Konya’nın en kapsamlı alışveriş merkezi: Novaland Outlet

2015 yılında hizmete girdiği Konya'da bünyesinde bulundurduğu mağaza çeşitliliği ve gelişimci yapısıyla şehrin en kapsamlı AVM'si konumuna yerleşen Novaland Outlet, her geçen gün müşteri potansiyelini artıyor.
Konya’nın en kapsamlı alışveriş merkezi: Novaland Outlet

2015 yılında hizmete girdiği Konya'da bünyesinde bulundurduğu mağaza çeşitliliği ve gelişimci yapısıyla şehrin en kapsamlı AVM'si konumuna yerleşen Novaland Outlet, her geçen gün müşteri potansiyelini artıyor. ‘Yöresel Günler’ ve ‘Garaj Günleri’ gibi farklı etkinliklerle Konyalıların uğrak noktası haline gelen Novaland Outlet’in hizmetlerini AVM Genel Müdürü Sinan Akdemir, Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

Novaland Alışveriş Merkezi’nde Nisan ayından beri görev yapmaktayım. Daha önce İstanbul ve Ankara’daki alışveriş merkezi projelerinde de görev yaptım. Daha önce de gıda sektöründe yöneticiydim. Tamek Gıda’da Genel Müdür, Ülker’de Yönetim Koordinatörü olarak çalıştım. 10 yıldır alışveriş merkezi genel müdürü olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Aslen İstanbulluyum. Doğma büyüme, eğitim ve iş hayatımın büyük bir bölümü orada geçti. Ama Konya sevdiğimiz bir yer olduğu için böyle bir teklif gelince iş hayatımızı burada sürdürme kararı aldık.

sinan-akdemir-novaland-outlet-1.jpg

Novaland AVM bünyesinde hangi imkanlar mevcuttur?

Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır alışveriş merkezi kültürü hızla artış gösterdi. Konya potansiyeli açısından birkaç tane daha AVM’yi kaldırabilecek durumdadır. Novaland AVM, Konya’da en son yapılanlardan bir tanesidir. 2015 yılında hizmete açılmıştır. 33 bin metrekare kiralanabilir alanı olan, 75 bin metrekarelik inşaat alanıyla gayet büyük bir alışveriş merkezimiz vardır. Bu da orta ölçeğin üzerinde bir yapıdır. 127 tane mağazamız, bu mağazaların içerisinde outlet konseptinde mağazalarımız da bulunmaktadır. Birçoğu ulusal markadır. Bunların başında Vakko, LC Waikiki, De Facto, Colins, Ayakkabı Dünyası, FLO, Altınyıldız, Sarar, Sporjinal, Penti gibi hem erkek hem kadın hem de çocuklara hitap eden markalar gelmektedir. Ayrıca 2 bin 500 metrekareye yakın iki tane çocuk oyun alanımız mevcuttur. 8 tane de sinema salonumuz bulunmaktadır. Hemen hemen hiçbir alışveriş merkezinde bulunmayacak kadar fazla sayıda yeme içme restoranları bünyemizde hizmet vermektedir. Giriş katta kafelerimiz, yukarı katta da restoran ve fastfood alanlarımız mevcuttur.

konya-novaland-outlet-4.jpg

Mimari yapısıyla Novaland AVM’nin farkı nelerdir?

Alışveriş merkezlerinde en önemli şey insanların rahat ve sıkılmadan dolaşabilmeleridir. Novaland bu bakımdan hem bulunduğu yer, hem de mimarisi açısından bu imkanı nisanlara sağlamaktadır. Koridorlarımız çok geniş, aydınlık ve ferahtır. Terasa ulaşım kolaydır. Özellikle yemek katında yaz aylarında çoğu ziyaretçilerimiz terasta yemeklerini yemektedirler. Artı yüksek kapasiteli hem kapalı hem de açık otoparkıyla hizmet veren Konya’daki tek alışveriş merkeziyiz. Bulunduğumuz yer lokasyon itibariyle Adana, Ankara, Afyon yolu güzergahında bulunmaktadır. AVM’miz ilk kurulduğu dönemlerde Selçuklu ilçesinin bu tarafları merkeze uzak olarak görülürken şuanda ilçemiz hızla büyüyen bir yapıya ulaştı ve neredeyse Konya’yı kapsar hale geldi. Stadımız, otogarımız burada, Selçuklu Kongre Merkezi, yurtların birçoğu Selçuklu ilçesinde bulunmaktadır. Bu güzergahımız her geçen gün daha avantajlı hale gelmeye başladı. Öte yandan alışveriş merkezimiz de her geçen gün daha iyi markalarla daha iyi yönetilerek kendisini geliştirmeye ve yenilemeye devam etmektedir. Son 6 ayda bizden daha büyük ve daha çok ilgi çeken AVM’leri yakalayarak geçme durumuna geldik. Yaptığımız bazı etkinlikler firmamızı sektörümüzde kendini hızla yükseltti.

konya-novaland-outlet-11.jpg

Garaj günleri, yöresel günler gibi etkinlikler düzenliyorsunuz. Novaland AVM’yi diğer AVM’lerden ayıran özellikleriniz nelerdir?

Öncelikle tam anlamıyla yöresel olarak yapılan ‘yöresel günleri’ etkinliğini burada düzenlemekteyiz. Bu Novaland’la özdeşleşmiştir. Geçtiğimiz günlerde bir market yöresel günler yapacağını Konya’daki billboardlarda duyurmuş. O reklamı gören insanlar buraya akın etti. Telefonla arayanlar oldu. Buraya gelerek yöresel günler nerede diyen çok kişi oldu. Henüz bu etkinliğimiz yok dediğimizde reklamlarını gördük dediler. Bu bizi sevindirdi. Çünkü artık yöresel denildiğinde herkes bunu Novaland’ın yaptığı ve yapacağını düşünmektedir. Firmamızla özdeşleşmiştir. Gerçekten de ürünler yöresel olarak kendi meşhur memleketlerinden gelmektedir. Örneğin salça için Kahramanmaraş’taki üretici firma, Trabzon ekmeği için Trabzon firması ya da kayısı için Malatya firması gerek burada stant açmaktadır. Özellikle o günlerimizde çok yoğun ziyaretçilerimiz olmaktadır. Artı garaj günlerinde daha iyiyi daha ucuza verme felsefesiyle hareket ediyoruz. Bazı yerlerde garaj günleri adı altında kalitesiz, defolu ürünler sergilenerek verilmektedir. Fakat burada yaptığımız o günlerde, mağazadaki aynı malı çok daha uygun fiyata vermekteyiz. Çok ünlü markalar garaj günleri geldiğinde mağazamızdaki belirlediğimiz alanda stant açmakta ve kendi kaliteli ürünlerini sergilemektedirler. Dışarıdan katılımcı firma almamaktayız. Novaland AVM bünyesinde bulunan mağazalar garaj günlerinde satış yapmaktadır.

konya-novaland-outlet-haber2.jpg

Novaland AVM’nin ileri süreçteki hedefleri nelerdir?

Her şeyden önce buraya aile gelmektedir. Bulunduğumuz konum itibariyle de sokakta dolaşanların uğradığı yerden ziyade ailelerin bir alışveriş merkezi haline geldik. Herkes eşiyle çocuğuyla gelerek buradan tüm ihtiyaçlarını gidererek ayrılabilmektedirler. Dolayısıyla kendimizi daha çok aile alışveriş merkezi gibi görmekteyiz. Tüm davranış modellerimiz, ziyaretçimizi kapıdan karşılayarak, AVM içerisinde güvenliğini sağlamak ve onların buradan mutlu şekilde ayrılmasını tamamlayabilmektir. Dolayısıyla bu konseptimizi koruyup daha da ileriye taşımak ve başka bölgelerden de buraya müşteri taşımayı amaçlamaktayız.

konya-novaland-outlet-1.jpg

Bünyenizdeki birçok firma outlet mağazalardan oluştuğu için uygun fiyatlı ürünler barındırmaktadır. Bununla alakalı neler söylersiniz?

Eğer istediğiniz markanın ve malın uygun fiyatı varsa o zaman cazibesi vardır. Herhangi bir ürünün aynısını daha ucuza alırsanız uygundur. Ulusal markalar, mevcut ürünlerini dönem dönem outlet mağazalarına vermeleridir. Artık normal mağazayla outlet mağaza arasında ürünün kalite farkı yoktur. Aynı ürünü satmaktadırlar fakat burası outlet olduğu için daha aşağı fiyatlarla satılmaktadır. Dolayısıyla her firmanın normal mağazasından daha uygun bedellerle kampanyalı ürünleri Novaland bünyesinde bulunmaktadır.

konya-novaland-outlet-5.jpg

Novaland Outlet’in güncel kampanya ve indirimlerine nereden ulaşılabilir?

Artık haberleşme internet ve sosyal medya üzerinden yoğun şekilde yapılmaktadır. Novaland’ın tüm kampanya, indirim, etkinlik veya imza günü duyuruları tüm sosyal medya hesaplarımızdan yapılmaktadır. Ayrıca şehirdeki merkezi noktalarda bulunan billboardlarda da reklamlarımız yayınlanmakta ve kampanyalarımız hakkında şehre bilgilendirme yapılmaktadır. Konya’ya faydalı olmak ve şehre hizmet etmek için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

RÖPORTAJ: HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

sinan-akdemir-novaland-outlet-2.jpg

konya-novaland-outlet-6.jpg

konya-novaland-outlet-7.jpg

konya-novaland-outlet-8.jpg

konya-novaland-outlet-haber-9.jpg

konya-novaland-outlet-3-001.jpg