Konya'nın ilk diş hastanesinde sona geliniyor

İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, kentteki sağlık yatırımları arasında ilk olma özelliği taşıyan Konya Diş Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu
Konya'nın ilk diş hastanesinde sona geliniyor

Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya'nın ilk diş hastanesinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. 

Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, yaptığı açıklamada, hastanenin Konya bürokrasisinin yoğun çalışmaları sonrasında Konya'ya kazandırıldığını söyledi.

Hem şehrin hem de bölgenin ağız ve diş sağlığı hizmeti ihtiyacını büyük ölçüde giderecek olan Konya Diş Hastanesi inşaatının, yüzde 80 fiziki gerçekleştirme seviyesinde olduğunu, bu yıl sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:

"Selçuklu Belediyesi iş birliği ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İnşaat Uygulama Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde, 10 Ocak 2014'te temeli atılan, 3 kattan oluşan ve bir yılda tamamlanması hedeflenen Konya Diş Hastanesi, 5 yataklı, 60 ünit kapasiteli, genel anestezi ünitesi, ameliyathane, sterilizasyon sistemi, tomografi, dijital panaromik, periapikal görüntüleme cihazları ve çocuk diş poliklinikleriyle halkımıza en üst seviyede hizmet verecektir. Konya'da ağız ve diş sağlığı konusunda bu binayla bir milat yaşanacaktır."

Küçükkendirci'nin inşaatta yaptığı incelemelere, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Teker de eşlik etti.