İsmail Koç

İsmail Koç

KONYA’NIN ‘MİRAS’I GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

KONYA’NIN ‘MİRAS’I GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Konya geçmişine sahip çıkarak geleceğine ışık tutacak çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda çekimleri Konya’da tamamlanan ve Selçuklu devrini anlatan Direniş Karatay filminin ardından Meram Belediyesi de çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Meram Belediyesi Konya’nın tarihini yeninden canlandıracak bir projeye imza atıyor.

İnsan, çevre, tarih, kültür ve şehircilik kavramlarını merkeze alarak gerçekleştirilen ülkemizin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dönüşüm Meram ile “Geçmişi ihya, geleceği inşa” sloganıyla Konya’nın gizli kalmış tarihini yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.  

Meram Belediyesi alışılagelmişin dışında bu kentsel dönüşüm projesini yine alışılagelmişin dışında bir sunumla kamuoyuna anlatacak.

Konya’nın bin yıllık tarihinin anlatılacağı özel program sadece Konya’da değil, Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Dönemin sultanlarından esnafına kadar geniş bir yelpazede Konya’nın yeninden canlandırılacağı proje kapsamında arka planda Kılıçarslan’ın videosu oynarken Kılıçarslan’ı canlandıracak oyuncular sahneye gelecek ve anlatımda bir bütünlük oluşturulacak.

Miras, geçmişi ihya ile geçeği inşa kentsel dönüşüm projesi ile yatay mimarinin ön planda olduğu, tarihin korunduğu kimlikli şehirlerin oluşturması amaçlanıyor.

Bu proje de Meram Belediyesi tarafından hazırlanan bir saatlik gösterim ile anlatılacak.

Bu olağanüstü sunum için harika bir de tanıtım videosu hazırlandı. Bu videodan konu ile ilgili bilgi sahibi olmak mümkün.

Miras, geçmişi ihya, geleceği inşa programı, 600 metrekare sahne, 500 metrekare ekranda video mapping show, koreografik dans gösterileri, drama ve sahne sanatlarının buluştuğu format ve 150 kişilik dev oyuncu kadrosuyla sergilenecek.

Meram Belediyesi geçmişi ihya, geleceği inşa sloganıyla gerçekleştirdiği Miras adlı proje ile yine ses getireceğe benziyor.

Bu anlamda daha projeyi görmeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve ekibinin yoğun bir mesai harcadıkları anlaşılabiliyor.

10 Eylül Pazar günü Şükran Mahallesi Sırçalı Medrese karşısında saat 20.30’da gerçekleştirilecek programa tüm Konya davet edildi. Meram Belediyesi tarafından hazırlanan bu programa 15 bin kişinin katılması bekleniyor.

Konya için çok önemli olan ve bir ilk olma özelliği bulunan proje hem Meram’a hem de Konya’ya hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR