Konya'nın ilçesine 1 milyar 100 milyonluk yatırım

Konya'da Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, düzenlediği basın buluşmasında çok sayıda projenin hayata geçmesi için çalıştıklarını belirterek, Ilgınlı vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için emek harcadıklarını söyledi.
Konya'nın ilçesine 1 milyar 100 milyonluk yatırım

Ilgınlı vatandaşlara en kaliteli hizmet için 2019'dan bu yana çalıştıklarını belirten Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Biz göreve geldimizden bu yana, yani 2019'dan bu tarafa Ilgın'ı 4 değer üzerine kurmak istedik. Tarih Şehri ılgın, Turizm ve Kültür Şehri Ilgın, Ticaret ve Sanayi Şehri Ilgın, Tarım ve Hayvancılık Şehri Ilgın. Bu 4 değerde bütün projelerimizi geliştirdik.” ifadelerini kullandı.

konyada-ilgin-belediye-baskani-yalcin-ertas.jpg

Konya'da Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, düzenlediği basın buluşmasında çok sayıda projenin hayata geçmesi için çalıştıklarını belirterek, Ilgınlı vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için emek harcadıklarını söyledi. Vagon Kafe, Sosyal alanlar, Osmanlı Çarşısı gibi alanların Ilgın’a kazandırdıklarını vurgulayan Ertaş, basın mensuplarıyla tarihi ve kültürel alanları ve yaptıkları projeleri anlattı.

ilgin-belediye-baskani-yalcin-ertas.jpg

KALKINDIRILMIŞ BİR ILGIN İNŞA EDECEĞİZ

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, vatandaşlara hizmetin sınırı olmadığını ve her zaman Ilgın’ın gelişmesi için çalıştıklarını belirtti.

Ertaş, “Halka hizmet makamının en yücelerinden birisi olan belediye başkanlığını hakkıyla yapabilmek adına 5 yılı bütün paydaşlarımızla birlikte planladık. Bu planlamayı yaparken şehrimizin gelişmeye müsait bütün alanlarını göz önünde bulundurarak, Ilgın’ı her alanda kalkındırmanın ve marka bir şehir yapmanın planlamalarını yaptık.

ilgin-belediye-baskani-yalcin-ertas-002.jpg

Yaklaşık 3500 yıllık bir mazisi olan ilçemizin geçmişten bugüne her metrekaresindeki sorumluluğumuzun bilincinde, hemşerilerimizin ihtiyaçlarının farkında olarak, belediye imkânlarımızı da göz önünde bulundurarak, en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmak gayreti içerisindeyiz. İnanıyorum ki 2023 yılı sonunda stratejik planımızda da öngördüğümüz hedeflerimize ulaşmış, bugünümüzden çok daha faklı ve gelişmiş bütün hemşerilerimizin içerisinde yaşamaktan daha da mutlu olduğu, her anlamda kalkınmış bir Ilgın inşa edeceğiz.” dedi.

ilgin-belediye-baskani-yalcin-ertas-001.jpg

YATIRIMCILARIN SAYISINI ARTTIRIYORUZ

Ilgın’a yapılan projeler hakkında bilgiler aktaran Başkan Ertaş, “Ilgın’da 1 milyar 100 milyonluk yatırım bulunuyor. 2019’dan bu yana göreve geldiğimizden itibaren bu yatırımların büyük çoğunluğunu hayata geçirdik. Yatırımcıların zenginliği etrafa sirayet eder. Yerli yatırımcıların sayısı arttırmak için çalışıyoruz. Osmanlı Kent Meydanı, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait iki eserin çevresinde oluşturulacak meydan ile hemşerilerimiz yıllardır özlem duyduğu ve şehrimizin çehresini değiştirecek meydan projesinin yapımı devam ediyor. 26 bin 402 metrekare alanda hayat bulacak olan meydan projesi, Ilgın için önemli bir yatırımdır. Osmanlı Kent Meydanı projemiz 8 bin 603 inşaat alanı, 8 blok, 66 adet iş yeri, şehrin nefes almasını sağlayacak 2 adet meydan ve 2 katlı yatay mimarı özellikleri bakımından Ilgın Belediyesi tarihinde görülen en büyük dönüşüm projelerinden biridir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:YENİ HABER

Etiketler :