Konya'nın trafik çilesi nasıl biter?

Hergün artan trafik çilesi, Konya’nın çözümünü beklediği en önemli soruna dönüştü. Özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde çilenin de ötesinde işkenceye dönüşen trafik sorununun çözümü için, metro ve otopark gibi önemli projelerinin bitmesi gerekiyor
Konya'nın trafik çilesi nasıl biter?

Konya nüfusunun 2023 yılında, 2 buçuk milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Şehir büyüdükçe araç sayısı da aynı çerçevede çoğalıyor. 10-15 yıl önce Konya’da “şehrin trafiği” önemli bir sorun olarak görülmezken, günümüzde ise vatandaşlar tarafından dert yanılan bir sorun olarak görülüyor. Şehrin işlek caddelerindeki trafik, akşam saatleri ve hafta sonlarında adeta çile yolu haline geliyor. Bir de yaşanan karışıklıktan dolayı anayolda kaza olduysa sürücüler yolda uzunca bir süre bekleyebiliyor. Konya’nın trafik sorunu gün geçtikçe daha çok büyüyor. Trafik sorununun çözülmesi halinde, şehrin önemli oranda rahatlayacağı düşünülüyor. Bunun için de Konya’ya 3 altın kural öneriliyor. Bu kuralların 2’si şehirde önemli bir yatırım olarak görülüyor.

KONYA TRAFİĞİ BUNLARLA RAHATLAR

Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya trafiğinde yaşanan sorunu önemli oranda azaltacak 3 önemli yatırımın olduğunu aktardı. Prof. Dr. Çelik, “Konya’da trafik ve ulaşım sorunun çözümünün kolaylaşması için önemli 3 yatırıma Konya’nın biran evvel kavuşması gerekiyor. Metro, dış çevre yolu ve otopark yatırımlarının bitmesi Konya’yı ulaşımda rahatlatır. Konya için bu yatırımların önemi çok büyük. Trafik sorunu bu yatırımların bitmesi ile de azalır. Bir de üst geçitler de kaza sayılarını azaltmak gerekiyor. Günübirlik çalışmalar, soruna çözüm oluşturmaz. Ulaşım Master Planı’ndan uzaklaşılmamalı. Şehir hızla büyüyor, yol ağları genişliyor, araç sayısı fazlalaşıyor. Ulaşım Master Planı’nın da aynı hızla güncellenmesi gerekir. Örneğin, çevre yolu yapıldığında, o bölge imara açılmamalı. Dönel kavşaklarda yanlış uygulamalar var. Ana yol üzerinde dönel kavşak olmaz. Bu yanlışlıklar da kazalara davetiye çıkarıyor.” dedi.

ÖLÜMLÜ KAZALAR AZALTILMALI

Konya halkı şuan 4 gözle, dış çevre yolunun bir an önce bitmesini bekliyor. Çünkü bu yolun bitmesi ile şehir içinde kalan ve birçok kazanın yaşandığı çevre yolunda araç sayısı önemli oranda azalacak. Ayrıca, tır, otobüs gibi ağır vasıta araçlarının da geçişi duracak. Konya’da ana yol üzerindeki kavşakların da kaldırılmasının trafik akışı için önemli olduğu düşünülüyor. Kavşak yerine trafik ışık sistemi kullanılmasının trafik kazalarını azaltacağı da uzmanlarca hep ifade ediliyor. Örneğin, etrafında birçok konut, iş merkezi ve alış veriş merkezinin bulunduğu Halil Ürün Caddesi’nde bu sebeplere bağlı olarak çok fazla kaza yaşanıyor. Burada adeta hız denemesi yapan araçlar ölümlü kazalara da sebebiyet veriyor. Ayrıca bu yoldan çok fazla tır ve otobüs gibi araçlar da geçiyor.

SALİH KÖPRÜLÜ / YENİ HABER