Konyaspor alt yapısına tesis hamlesi

Spor Genel Müdürlüğü Tesis ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yapmak, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği tesislerde gelinen son durumu yerinde inceledi
Konyaspor alt yapısına tesis hamlesi

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın direktifleri doğrultusunda Konya’da bulunan Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, sosyal medya hesabından burada yaptığı incelemelerle ilgili olarak  “Konya’da Saraçoğlu Bölgesinde  1.5 Milyon M2 alanı Spor Kampüsü haline getiriyoruz” paylaşımında bulundu.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ve Atiker Konyaspor As Başkanı aynı zamanda Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkan vekili Mehmet Günbaş ile birlikte tesisleri gezerek yerinde bilgi alan Dursun Türk, Konya’ya kazandırılan tesislerden ve bununla birlikte kaydedilen gelişmelerden memnun olduklarını söyledi.

Tesisleşme anlamında Spor Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç olan her yere tesis yapımını sürdürdüklerini ifade eden  Türk, özellikle merkez Karatay ilçesinde yer alan Saraçoğlu Bölgesinde önemli yatarımlar yapılacağını açıkladı.

Saraçoğlu Bölgesinde 1.5 Milyon metrekare alanı ‘Spor Kampüsü’ haline getireceklerini kaydeden Dursun Türk, Konya Spor alt yapısının uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak yatırımların yapılacağını müjdeledi.

Saraçoğlu Spor Kampüsü içerisinde Konyaspor altyapısı tarafından kullanılan mevcut 2 sentetik çim saha, 1 çim saha, 16 soyunma odası, hakem odaları ile sosyal donatılar bulunuyor. Bu dev yatırımlardan Atiker Konyaspor’umuzun yanı sıra amatör küme ve altyapı takımları da yararlanıyor. Spor kampüsüne ilave olarak yine kulübümüzle birlikte tüm Konya spor camiasının kullanımı için iki adet çim saha, 1 adet sentetik saha ve 1 adet kondisyon salonu daha yapılacak.

Spor Genel Müdürlüğü Tesis ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Saraçoğlu Spor Tesislerindeki tetkiklerinin ardından, daha sonra Konya merkezdeki bazı spor tesislerindeki incelemelerde bulundu. Türk merkezdeki ziyaretlerini tamamladıktan sonra ilçelere geçerek buradaki tesisler ve yapımı devam eden projelerle ilgili yetkililerden brifing aldı.