Konya'nın ilçesindeki dev organizasyon 4 gün sürdü, yoğun ilgi gördü

Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı organizasyonu tamamlandı. Alanda çiftçileri yerel ve ülkedeki tarım sektörünün paydaşlarıyla buluşturan ve 4 gün süren etkinliklere, ziyaretçiler son günde de yoğun ilgi gösterdi.
Konya'nın ilçesindeki dev organizasyon 4 gün sürdü, yoğun ilgi gördü

Tarımın başkenti Çumra dev bir organizasyonu geride bıraktı. Çumra Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı çeşitli etkinlikler ve geniş bir çeşitliliğe dayanan ürünlerin sergilenmesi ile adeta ziyaretçilerine 4 gün süren bir şölen havası yaşattı. Traktörden biçerdövere, tarımsal mekanizasyondan hasat makinelerine, bitki beslemeden sulama sistemlerine kadar birçok farklı ürünün sergilediği bayramda, katılımcı firmalar yeni geliştirdikleri son teknoloji ürünleri sergileme fırsatı buldu. Tarım ve hayvancılıkta kullanılan yeni ürünler hakkında bilgi alan çiftçiler ise organizasyon ile ilgili memnuniyetlerini dile getirerek bu imkanı sağladığı için Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’a teşekkür etti. 4 Günün ardından Çumra Tarım ve Hayvancılık Bayramı sayıları 10 binleri bulan yerli ve çevre illerden gelen ziyaretçileri ağırladı.

tarim-sehri-cumra-dev-bir-organizasyona-ev-sahipligi-yapti.jpg

“Çumra’nın Ekonomisi ve Sosyal Hayatına Olumlu Katkı Sağladı”

Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Bayramı’nı değerlendiren Çumra Belediye Başkanı Recep Candan organizasyonun tarım ve hayvancılık sektörlerinin Çumra ve bölgenin üretimi ve ekonomisine olumlu ivme kazandırdığını belirtti. Katılımcı ve ziyaretçi ilgisinden memnun olduklarını belirten Candan, “Çumra’nın ekonomik ve sosyal kalkınmasına olumlu katkılar sağlayan bayramımıza tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren önemli firmalar katıldı. Traktörlerden tohuma, hayvancılık ekipmanlarından sulama sistemlerine, tarımsal mekanizasyondan zirai ilaçlama yöntemlerine kadar sergilenen ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu” dedi.

“Hedefimiz Daha Da Büyütmek”

Başkan Candan açıklamalarına şu cümleler ile devam etti:

“Sadece yerel bazda kalmayıp bölgesel alana yayılan tarım ve hayvancılık bayramımız bu yıl ön gördüğümüz ziyaretçi sayısını da aştı ve on binlerce vatandaşımızı ve özelliklede çiftçilerimizin yoğun ilgisi ile karşılandı. Bunun yanında bu güzel organizasyona renk katmak amacıyla yerli sanatçılarımızın sahne aldığı ve yine vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği konserler düzenledik. Belediye olarak ziyaretçilerimizden aldığımız bu destek ve ilgiden gururlandık. Hedefimiz etkinliğimizi ilerleyen yıllarda çalışmalarımız ve vizyonumuz doğrultusunda daha da büyüterek tarım ve hayvancılık ile ilgili çalışmalarımızıil ve bölge dışına çıkarıp ülke çapında tanıtmak” diye konuştu.

Etiketler :