Konya'nın o ilçesi doğal gazla buluştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla Konya’nın ilçeleri bir bir doğalgazla buluşmaya devam ediyor.
Konya'nın o ilçesi doğal gazla buluştu

“Konya Günleri” dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen Doğalgaz Genişleme Projesi Tanıtım Töreni’nde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimizin her noktasında, hemşehrilerimizin evlerinde kömür yerine doğalgaz kullanmaları, en büyük önceliklerimiz arasındadır. Hâlihazırda Konya nüfusunun yüzde 90’ını ihtiva eden 15 ilçemizde doğalgaz kullanılıyor. Hedefimiz bu oranı yüzde yüze çıkarmak. Bu kapsamda; 2022 yılı yatırımları çerçevesinde Yunak, Altınekin, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi ilçelerimize gaz arzı sağlanacak” demişti.

emirgaziye-soz-verilen-dogalgaz-1.jpg

Gelinen son aşamada Emirgazi’de doğalgaz kullanımı için protokol sözleşmesi imzalandı. Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Botaş Doğalgaz yetkilileri ile Enerya Doğalgaz yetkililerinin protokol sözleşme programına katıldı.

Başkan Koçak açıklamasında, “Doğalgaz firması ile yüklenici firma olan Botaş ve Enerya'nın yapmış oldukları protokol programına katıldık. Doğalgaz Emirgazi Doğalgaz verici istasyonuna şu an itibariyle verildi. Hatlarda bazı programların yapılıp eksiklerin giderilmesiyle birlikte vatandaşlarımıza Doğalgaz vermeye başlayacaklar. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. •AYŞE AKINCI

Etiketler :