Konya’nın kadın işletmecileri alışveriş festivalinden memnun

Konya’da Perla Medya tarafından Bayır Diamond Hotel’de düzenlenen alışveriş ve yaşam festivali Perlafest’te yer alan kadın işletme sahipleri, vatandaşların firmalarına gösterdikleri ilgiden memnun kaldı.
Konya’nın kadın işletmecileri alışveriş festivalinden memnun

Konya’da Perla Medya tarafından Bayır Diamond Hotel’de düzenlenen alışveriş ve yaşam festivali Perlafest’te yer alan kadın işletme sahipleri, vatandaşların firmalarına gösterdikleri ilgiden memnun kaldı. Kadın ve bebek giyiminden mobilyaya, özel tasarım ürünlerden gıdaya kadar birçok sektörde hizmet veren kadın işletmeciler, insanları mağazalarına davet etti.

 

KONYA, HACI ŞERİF’İN

LEZZETLERİNİ BEĞENDİ

Konya’da yaklaşık 4 aydır Hacı Şerif markasıyla Lokum, Çikolata ve dondurma üzerine hizmet verdiklerini dile getiren İşletme sahibi Şeyda Gören, “Asıl mesleğim olan iç mimarlıkta mutlu olamayacağımı fark ettim ve ailecek böyle bir iş yapmaya karar verdik. Hacı Şerif’in franchising şubesini Konya’ya kazandırdık. Hep beraber işletiyoruz. Ramazan Ayı’nın sonunda böyle bir girişim yaptık. Güzel ve başarılı bir markayı Konya’ya getirmekten dolayı mutluyuz.

konya-haci-serifin-1.jpg

Hacı Şerif’in son zamanlarda göz önünde bulunan ürünü dondurmalı irmik helvasıdır. Fakat onun dışında asıl çıkış noktası lokumculuk ve şekerlemedir. Bebek çikolataları, nişan çikolataları gibi hediyelik ürünler de bünyemizde mevcuttur. Konya’da irmik helvası zaten meşhurdur. Fakat firmamızın irmik helvası biraz daha farklıdır. Ballı ve kaymaklı yapılmaktadır. Konya’daki höşmerime benzemektedir. Tadanlar gayet memnun kalmakta ve geri dönüşler de güzel olmaktadır. İki gündür Perlafest’te bulunmaktayız. Amacımız ismimizi duyurmaktır. Standımıza ilgi yoğun ve düşündüğümüz gibi her şey yolunda gitmektedir. Herkesi Hacı Şerif’e lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-haci-serifin-2.jpg

 

BEBEK VE BAYAN GİYİMİNDE

HER ŞEY MOMBABY’DE

Butik House Mombaby markasıyla bebek ve bayan giyimi üzerine kıyafet satışı yaptıklarını belirten İşletme Sahibi Fatma Fırtına, “Bayan giyiminde günlük ve spor kıyafet, abiye dahil her türlü kıyafet mevcuttur. Bebek giyiminde de A’dan Z’ye annenin isteyebileceği her türlü ihtiyaç ürünü bünyemizde bulunmaktadır.

bebek-ve-bayan-giyiminde-2.jpg

Konya’da Kerkük Caddesi’nde hizmet vermekteyiz. İşletmemiz 3 katlıdır. Giriş katımız bebek, üst katı bayan, en alt katta da bebek araç gereçleri vardır. Festival alanında standımıza ilgiler güzel, daha da iyi olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

bebek-ve-bayan-giyiminde-1.jpg

 

BEBEK VE GENÇ MOBİLYASINDA

TÜM ÜRÜNLER ALMİLA’DA

Bebek ve genç mobilyaları üzerine hizmet veren Almila Bebek ve Genç Mobilya Mağazası Sorumlusu Havva Baybağan, “Mağazamız Beyşehir Çevreyolu Caddesi’nde bulunmaktadır. Konum olarak birçok mobilya mağazasının yan yana bulunduğu bir mevkide yer almaktayız. Müşterilerimizin gayet rahatça giriş çıkışlarını sağlayabilecekleri bir yerdeyiz. Firmamızda, bebek yaşlarından genç yaşlara kadar hitap eden mobilya takımları, ranzalar, beşikten büyüyene kadar ihtiyacı olabilecek tüm mobilyalar bulunmaktadır.

bebek-ve-genc-mobilyasinda-haber-2.jpg

Çocuklara sağlık bakanlığından onaylı ürünler temin etmekteyiz. Patronumuz Serdar Fırtına bu konulara çok dikkat etmekte ve kaliteye önem vermektedir. Bu sebepler ürünlerimizin üzerine kalemle çizim yapıldığında bile boya, limon kolonyasıyla temizlendiğinde uçup gitmektedir. Ürünlerimiz beğenilmektedir. Festival gerçekten çok başarılı olmuş. Fakat insanlar festivallerde mobilya firmalarını çok görmedikleri için diğer kıyafet firmalarına rağbet daha fazla olmaktadır. Ancak ismimizi ve firmamızı tanıtmak adına güzel olduğunu düşünüyoruz” dedi.

bebek-ve-genc-mobilyasinda-1.jpg

 

KENDİNİ ÖZEL HİSSEDENLERİN

TERCİHİ BERRU MODAEVİ

Kadın giyiminde kişiye özel tasarım ürünler yaptıklarını belirten Berru Modaevi İşletme Sahibi Hatice Yüksel, “Bünyemizde özel tasarım ve özel dikim ürünler bulunmaktadır. Kıyafetleri kişilerle birlikte tasarlıyoruz veya kendi tasarımları olan, hayal ettikleri kıyafetleri dikiyoruz. 17 yıldır bu sektörde işyerimiz bulunmaktadır. Ondan önce 5 yıl da konfeksiyon geçmişimiz vardır. Eğitimimizi giyim branşında tamamladık. Severek yaptığımız bir meslek. Şuanda bu festivale de hem reklam amaçlı, hem de kendi tasarımlarımızı, piyasa malı olmayan ürünleri sergilemek için geldik. Her yerde bulunmayan özel ürünlerimiz gayet ilgi görmektedir. Herkes kıyafete doydu artık. Değişik şeyler giymek istiyor. Modası olan şeyler değil, modası geçmeyip, insanlara para verdikleri ürünleri, yıllarca giyebilecekleri şekilde tasarlıyoruz.

kendini-ozel-hissedenlerin-2.jpg

Moda çabuk değiştiği için şimdi alınan bir kıyafet 6 ay sonra demode olabiliyor. Fakat özel tasarım yaptığımız için bizden alınan ürünler 3-5 yıl giyilebilmektedir. Bir bayana ne lazımsa her kıyafeti dikebilmekteyiz. Gelinlik tasarımı dahi yapmaktayız. Yine piyasa malı değil, kişinin kendine özel tasarımları dikmekteyiz. Konya’da Vatan Caddesi’nde hizmet vermekteyiz. Festivalde işlerimiz güzel gidiyor. İnsanların alakalarından memnunuz” dedi.

kendini-ozel-hissedenlerin-1.jpg

 

EVLENEN VE EVİNİ YENİLEYENLERİN

ÇEYİZLERİ LAL TASARIM’DAN

Konya’da ev tekstili, bebek tekstili ve çeyiz üzerine hizmet verdiklerini dile getiren Lal Tasarım İşletme Sahibi Hatice Coşkun, “Kız kardeşimle beraber firmamızı işletmekteyiz. Yerimiz Nişantaşı Mahallesi’nde bulunmaktadır. Lal Tasarım olarak ev tekstilinde banyo, salon ve mutfak dekorasyonu bulunmaktadır. Çeyiz sadece evlenirken değil, evlerini yenilemek isteyenlerin de tercihidir. Evin her odasını A’dan Z’ye tamamlıyoruz.

evlenen-ve-evini-yenileyenlerin-2.jpg

Ayrıca gelinlik mağazamız da Dantemia Gelinlik ismiyle hizmet vermektedir. Orada da gelinlerimizin çeyizlerini hazırlayıp, hem nişanlığını hem de gelinliğini hazırlıyoruz. Konya’da böyle bir festival ilk kez yapılıyor. Bu sebepten dolayı çok mutluyuz. Buradaki firma temsilcileri olarak hepimiz kardeş gibi olduk. Birbirimize destek veriyoruz. Her şey çok güzel gidiyor” diye konuştu.

evlenen-ve-evini-yenileyenlerin-1.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ