Hasan Mutluoğlu

Hasan Mutluoğlu

KONYA'NIN SEVİNCİ

KONYA'NIN SEVİNCİ

 

 

 

 

 

Başbakanlık yolunda başlayan önemli süreçte Konya'da olmadığım için ilk defa hayıflandım.

                Yaşanan sevinç ve gururu yakından görmek ve yaşananlara tanık olmak isterdim. Neyse ki, teknoloji bu sevince ortak olmayı sağlıyor.

                Bu yazımı Trabzon'dan siz değerli okuyucularım için yazıyorum. Kendi düşüncelerimi yazarken, aynı zamanda, Trabzonlu hemşehrilerimin düşüncelerini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

                -"Türkiye için Karadeniz’in önemi ne ise, Erzurum, Sıvas, Kayseri ve Konya şehirleri de o kadar önemlidir.

                -Başbakanlık için Konya'dan uygun görülen aday bizim için de uygun ve yerinde alınmış bir karardır. Kendisini kabullendirmiş bir şahsiyeti Başbakan olarak görmek bizlerin de arzusudur.

                -Görevi dolayısı ile dünya devletlerinin tanıdığı bir sima olması, Türkiye; uluslararası ilişkilerde zaman kaybına uğramayacaktır. Devletin devamlılığı sekteye uğramayacak/uğratılmayacaktır."

                Trabzon böyle düşünüyor. Yeni dönem için dua ediyor ve heyecanla yeni sürecin getireceği güzellikleri bekliyor.

                "Yeni Türkiye hedefi, yeni anayasa, paralel devlet mücadelesi, çözüm süreci için" en uygun seçimin yapıldığını düşünüyorum.

                Aynı zamanda AK Parti’yi 2015 yılı seçimlerine sancısız bir şekilde taşıyabilecek bir şahsiyet olduğunu her kesim kabul etmekte.

                Daha önceki dönemlerde yaşanan siyasi bunalımların yaşanmayacağını bilmek, insanlarda güven duygusunu arttıracağını düşünüyorum.

                Devletimiz; öz güvenle yoluna kesintisiz devam edecektir.

                Sayın Ahmet Davutoğlu'na hükümet içindeki görev ve konumu önemli bir kazanç sağlamıştır.

Gerek iç politikada, gerekse dış politikada " ters köşeye" yatma pozisyonuna düşmeyecektir.

                Sayın Ahmet Davutoğlu, bir ilim adamı olması, siyasette bulunması, dişişleri bakanı olması,

dünya gerçeklerini yakından bilmesi/yaşaması, Türkiye Başbakanlığı için çok önemli bir kazanç.

                Devletin "Hizmet Devleti" haline getirme çalışmaları yeni dönemde de yeni heyecan ve hızla devam ettirileceğine inanıyorum.

                Cumhurbaşkanlığı makamına, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının yeni bir güç kazandıracağı gerçeği, devlet yönetimini olumlu şekilde etkilemesi kaçınılmaz bir gerçek.

                Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oy kullanan Rize (%80.06), Bayburt (%80.03) illeri, büyük bir heyecanla yeni Cumhurbaşkanını bekliyorlar. Beklemelerinde haklılık payı var.

                Cumhurbaşkanının teşekkür mahiyetinde yapacağı bu gezi, o iller için önemli bir sürece başlangıç olacaktır. Böyle bir gezinin gerçekleşmesi normalde beklenen bir durum.

                Benim de; yeni dönem için yapılacak olan bu gezilerin ardından, gidilmesi gereken yer için,-nacizane- sayın cumhurbaşkanımıza bir teklifim olsun isterim.

                Yapılan seçimde, Sayın Recep Tayip Erdoğan'nın en düşük oy aldığı il ziyaret edilse, alışılmışın dışında bir anlayış ile karşı karşıya gelsek fena mı olur?

                Ülkemiz için; başlayan yeni dönemin ve sürecin hayırlı olması dua ve dileğimiz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Mutluoğlu Arşivi
SON YAZILAR