Selçuk Özkan

Selçuk Özkan

Konya’nın ‘Şan’ssız günleri!

Konya’nın ‘Şan’ssız günleri!

Ahmet Şan, sanırım hayatı boyunca yapamayacağı kişisel reklamını yapıp, cevaplanamayan sorularla, Atiker Konyaspor’daki görevinden istifa etti. Konya’nın geçirdiği bu talihsiz günler umarız artık geride kalmıştır. Olan Konya halkına, Konyaspor taraftarına ve seyircisine oldu. Şan’ın İzmir Marşı açıklamasından sonra başlayan tartışmalar özellikle bazı çevreler tarafından Konyalı ve Konyasporlu taraftarlara haftalardır etmedikleri laf, söylemedikleri hakaret kalmadı.

Atiker Konyaspor Başkan’ı Ahmet Şan, geçtiğimiz pazartesi akşamı gözaltına alındı, haber önce sosyal medyadan sonra ajanslar ve TV’ler, haberini değerlendirirken, acaba yeni bir operasyon sinyali mi, sıra kimde? “Beklenen siyasi cephede görevden alınmalar ve gözaltılar olur mu?” derken!..

Ahmet Şan, serbest bırakıldı!

Bomba patladı!...

Sonrasında malum sosyal medya başta olmak üzere muhalifler Konya’ya başladı yardırmaya.

Şehre ağza alınmayacak üslupta hakaretler ve suçlamalar.

“Zaten öncesinde Şan’ın İzmir marşı üzerinden yaptığı talihsiz açıklamayla bu duruma biraz zemin hazırlandı.” Sosyal algı tam da başka bir şeylerle oyalanırken. Muhaliflere ve Konya düşmanlarına gün doğdu. “Sanki burası başka bir ülkenin şehri gibi vicdansızca yerden yere vurdular.

Konya’nın duruşu ve imajıyla derdiniz ne?

Şan’ın telefonunda Bylock varsa, kullanmışsa o zaman neden bıraktınız?

FETÖ’nün haberleşme uygulaması Bylock’u telefonunda bulunduran veya kullanan herkes serbest bırakıldı mı? Siyasilere, akrabalara ve şehrin dinamiklerine farklı bir uygulama mı var?

Kendi halinde Türkiye’ye örnek olmaya çalışan bir şehrin bütün imajı toparlanma sürecindeyken yerle bir oldu.

Sosyal medyanın hafızası çok vicdansız en ufak bir açıklamayı bile ters köşe yapıp, bel altı algıyla bütün Türkiye’nin etkilendiği bir hal alabiliyor.

Konya’nın zaten yıllardır bir türlü düzeltilemeyen imajını biliyoruz.

 “FETÖ’cü, Atatürk düşmanı, cemaatler, saçma-sapan asılsız yaftalamalar vs..

Reklamın iyisi, kötüsü olmaz da böyle bir reklama sebep olmakta yakışmadı.

Her zaman söylüyoruz yine söyleyelim; “Bu ülkede sorgulayan, araştıran, vatan ve millet sevdalısı o kadar çok insan var ki” her atılan yemi de yutmuyor! Bunun da bilinmesi gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Selçuk Özkan Arşivi
SON YAZILAR