Konya’nın meşhur lezzetinin fiyatı belli oldu!

Konya’nın Çumra ilçesinde kavun hasadı başladı. Kendine has tadıyla vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Meşhur Çumra Kavunun ise fiyatı belli oldu. İşte detaylar…
Konya’nın meşhur lezzetinin fiyatı belli oldu!

Konya, Türkiye'nin en büyük kavun üreticilerinden biri olarak 2. sırada yer alıyor. Bu yıl toplamda 118 bin ton üretim gerçekleştirilecek. Sıcak bölgelerde yetiştirilen kavunlar, zaman zaman Çumra kavunu etiketiyle satılmaya çalışılıyor.

606da6782df3d833e5728f47-kirkagac-kavunu-min.jpg

Üreticiler, Antalya'dan gelen kavunun Çumra kavunu adı altında satıldığını belirterek tüketicileri uyarıyor. Piyasada daha ucuz olan kavunlar bulunsa da gerçek Çumra kavunu sevenler tarafından kilolarca satın alınıyor. Çumra Kavunu, kendine özgü lezzeti, tadı ve aromasıyla öne çıkıyor. Bu eşsiz lezzet, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescil edildi, böylece kalitesi ve kökeni koruma altına alındı.

55852-850x560.jpg

ÇUMRA KAVUNU FİYATI

Çumralı çiftçiler, hasadın keyfini çıkarıyor. Bu yıl tarlada kilogramı 11-13 TL arasında alıcı buluyor. Pazarda ise kilogramı 15 TL'den satışa sunuluyor. Ortalama bir kavun, terazide 3-4 kilogram çekiyor.

 Muhabir
Etiketler :