Konya’nın gözde merkezi

Konya bilim merkezi teknolojiyi ve bilimi desteklemek ve tanıtmak amacıyla TUBİTAK tarafından desteklenerek hayata geçirilmiştir. Pek çok kurum ve kuruluş tarafından destek gören Bilim Merkezi birçok etkinlik ve projeyi barındırmaktadır. Türkiye’de yapılmış önemli yeşil bina örnekleri arasında bulunan Konya bilim merkezi gezegen evi, laboratuvar, tematik sergiler, gözlem ve seyir kulesi, açık hava sergileri, konferans salonu, kütüphane ve laboratuvardan oluşan işlevsel bir yapıdır.
Konya’nın gözde merkezi

TUBİTAK’IN desteğini alarak kurulmuş olan Türkiye’nin ilk bilim merkezi olarak bilinen Konya bilim merkezi 2014 yılının nisan ayında açılmıştır. 235 adet sergi ünitesine sahip olan bilim merkezi Konya‘nın Selçuklu ilçesinde bulunmaktadır. Ziyaretçiler için ulaşımı kolay olan bilim merkezini en temel amacı bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmaktır. Aynı zamanda bilim merkezi kuruluşu bilimi seven, günlük hayatta bilime yön gösterici olarak kullanan bilimsel çalışmalar üretmeye istekli ve yenilikçi bireylerin topluma kazandırılmasını amaçlamaktadır. Bu yönde her geçen yıl kendini geliştirmeye devam eden bilim merkezi birçok bilim Festivali’nde ev sahipliği yapmıştır.

BİRÇOK ETKİNLİK ALANI BULUNUYOR

İçeriğinde birçok etkinlik alanı bulunduran bilim merkezi farklı temalar kapsamında etkinlik ve gözlem imkanı sunmaktadır. Her sene farklı içerikler ile düzenlenen bu festival birçok içerik barındırmaktadır. Gezegen evi olarak da bilinen planetaryum adlı kısım bir gösteri salonu olarak kullanılmaktadır. Bu salonda güneş, yıldızlar ve gezegenler hatta diğer gök cisimleri hakkında yapılmış yapay görüntüler yansıtıcı yardımıyla ziyaretçilere değişik bir deneyim yaşatmaktadır. Gerçeğine çok uygun bir şekilde tasarlanmış olan bu gökyüzü, ziyaretçilerine etkili bir sunum sağlayarak gökyüzünün altında oturuyormuş hissini yaşatmaktadır.

bilim-merkezi.jpg

100 kişilik kapasiteye sahip olan bu salon farklı zamanlarda da değişik etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Bilim Merkezi’nde bilime meraklı olan yenilikçi, araştırmacı bireylerin yetişmesini amaçlayan laboratuvar ve atölyeler bulunmaktadır. Bu laboratuvar ve atölyeler ise meraklı minik mucitler, fizik laboratuvarı, yaşam laboratuvarı, tasarım atölyesi, matematik ve teknoloji laboratuvarı, atık kazanı, temel adımlar laboratuvarı, Profesör Doktor Aziz Sancar laboratuvarı gibi birçok çeşitliliktedir.

KONYA BİLİM MERKEZİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

Bilim Merkezi’nde yetişkinler için giriş ücreti 5 Türk Lirası iken 26 yaş ve altındaki öğrenci bileti 2 Türk Lirası olarak satılmaktadır. Planetaryum ise aynı şekilde yetişkinler için 5 lira iken öğrenciler için 2 Türk lirasıdır. Ancak bu fiyatlar 2019 Eylül ayında güncellemesinin yanı sıra yeniden güncellenme ihtimalini bulundurmaktadır

Etiketler :