Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya’nın Üniversitesi

Konya’nın Üniversitesi

Gündem yoğun, bir taraftan Mısır, diğer tarafta Ramazan Ayı gelmiş…

İşte bu yoğun günden içerisinde dün Dedeman Otelde Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof Dr Muzaffer Şeker Hocamız bir değerlendirme toplantısı düzenledi… Muzaffer Hocamınki aslında zor zamanda konuşmak, zira bu kadar yoğun bir gündemde bu haberin medya kuruluşlarında 1. sırada yer alması zor. Ama olsun… Neticede böyle planlanmış…

Yapacak bir şey yok, biz aldığımız notları da sizinle paylaşalım…

Necmettin Erbakan Üniversitesi büyüyor, ölçülü, bilinçli ve kontrollü bir şekilde büyüyor. Rektör Muzaffer Şeker Hocamın açıklamasına göre üniversite bu yıl çok önemli bölümleri bünyesine kazandırmış. Bunlardan zannediyorum en önemlisi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi. Konya’da ilk ve tek olan bir fakülte… Ve Konya’da kesinlikle olması gereken bir fakülte…

Bu yıl ilk öğrencilerini alıyor. Bu yıl ki öğrenci alacak bölümleri Sivil Havacılık İşletmeciliği ile Uçak Mühendisliği Bölümü…

Fakülte bünyesinde Uçak Mühendisliği ile Sivil Havacılık İşletmeciliğinin yanı sıra Uydu ve Uzay Bilimler gibi konularda bulunuyor.

Bu alanda ülkemizin açığını kapatmak için insanlar yetiştirecek. Büyük Türkiye’nin önemli saç ayaklarından birisi olan uzay ve havacılık alanında Konya’da atılmış bu adımın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu çerçevede sanayimizin önde gelen kurumları bu fakültemizden ne şekilde yararlanabileceğine dair etütler yapması gerekir.  

Hatta Organize Sanayi Bölgemizin yönetiminin yerinde olsam Necmettin Erbakan Üniversitesi ile hemen işbirliği anlaşması imzalarım.

Bu arada NEÜ’nün bünyesinde olan Endüstri Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği fakültelerinden nasıl azami derecede faydalanabilirimin mücadelesini vermesini doğrusu ben Konya Sanayi ve Ticaret Odalarından beklerim.  

Bu fakültelerimizin tamamı bilerek tercih edilmiş fakülteler ve eğer bu fakültelerimizden Konya Sanayisi faydalanabilirse geleceğin Türkiye’sinin en önemli sanayi sütunlarından birisi, hatta fil ayağı Konya’ya dikilmiş olur.

Bununla birlikte NEÜ Rektörü Sayın Prof Dr Muzaffer Şeker Hocamın basın toplantısında dikkatimizi çeken bir konuda Meram Tıp Fakültesi ile ilgili açıklamaları oldu.

Anlaşılıyor ki Meram Tıp Fakültesinin yeni hizmet binası için bütün projeler tamamlanmış hatta ödenek sorunu da tamamen çözülmüş. Sadece Konya’nın değil, ülkemizin önemli sağlık üslerinden birisi olan Meram Tıp Fakültesinin yeni binasının temeli önümüzdeki günlerde atılacakmış.

Böylece hem Meram Tıp Fakültesi modern bir hastaneye kavuşmuş olacak hem de mevcut binanın yerine kazandırılacak Doğum ve Çocuk Hastanesi ile bölgemiz önemli bir de ihtisas hastanesi kazanmış olacak. Tabiî ki mevcut Onkoloji binası da korunuyor, Meram Tıp Fakültesi yeni binada hizmet verirken şu andaki yerde en verimli bir şekilde kullanılarak verimli bir yapı oluşturulmuş olacak…

Meram Tıp Fakültesinin binası Hocacihan’ın Takkeli Dağına uzanan bölümünde eski askeri alan üzerine kurulacak. Buradaki araziyi Selçuklu Belediyesi vermiş. İnşaatı TOKİ yapıyor…

Sizin anlayacağınız Meram Tıp Fakültesi cerrahi, teşhis ile tedavi alanlarındaki başarısını gösteremediği otelcilik hizmetlerinde de seviyeyi Sağlık Bakanlığı standartlarına yükseltmiş oluyor.

Modern ameliyathaneler, modern poliklinik alanları, en fazla 2 kişilik olan odalar, modern klinikler ile Meram Tıp Fakültesi adına ve görkemine yakışır bir hizmeti hastalara sunmak için artık planlamalarını yapmış durumda…  

Bu arada mevcut alana kazandırılacak doğum ve çocuk hastanesinin de ülkemizin değil dünyanın önemli doğum ve çocuk hastanelerinden birisi olacağını söyleyebiliriz.

Tabiî ki bundan sonra Meram Tıp’tan da beklenen budur. Dünyanın önemli araştırma hastanelerinden birisi olmayı şimdiden başaran Meram Tıp, her türlü organ naklinin yapılabildiği, kalp ve damar hastalıklarında dünya markası olmuş, kanser ve kök hücre tedavilerinde adından dünyada söz ettiren devasa bir kurum olma yolunda ilerliyor.

Netice itibariyle, dünkü toplantının özeti; Meram Tıp, Uzay ve Havacılık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik, Eğitim, İlahiyat, Turizm gibi çok değerli fakülteleri ile Konya’mızın üniversitesi Necmettin Erbakan üniversitesi dünyanın en seçkin üniversitelerinden birisi olmak için her türlü planlamasını yapmış gibi görünüyor.

Rektör Prof Dr Muzaffer Şeker ve ekibine bu yolculukta muvaffakiyetler diliyoruz…      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR