Konya'nın ilçesinde hedef duayen sanatçılar yetiştirmek

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Nasreddin Hoca Tiyatro Kulübü için oyuncu seçmeleri yapıldı.
Konya'nın ilçesinde hedef duayen sanatçılar yetiştirmek

Akşehir Belediyesi Nasreddin Hoca Tiyatro Kulübü oyuncu seçmeleri, başvuran 49 katılımcı arasından 20 oyuncu adayının seçilmesiyle tamamlandı. Kulüp seçmelerinde jüri görevini Konya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağatay Çiftçi başkanlığındaki şehir tiyatrosu oyuncularından oluşan 3 kişilik ekip üstlendi.

"Amacımız Akşehir'de duayen sanatçılar yetiştirmek"

Tiyatro kulübünün faaliyetlerine başlaması ve gerçekleştirilen seçmeler ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yapılan seçmelerin genç yetenekler için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, tiyatro kulübünün ilçeye büyük bir değer katacağına inandığını ifade etti. Başkan Akkaya, özellikle gençlere yönelik bu tür kültürel etkinliklerin, şehrin sanat ve kültür hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Bu yıl yedincisini düzenledikleri Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması'na ülkenin önde gelen isimlerini davet ettiklerini dile getiren Başkan Akkaya, bundan sonrasında ise hedeflerinin Akşehir'den çıkacak yeteneklerle Nasreddin Hoca'yı canlandırmak olduğunu dile getirdi. Başkan Akkaya, asıl amaçlarının tiyatro duayenlerine verilen kavuğu taşıyacak sanatçıları Akşehir'de yetiştirmek olduğunu vurguladı.

İlk tiyatro oyunu yakın zamanda Akşehirlilerle buluşacak

Nasreddin Hoca Tiyatro Kulübü, hızlı bir başlangıç yaparak ilk oyun için hazırlıklara şimdiden başladı. Üyelerin belirlenmesiyle birlikte oyun seçimi, müzik, dekor ve kostüm çalışmalarına hemen başlandı. İlk aşamada bir yetişkin tiyatro oyunu, ardından da bir çocuk oyunu için planlamalar yapılıyor. Bu çalışmaların Akşehir seyircisiyle buluşması için hazırlıklar heyecanla sürüyor.

Konya'nın ilçesinde hedef duayen sanatçılar yetiştirmek

Kaynak:İHA

Etiketler :