Konya’nın kalbindeki o mahalle önceden üzüm bağıydı! İşte hiç duyulmamış detaylar

Konya’nın merkezinde bulunan o mahalle, önceden üzüm bağlarıyla kaplı bir alandı. İşte o mahalle!
Konya’nın kalbindeki o mahalle önceden üzüm bağıydı! İşte hiç duyulmamış detaylar

Konya Musalla Bağları Mahallesi’nin tarihi bir geçmişi bulunuyor. Mahalle hakkında detaylı bilgi veren Musalla Bağları Mahalle Muhtarı Uğur Kaplan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘DEVLET MEMURLARI TERCİH EDİYOR’

Mahalle halkı hakkında bilgi veren Kaplan, “Musalla Bağları Mahallemizin şu anda güncel kadın nüfusumuz 3 bin 7, erkek nüfusumuz 2 bin 890, toplam nüfusumuz ise 5 bin 897. Eşit seviyede göç alıyor ve veriyor. Mahallemizin yüzde 60’ında iş yeri var. Lojmanlardan dolayı devlet memurlarının yaşamayı tercih ettiği bir mahalle olduğu için tayin zamanlarında nüfus sürekli değişiyor.”

musalla-baglari-3.jpg

‘ÖNCEDEN BAĞMIŞ’

Mahallenin daha önce üzüm bağlı arsalar halinde olduğunu ifade eden Kaplan, “Mahallemizin adında da anlaşılacağı gibi buralar önceden bağmış. Üzüm puştaları varmış. Sadece bağ evlerinin olduğu, ıssız bir yermiş. İsmi de zaten buradan gelmiş. Mahallemiz önceden Konya’nın dışıymış.” dedi.

‘TÜM MAHALLENİN ÜZÜMÜ KAYNATILIYORMUŞ’

Mahallenin köklü ailelerinden bahseden Kaplan, “Burada doğan, büyüyen köklü ailelerimiz var. Çok eskilerden bilenen Kafaoğulları var. Hatta o dönemlerde üzüm bağları varmış. Büyük arsalarında tüm mahallenin üzümlerini kaynatır, kendileri dağıtırlarmış. Karşılıksız bir şekilde hizmet ederlermiş. Bunun dışında Şeflekler de köklü ailelerimizden bir tanesi.” ifadelerine yer verdi.

musalla-baglari-2.jpg

‘EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK’

Mahalle halkının eğitim seviyesinin yüksek olduğunu dile getiren Kaplan, “Mahallemizin eğitim seviyesi diğer mahallelere göre yüksektir. İnsanları güzel ve kibarlardır. Asmalı Parkımız var. Eski mahalle olduğumuz için dezavantajımız arsamız yok. Yeni planlamaya göre yapılaşmamız olmuyor. Konya’nın gözbebeği, merkezinde olan mahallemize biz de tesisler, kurslar yapmak istiyoruz. İnşallah bunlar da plan ve projelerle zamanla yapılacak.” şeklinde konuştu.

’20 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜK’

Mahallenin 20 yıllık sorununu çözdüğünü ifade eden Kaplan, “Mahallemizde ilkokul ihtiyacımız vardı. Çalışmalarımız sonucunda Dolapoğlu Lisemiz taşındı ve artık o bina ilkokul olarak hizmet veriyor. Bu şekilde mahallemizin 20 yıllık bir sorununu çözmüş olduk.” diye aktardı.

musalla-baglari-muhtari-ugur.jpg

‘VATANDAŞLARLA İÇ İÇEYİZ’

Vatandaşlarla her zaman iletişim halinde olduğunu belirten Kaplan, “Ben esnaflıktan ve kuaförlükten gelme bir insanım. İnsana hizmet gerçekten halka hizmet, hakka hizmettir. Kendim de halkın içerisinden geldiğim için vatandaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Muhtarlığın mesaisi olmaz. 7-24 hizmet veririz. Daha önceden belediyemizin bana tahsis ettiği muhtarlık binasında duruyordum. Şimdi kuaför binamla muhtarlık binam aynı yerde. Mesai saatleri dışında da aslında görevdeyim. Mahalle halkımızın da zaten bu yönde talebi olmuştu. Bu büroyu kendi imkanlarımla açtım. Kiramı ödüyorum. Bu yüzden sürekli vatandaşımla iç içeyim.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :