Konya'nın kaplıcasıyla ünlü ilçesi şifa dağıtıyor! Romalılar ve Bizanslılar da burayı kullandı

Konya'nın kaplıcasıyla ünlü ilçesi Ilgın, sıcak suyuyla şifa dağıtmaya devam ediyor. Türkiye'nin ilk havuzlu Türk hamamının bulunduğu Ilgın, yeni otel projeleri ve sosyal imkanlarıyla dünyanın dört bir yanından misafir ağırlamaya hazırlanıyor.
Konya'nın kaplıcasıyla ünlü ilçesi şifa dağıtıyor! Romalılar ve Bizanslılar da burayı kullandı

Romalılar döneminden bu yana Ilgın'da şifalı su bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, "Ilgın'ımızın suyu Türkiye'de başka bir yerde bulunmuyor. İlçemizde Romalılar döneminden bu yana şifalı su bulunuyor. İlçemizde bulunan Sahib Ata Vakıf Hamamı’nın tarih yolculuğu çok eskilere dayanıyor. Romalılar ve sonra da Bizanslılar zamanında sıcak su kaynakları üzerinde hamamlar yapılmış. Ilgınımız ayrıca Selçuklular zamanında da baş şehir Konya’nın değerli bir şifa kaynağı olmuş. Selçuklu Sultanlarından Alâeddin Keykubat harap olan Bizans hamamları yerine 1236 yılında ilk havuzlu Türk hamamını Ilgın’da yaptırmış. O tarihten bu yana da ilçemiz şifa dağıtmaya devam ediyor. Hamamımızın ismi şu anda Sahib Ata Vakıf Hamamı olarak geçiyor." ifadelerini kullandı.

sahib-ata-vakif-hamami.jpg

ILGIN'IN 5 YILDIZLI OTELİ BİNLERCE MİSAFİR AĞIRLAYACAK

Ilgın'a yapılacak 5 yıldızlı otelin binlerce misafir ağırlayacağını belirten Başkan Yalçın Ertaş, "Kaplıca bölgemizde bulunan ve maliye hazinesine ait olan alanı belediyemiz bünyesine kazandırarak şehrimizin yıllardır özlemle beklediğimiz 5 yıldızlı otel projesini hayata geçiriyoruz. Minimum 120 maksimum 300 oda kapasitesine sahip olacak olan otelin yapımı, yer tesliminden itibaren 6 ay içerisinde inşaat ruhsatı alınıp temeli atılarak, 4 yıl içerisinde tamamlanması şartı ile şehrimize kazandırmak için ihale aşamalarını tamamladık." dedi.

ilgin-5-yildizli-otel.jpg

BİRÇOK SOSYAL İMKANI OLACAK

5 yıldızlı otelin içerisinde birçok sosyal imkanın da olacağını kaydeden Başkan Ertaş, "Yapılacak olan 5 yıldızlı otel hem Sağlık Bakanlığı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Termal Otel ve Termal Sağlık Merkezleri yönetmeliğine uygun mekânlar ve minimum TSE standartlarında olacak. Ayrıca 5 yıldızlı otel içerisinde; toplantı salonları, açık ve kapalı balo salonu, erkek-kadın termal havuzlar, yüzme havuzları, SPA ve Wellness merkezi, eğlence amaçlı oyun alanları, alacarte restoran, kafe ve termal sağlık merkezi gibi birçok alan bulunacak. İnşallah söz verdiğimiz üzere Ilgın’ımızı Konya’nın en güzel termal tatil şehri haline getiriyoruz. Ilgın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

yalcin-ertas.jpg

APART OTEL PROJESİYLE YENİ BİR TURİZM ALANI OLUŞACAK

Öte yandan Ilgın'a kazandırılacak olan apart otel projesi hakkında da konuşan Başkan Ertaş, "Apart Otel projemiz ile kaplıca bölgesinde yeni bir turizm alanı oluşturuyoruz. Mimari projesi tamamlanan apart otelimizin hayata geçmesi için jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarımız tamamlanmış olup ihale süreci başlatılıyor. En kısa sürede şehrimize yakışır bir otel kazandıracağız." dedi.

ERKEKLERE VE KADINLARA ÖZEL HAMAM İMKANI

Başkan Ertaş, "Ilgın Belediyesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun yanında bulunan alana erkek ve kadınlara özel hamam projemizi hazırladık. içinde havuz, sauna, buhar odası, kafeterya, soyunma ve dinlenme odaları bulunmaktadır. Mimari projesi tamamlanan hamam ihaleye çıkıyor." ifadelerini kullandı.

ilgin-hamam.jpg

ŞİFA SUDA, TEDAVİ FİZİK TEDAVİ HASTANESİNDE OLACAK!

Ilgın'a kazandırılacak 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında da konuşan Başkan Ertaş, "Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanemizin yan tarafına 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması adına belediyemiz tarafından arsa ve termal su temini gerçekleştirilecek olup proje ihale aşamasındadır. Uzun zamandır üzerinde yoğun bir titizlikle çalıştığımız proje Ilgın'ımıza hayırlı olsun." dedi.

ilgin-fizik-ve-tedavi-hastanesi.jpg

Etiketler :