Konya’nın mültecilerle zorlu sınavı

Konya’nın mültecilerle zorlu sınavı

Konya’da sürekli artan Suriyeli sayısının yanında kendi aralarında kanlı bıçaklı kavgaları yaşadıkları mahalle halkını canında bezdirdi. Muhacir olduklarını tamamen unuttuklarının altını çizen Sahip Ata ve Şükran Mahallesi sakinleri mal ve can güvenliklerinin kalmadığını ve bu konuya yetkililerin bir an önce çare bulması gerektiğini ifade ettiler.

Konya sokaklarında Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’de sayıları 3 milyona ulaşan Suriyelilerin sayısı Konya’da ise resmi rakamlara göre 70 bin ama bu sayının en az 100 bin olduğu tahmin ediliyor.  Esad’ın zulmünden kaçıp Konya’ya yerleşen Suriyelilerin sayısı kadar kavgaları da artıyor. Suriyeliler daha çok Şükran ve Sahip Ata Mahallelerinde çoğunlukta yaşıyor.  Ülkelerindeki iş karışıklıktan kaçarak gelenlerin sığınağı olan Konya’da Suriyeliler hem kendi aralarında yaşanan kavgalar bitmek bilmiyor. Yaşadıkları yerlerde sürekli komşularla münakaşa içinde olan Suriyeliler, kendi aralarındaki keserli,bıçaklı, zincirli kavgalarıyla huzur bozmayı sürdürüyor. Son olarak Sahip Ata Mahallesi Dursun Fakih Sokakta Suriyeli vatandaşlar keserlerle, bıçaklarla birbirine girdi. Çok sayıda yaralananların olduğu kavgada yaralılar hastaneye kaldırıldı.

multeci--(1).jpg

KIYMET BİLMİYORLAR

Verdiği rahatsızlıkların yanında artık kavgalarının da çoğaldığını ifade eden mahalle sakinleri sürekli tedirginlik ve korku içinde olduklarını ifade ediyorlar. Herkesin böyle olmadığını kavgacı tiplerin çoğaldığını vurgulayan vatandaşlar, “Türkiye olarak zorda kalmışlara kucak açıldı. Devlet imkanlarını seferber ediyor. Konya halkı ise bir o kadar yardımlarını esirgemiyor. Ama artık mahallemizde halka zarar vermeye başladılar. Neredeyse her gün kendi aralarında kanlı bıçaklı kavga ediyorlar. Can ve mal güvenliğimiz kalmadı” diye konuştular.

BİR AN ÖNCE ÇARE BULUNMALI

Polisin de artık kavgalardan bıkıp ilgilenmediğinin altını çizen mahalleli, “artık ciddi sorunlar ortaya çıkmaya başladı ve bu da bitecek gibi değil. Komşularımız evlerini satıyorlar ya da kiraya verip mahalleyi terk ediyorlar. Misafir olduklarını tamamen unuttular. Biz ensarlık görevimizi yerine getiriyoruz ama onların da muhacirliklerini bilmeleri lazım. Devlet bu durum için bir çözüm bulması gerekiyor.  En azından mahallenin dışında bir yer versin. Bunlar artık kampa mı gider başka bir yere mi götürürler. Suriyelilerin kavga sırasında polisi de pek önemsemiyorlar. Mahalle halkı yaşanan sık kavgalardan dolayı huzursuz ve şikayetçi” ifadelerini kullandılar.  

İSMAİL POÇAN

 

Kaynak:YENİ HABER