Konya’nın en büyük sanatsal etkinliğinde ''Gala Gecesi''

Konya’nın en büyük sanatsal etkinliğinde ''Gala Gecesi''

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın düzenlediği ve büyük ilgi gören Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni kapsamında TRT sanatçılarının katılımıyla gala gecesi yapılacak. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni kapsamında açılan “İlmek İlmek Konya” sergisi birbirinden farklı kültürel ve sanatsal etkinliklerle dikkat çekiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin kültürüne, sanatına, istihdama ve yaşanabilirlik ölçütlerine katkı yapan KOMEK’in her yıl düzenlediği Altın Dokunuşlar isimli sergilerin Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce sanatseveri ağırladığını söyledi.

Bu yıl Konya’nın ilçelerinden tarihi ve kültürel değerleri “İlmek İlmek Konya” ismiyle yaşatan ve geleceğe aktarmak için el emeği ürünleri hayata geçiren KOMEK’in aynı zamanda konferanslar, paneller, konserler, sohbetler, çeşitli yarışmalar, uygulamalı gösteriler ve Konya geleneğini yansıtan etkinliklerle büyük beğeni topladığını dile getirdi.

PAZAR AKŞAMI TRT SANATÇILARIYLA GALA GECESİ

Serginin finalinin TRT sanatçılarının katılımıyla düzenlenecek gala gecesiyle yapılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, 31 Mayıs Pazar akşamı saat 21.


00’da Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programda TRT sanatçılarının Konya türkülerini seslendireceğini, konsere tüm Konyalıları beklediklerini ifade etti.

Konserde, Konya Büyükşehir Belediyesi ile TRT’nin ortak çalışmayla hayata geçirdiği Konya ile özdeşleşmiş türkülerin yer aldığı albümdeki eserler yer alacak. 3 Cd’de toplanan albümde Konya’nın yerel sanatçıları, Türkiye genelinde ün yapmış ses ve söz sanatçıları ile TRT sanatçılarının derleyip seslendirdiği Konya yöresine ait 36 farklı Konya türküsü yer alıyor. Düzenlenecek konserde albümde yer alan sanatçılar Konyalılarla buluşacak.

SERGİ, SANAT VE BİLGİ ŞÖLENİ

Altın Dokunuşlar’da serginin yanı sıra; KOMEK Mutfağı, konserler, sanat uygulamaları, tahta ve çubuk oyunu olar Japon Mikado Yarışması, Süleyman Usta ile testi yapımı, müzik dinletileri, ebru, f klavye, şiş örgü yarışmaları, geleneksel çocuk oyunları ile misafirlerini ağırladı. Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik kapsamında yapılan KOMEK ile Sanata Dair paneline Prof. Dr. Ahmet Çaycı ve Doç. Dr. Fatih Özkafa konuk oldu. Engellilerin Mesleki Beceri Eğitimleri ve Toplumsal Fırsatlar programında Doç. Dr. Hakan Sarı, engelsiz yaşamı anlatırken “Efendimizi Aşk ile Anmak” programında Peygamber Efendimiz sohbet ve ilahilerle anıldı.