İsmail Poçan

İsmail Poçan

Konya’nın yarını daha güzel olacak

Konya’nın yarını daha güzel olacak

Konya, yıllardır tarımıyla, sanayisiyle, ekonomisiyle kısacası her yönüyle gelişen ve değişen bir şehir.

Son zamanlar sürekli olması gerektiği öngörülen ha başlandı ha başlanacak, aynı zamanda bitmesi yılan hikayesine dönen yatırımları var.

Yapılacak projelerle Konya marka şehir olma yolunda bir adım daha atmış olacak. Bunlardan iki önemli yatırım olan Konya Yüksek Hızlı Tren Garı, Kayacık Lojistik Merkezi’nin temeli Cumartesi günü Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla atıldı.  

Başbakan Binali Yıldırım kurmaylarıyla adeta Konya’ya çıkarma yaptı. 

Başbakan Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Konya’ya elleri dolu gelmiş.

Yapılan YHT ile gelişimini hızlandıran Konya için yeni yapılacak olan Kayseri-Aksaray-Konya-Antalya hızlı tren projesi ile de daha da gelişecek.

Konya'nın önemli projelerinden biri olan metro ine devam eden çevre yolu inşaatı içinde çalışmaların takipçisi bizzat Başbakan Binali Yıldırım.

Yıllardır bitemeyen Beyşehir yolunun yılsonuna biteceğini de bizzat Bakan Arslan’ın ağzından dinledik.

Yine Hadim’de Eğiste Viyadüğü, Konya-Seydişehir yolu gibi yolların konforunu yükseltecek projeler de 2020’ye kadar bitiyor.

Bir sevindirici haberde Konyaspor için geldi.

Son zamanlarda Konyaspor’un Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçı sonrasında aldığı 5 maçlık cezaya hem Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hem de Başbakan Binali Yıldırım Konya’dan tepki gösterdi.

Günlerdir çeşitli mecralarda cezanın haksızlığıyla ilgili sesini duyurmaya çalışan Konya için sevindirici bir durum oldu.

Önce Konya sevdalısı Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bu cezanın Konya’ya yakışmadığını ve haksız bulduklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ise hem iki kupayı müzesine götüren Konyaspor'u tebrik etti hem de Konyaspor'a verilen cezanın da en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğini söyleyerek Konyaspor’un yanında olacağı mesajını verdi.

Belki bu birilerine ders olur. Bu zamana kadar sesleri çıkmayanlar belki Konya’nın hakkını savunmak için ellerini taşın altına koyarlar.

Ama bu saatten sonra koysalar Konyalının gözünde yerleri değişir mi bilinmez.

Bir Gazeteci olarak da yetkililerden bir ricam var. Protokol alanına ve kürsüye daha yakın ve daha rahat görebileceğimiz bir yer ayarlarlarsa görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu daha iyi yaşarız.

Yatırımlar Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR