''Konya’nın Türk Milleti için önemli bir yeri var''

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Konya’nın Türk milletinin, Türk kültürünün içinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, kadim kelimesini en çok hak eden yerlerden bir tanesinin Konya old
''Konya’nın Türk Milleti için önemli bir yeri var''

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı için Konya’ya gelen İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da hayata geçirdikleri yatırımlar ve Yeni Büyükşehir Yasası kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yeni yasa ile birlikte 42 bin kilometrekarelik bir alana hizmet götürdüklerini hatırlatan Başkan Akyürek, “Şu anda şehrimizin tamamında yeni sorumluluk çerçevesinde alt yapı ve üst yapı yatırımlarımız devam ediyor. 28 ilçemizi ziyaret ederek son 1 yıl içinde yapımı tamamlanan ya da devam eden yatırımları yerinde göreceğiz, açılışlar yapacağız, temel atacağız.

Ayrıca, sorunları dinleyerek gelecek 4 yılda yapılacakları yeniden masaya yatırmış olacağız” dedi.

Konya’nın 50 yıllık içme suyu sorunu çözecek olan Mavi Tünel-Konya İçme Suyu İsale Hattı’ndan öncelikle 50 milyon metreküp, Bağbaşı Barajı bittikten sonra da bir 50 milyon metreküp daha içme suyu alınacağını belirten Başkan Akyürek, yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak, 88 kilometrelik 2 bin 200’lük boru hattı döşeme işinin son aşamaya geldiğini söyledi.

Belediye olarak 100 milyon liranın üzerinde çok sayıda yatırımı sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’yı geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlamaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. Başkan Akyürek, bütün aşamalarda kendilerine destek olan hükümete, bakanlıklara ve bağlı birimlerine teşekkür etti.


KADİM ŞEHİR KONYA

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ise, Konya’nın Türk milletinin, Türk kültürünün içinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, kadim kelimesini en çok hak eden yerlerden bir tanesinin Konya olduğunu kaydetti. Konya’nın zaten çok başarılı bir belediye geleneği olduğunu, Yeni Büyükşehir Yasası’nın en iyi uygulamasını 5 yılın sonunda Konya’da göreceklerini belirten Bakan Öztürk, “Sayın Belediye Başkanımızın daha önce Konya merkezde yaptığı hizmetleri şimdi taşra tabir edilecek köyler, kasabalar ve ilçelerimizde yapması vatandaşımızın refahını, mutluluğunu bir kat daha artırıyor. Burası Sayın Başbakanımızın da şehri. Dolayısıyla, Konyalılar onun da büyük faydalarını göreceklerdir” diye konuştu.

Seçimde milletin hür iradesinin sandıklara adil, eşit, şeffaf ve yasalara uygun bir şekilde yansımasını, ülkenin her zaman olduğu gibi güle oynaya seçime gitmesini dileyen Bakan Öztürk, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.