Konya’nın yüksek gelirli vatandaşları bu mahallede yaşıyor, kiraları uçuyor

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki bu mahalle yüksek gelirli vatandaşların tercihi oluyor. İşte tüm detaylarıyla o mahalle!
Konya’nın yüksek gelirli vatandaşları bu mahallede yaşıyor, kiraları uçuyor

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Buhara Mahallesi, sakinliği ile ön plana çıkıyor. Mahalle hakkında detaylı bilgiler veren Buhara Mahalle Muhtarı Fahri Tuna, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘İSMİ SELÇUKLULARA DAYANIYOR’

Mahallenin nüfusu ve ismi hakkında bilgiler veren Tuna, “Mahallemiz Selçuklu ilçesine bağlıdır. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alır. Güncel nüfusu 25 bin civarında. Selçuklu’nun kalabalık mahallelerinden birisidir. Buhara ismi Selçuklulara dayanıyor. Doğru anlamına geliyor.” ifadelerine yer verdi.

1605527685.jpg

‘YENİ KURULMUŞ BİR MAHALLEYİZ’

Eski bir mahalle olmadıkları için tarihi alanların olmadığını söyleyen Tuna, “Yeni kurulmuş bir mahalle olduğumuz için tarihi bir yerimiz yok. Eski testi ocaklarının fabrikası vardı. Şehirleşmeyle birlikte bu ocaklar farklı bir yere taşındı. Yeni yapılmış 11 tane camimiz, parklarımız, emekliler konağımız, bol bol da çocuk park alanlarımız var. “ şeklinde konuştu.

404284397-913668463510166-3972402149362101852-n.jpg

‘YÜKSEK GELİRLİ VATANDAŞLAR DAHA YOĞUN’

Mahalle sakinlerinden bahseden Tuna, “Mahalle sakinlerimizin neredeyse yüzde 70’i sanayicidir. İşverenler, çalışanlar, memurlar var. Burada düşük gelirlilerden daha çok yüksek gelirli vatandaşlar yaşıyor. Çünkü maalesef arsalar, evler, kiralar pahalı. Havası çok güzeldir. Bu yüzden geliri yüksek olan vatandaşlar buraya yerleşiyor.” diye aktardı.

ekran-goruntusu-2023-12-09-154247.png

‘2 KATLI VİLLA TARZI EVLER VAR’

Tuna şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı; “Buradaki yapılar genellikle 2-3 katlı. Site içerisinde 2 katlı villa tarzı evler var. 20 bin liraya kadar çıkıyor. Mahalle sakin, havası temiz, huzurlu ve çok fazla katlı olmadığı için vatandaşlarımız burayı tercih ediyor. Zaten çok fazla sorunumuz yok. Kendi halinde yaşayan, sakin bir mahalle.”

img-1614.jpeg

Diğer Konya Mahalleleri için tıklayınız!

 Muhabir
Etiketler :