inşa ediliyor.  Bugün temelini attığımız Zermeram projesi de benzer bir yaklaşımla üretilmiştir. Ben bu projede emeği geçen mimarından mühendisine, tasarımcısından işçisine emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

yeni-haber-fotogaleri-024.jpg

HUZURUMUZU BOZMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Türk medeniyetinin aslında bir ev medeniyeti olduğunu belirten Elvan, “Bize konar göçer diyorlar ya bu Batılıların anladığı manada konar göçerlik değildir. Konduğumuz her yer bizim evimiz oluyor. Konut kelimesine baktığımızda da aynı kökenden geldiğini görüyoruz. Yine komşu kelimesi de aynı kökenden geliyor. Böylece yeryüzü yolculuğumuzu, şehir ve medeniyet tasavvurumuzu ev özelinde ifade etmiş oluyoruz. Onun için çocuklarımızı baş göz ederken evlendiriyoruz diyoruz. Ev kelimesini hemen başına koyuyoruz. Yine onun için ev bark sahibi olmayı bir hayat meselesi olarak görüyoruz. Ülkemizde de son yıllarda bir yandan TOKİ ile ülkemizin konut ihtiyacını karşılarken bir yandan da özel sektörümüz elini taşın altına koyuyor. Ülkemizin mamur olması, milletimizin ev sahibi olması için yatırımlar yapıyor, projeler gerçekleştiriyoruz. Büyüklerimiz dünyada mekan ahirette iman derler. Bizim millet olarak mekan şuurumuz, varlık anlayışımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Onun için de doğduğumuz evden başlayarak bu ülke bizim mekanımız, Konya bizim mekanımız, 81 ilimiz bizim mekanımız, Türkiye bizim mekanımızdır. Bu mekanı hep birlikte daha da güzelleştirmek, bu mekanın huzurunu bozmamak, bu mekanın eskimesine müsaade etmemek hükümet olarak bizim görevimizdir. Biz de bu kaygı ile hareket ediyoruz. Tüm ülke meselelerine 79 milyon Türkiye ailesi olarak millet olarak bir ev hassasiyetiyle yaklaşıyoruz. Bu evin huzurunu kim bozmaya kalkarsa her zaman onların karşısında olacağız. Bu evimizin bu ülkemizin huzurunu bugüne kadar bozdurmadığımız gibi bundan sonra da bozdurmayacağız.” diye konuştu.

zermeram--(5)-001.jpgYERLEŞMİŞ KONUT ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRİYORUZ

Temel atma töreninde konuşan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz; “İttifak Holding olarak 28 yıldır ülkemiz, milletimiz ve insanlarımız için değer ürettiklerini belirterek, “Ürettiğimiz ürün ve hizmetlerimizi hali hazırda 120 ülkeye ulaştırıyoruz. Grubumuz, bugün itibari ile yaklaşık 1 milyar TL konsolide ciro elde ederken, doğrudan 4 bin kişiye de istihdam sağlıyor. İttifak Holding olarak inovasyonun gücünün farkındayız. İnovasyon, hem şirketler, hem de ülkeler için kalkınmanın, istihdamın, yaşam kalitesinin, refahın anahtarıdır. Buradan hareketle; bugün temelini atacağımız Zermeram’ı bölgemiz konut sektörünün en inovatif projesi olarak Konyamız’a kazandıracağız inşallah. Zermeram ile Konya’da konut sektörünün altın çağını başlatacağız. Konyamız’ın en değerli ve en büyük imarlı arazi üzerine inşa ettiğimiz Zermeram ile yerleşmiş konut anlayışını baştan aşağı değiştiren bir inovasyona hayat vereceğiz” diye konuştu.

zermeram--(4)-001.jpg

KONYA’YA YEPYENİ BİR SOLUK

İttifak Holding CEO’su Tahir Atila da yaptığı konuşmada; Seha Yapı’nın fabrikadan alışveriş merkezine, hastaneden okula, yol ve köprülerden konuta kadar farklı alanlarda bugüne kadar 120 proje, üç milyon metrekarenin üzerinde inşaat gerçekleştirdiğini ve 13 binden fazla aileyi daire sahibi yaptığını belirterek, “Bölgemizdeki konut sektöründe trendlerin belirleyicisi ve hayata geçirdiğimiz inovatif konut projeleri ile lider pozisyondayız. Bugün itibarıyla Ankara, Kırşehir, Konya ve Kuzey Irak’ta yürüttüğümüz projelerimizde toplam 8 şantiyemiz aktif olarak çalışıyor” dedi.

zermeram--(13).jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ